Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Flatbread-dieet

Rasvergelijking

 1. Flatbread is een alternatief voor traditioneel geteeld gistbrood en kan net zo gezond en voedzaam zijn. Hoewel sommige diëten meer geschikt zijn voor flatbread dan andere, kun je het dankzij een zorgvuldige planning in elk evenwichtig, caloriearm eetplan opnemen. Om de meeste voordelen voor gezondheid en gewichtsverlies te krijgen, kies je een volkorenras en houd je het bij kleine porties.

Types

 1. Je kunt je eigen flatbread maken of een commerciële variëteit kopen. Het is het gemakkelijkst om ingrediënten en portiegrootte te controleren wanneer u uw eigen bereidt, dus als u een zeer streng dieet heeft, is dat misschien uw beste optie. Maar let ook op de ingrediëntenlijst en voedingsfeiten. Een groot stuk naanbrood gemaakt met geraffineerde witte bloem kan bijvoorbeeld tot 350 calorieën en 12 g vet of meer bevatten. Een kleine zelfgemaakte roti kan daarentegen minder dan 100 calorieën en 2 g vet bevatten.

Voordelen

 1. Flatbread is het beste voor u wanneer het wordt gemaakt met volle granen en weinig toegevoegd vet of suiker bevat. Volkorenbroden bevatten grote hoeveelheden vezels, een essentiële voedingsstof die obesitas kan helpen voorkomen, volgens ChooseMyPlate.gov. Volkoren flatbread kan ook helpen het risico op constipatie, diabetes, hartaandoeningen en hoog cholesterol te verminderen.

Voedingswaarden

 1. Voedingswaarden kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type flatbread. De USDA merkt bijvoorbeeld op dat een stuk pitabrood gemaakt met geraffineerde witte bloem ongeveer 165 calorieën, 5,5 g eiwit, 1 g vet, 33,5 g koolhydraten en 1,5 g vezels bevat. Een stuk pitabroodje gemaakt van volkorenmeel heeft daarentegen ongeveer hetzelfde aantal calorieën, 170 en een vergelijkbaar vetgehalte bij 1,5 g, maar meer eiwitten en vezels bij respectievelijk 6,25 g en 4,7 g.

Gewichtsverlies

 1. Afvallen komt neer op meer dan alleen het soort brood dat u kiest om te eten. U moet 3500 calorieën verbranden of opslaan om 1 pond te verliezen, en u moet consequent meer calorieën verbranden dan u eet om geleidelijk gewicht te verliezen en af ​​te houden. Daartoe is het aantal calorieën dat je eet belangrijker dan de bron van die calorieën en of ze afkomstig zijn van flatbread, gistbrood of ander voedsel. Als u betrouwbaar en veilig gewicht wilt afnemen, beveelt de National Institutes of Health aan om de hoeveelheid fysieke activiteit die u doet te verhogen en een dagelijkse balans van caloriearme zuivelproducten, fruit, groenten en magere eiwitten naast granen te eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407