Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Feit over grasgelei

Appels en bananen zorgen voor geweldige snacks

 1. Grasgelei is een Aziatisch dessert dat vaak wordt geserveerd in China, Taiwan en Zuidoost-Azië. In sommige delen van Azië wordt dit dessert ook wel bladgelei genoemd. Over het algemeen verkopen fabrikanten grasgelei in blikken en snijdt u de grasgelei meestal in stukjes voordat u ze eet. Grasgelei wordt gemaakt van de bladeren en stengels van de mesona chineensis plant.

Weinig calorieën

 1. Volgens het Chao Kuay Grass Jelly-productetiket bevat een portie grasgelei van 330 g 184 calorieën. Dit vertegenwoordigt ongeveer 9 procent van uw totale aanbevolen dagelijkse calorie-inname op basis van een dieet van 2000 calorieën, dat u kunt volgen op een calorieteller.

Koolhydraten en eiwitten

 1. Een portie grasgelei van 330 g bevat 44 g koolhydraten en 2 g van deze koolhydraten is afkomstig van voedingsvezels. De rest van de koolhydraten is afkomstig van suiker. Grasgelei bevat daarom meer voedingssuiker en koolhydraten. Elke portie grasgelei van 330 g bevat ook 2 g eiwit.

Vet en vitaminen en mineralen

 1. Grasgelei bevat geen vet, vitamines of mineralen. Hierdoor blijft het aantal calorieën in dit dessert relatief laag. Ondanks het gebrek aan vet van dit dessert, heeft het dessert echter een rijke smaak die het gevolg is van het suikergehalte van de koolhydraten.

Hoe te dienen

 1. In China wordt grasgelei vaak geserveerd met suikersiroop, verdampte melk of fruit zoals mango, watermeloen of meloen. In andere Aziatische landen wordt grasgelei typisch gemengd met andere soorten desserts en sojamelk. In verschillende Aziatische landen is grasgelei ook verkrijgbaar als een drankje, meestal gemengd met een sap.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407