Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Eventuele voordelen bij het eten van hamburger?

Voordelen van het rundergehakt

 1. Je favoriete hamburger kan in aanmerking komen als mager vlees, maar alleen als je gehakt kiest dat voor minimaal 90 procent mager is en je geen extra vetten toevoegt. Vermijd kookmethoden die vet nodig hebben, zoals frituren in de pan, en gebruik geen volle mayonaise of kaas. Als je eenmaal een magere hamburger hebt voorbereid, kun je genieten van de voordelen. Hamburger is een goede bron van eiwitten, ijzer en B-vitamines die het vermogen van ijzer ondersteunen om u energiek te houden.

Plenty of Protein

 1. Vrouwen zouden 46 gram eiwit per dag moeten consumeren, terwijl mannen 56 gram nodig hebben, volgens de Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine. Je krijgt 22 gram hoogwaardige eiwitten en 184 calorieën uit een portie van 3 ons geroosterde hamburger. De USDA-vereisten voor mager vlees specificeren dat een portie minder dan 10 gram totaal vet, 4,5 gram of minder verzadigd vet en niet meer dan 95 milligram cholesterol moet bevatten. Gehakt gemerkt als 90 procent mager voldoet aan deze specificaties, maar vlees met een hoger vetpercentage zal niet mager zijn.

Verhoog energie met ijzer

 1. Een groot deel van het ijzer in uw lichaam bevindt zich in rode bloedcellen, waar het helpt zuurstof van uw longen naar weefsels door uw lichaam te transporteren. Het is ook een onderdeel van enzymen die essentieel zijn voor de productie van energie. Het voordeel van ijzer uit hamburger is dat het heemijzer bevat, dat gemakkelijk door uw lichaam kan worden opgenomen. Een portie van 3 ons geroosterde hamburger levert 2,3 milligram ijzer. Mannen en postmenopauzale vrouwen hebben dagelijks slechts 8 milligram ijzer nodig. Premenopauzale moet dagelijks 18 milligram consumeren vanwege bloedverlies tijdens de menstruatie, waardoor ijzer opraakt. Tijdens de zwangerschap gaan de ijzerbehoeften op tot 27 milligram ter ondersteuning van moeder en baby.

Gezonde rode bloedcellen met B-12

 1. IJzer heeft niet veel succes met het vervoeren van zuurstof als uw rode bloedcellen ongezond zijn. Gebrek aan vitamine B12 heeft invloed op de ontwikkeling van rode bloedcellen. Wanneer u niet genoeg in uw dieet krijgt, is de DNA-synthese aangetast, wat resulteert in onrijpe rode bloedcellen die niet genoeg hemoglobine bevatten. Omdat hemoglobine het ijzerhoudende deel van een rode bloedcel is, kunnen lage bloedspiegels van vitamine B12 volgens het Linus Pauling Institute megaloblastaire bloedarmoede veroorzaken. Je krijgt 2 microgram vitamine B12, of 83 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, uit een portie hamburger van 3 ons.

Vitamine B-6 voor meer ondersteuning

 1. Een tweede voedingsstof die ijzer en gezonde rode bloedcellen ondersteunt, is vitamine B-6. Deze vitamine vormt een co-enzym dat essentieel is voor de synthese van de heem in hemoglobine. Vitamine B-6 afhankelijke enzymen beïnvloeden ook het vermogen van hemoglobine om zuurstof op te nemen en af ​​te geven, volgens het Linus Pauling Institute. Een portie van 3 ons gegrilde hamburger levert 0,34 milligram vitamine B-6, of 26 procent van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407