Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Frambozenvoeding helpt hartziekten, gewichtstoename + zelfs kanker te voorkomen

Geschiedenis / feiten

 1. Een zomerfavoriet in mijn huis, frambozen zijn een prachtige aanvulling op pannenkoeken, granola en yoghurt. Dit is goed nieuws voor diegenen onder jullie die deze heerlijke bessen graag gebruiken, want frambozenvoeding staat niet op de lijst.

 2. Wat maakt de framboos zo geweldig? Het begint met de fytochemicaliën die aanwezig zijn in deze heerlijke vrucht, die verantwoordelijk zijn voor de donkere kleur in frambozen. Deze fytochemicaliën bieden nuttige fytonutriënten die frambozenvoeding zo gunstig maken. (1) Laten we eens kijken hoe nuttig deze heerlijke bessen kunnen zijn.

Voordelen van frambozenvoeding

 1. Een studie uitgevoerd door het Departement voor Biomedische en Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit van Rhode Island's College of Pharmacy en gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry onthulde dat het rode frambozenfruit en frambozenextracten, die de polyfenolen, anthocyanines en ellagitannines bevatten, ontstekingsremmende eigenschappen die het kraakbeen beschermen bij personen met artritis - misschien omdat de afbraak van het eiwit, proteoglycan en type II collageen afnam. De behandelde personen hadden een lager voorkomen en minder ernst van artritis in vergelijking met controlepersonen. Er was veel minder ontsteking, pannusvorming, kraakbeenschade en botresorptie. (9)

 2. De antioxidanten zijn vrij fenomenaal in frambozenvoeding en deze antioxidanten kunnen de tekenen van veroudering helpen verminderen door vrije radicalen in het hele lichaam te bestrijden. Frambozen bevatten de bekende krachtige vitamine C, evenals antioxiderende carotenoïden en quercetine.

 3. Frambozen zijn beoordeeld als hoog in antioxidanten op de ORAC-schaal, waardoor ze daar worden geplaatst met de beroemde bosbes, die bekend staat om zijn antioxidanten. Met al die antioxidanten kan een goede huid een geweldig resultaat zijn van het eten van frambozen. (10, 11)

 4. Bovendien wordt vitamine C meestal op hoge niveaus in de huid aangetroffen, maar veroudering veroorzaakt een afname van het vitamine C-gehalte in zowel de opperhuid als de lederhuid. Overmatige blootstelling aan UV-licht of verontreinigende stoffen, zoals sigarettenrook, kan ook het vitamine C-gehalte in de opperhuid verlagen. Het is dus logisch dat het eten van vitamine C-rijke frambozen je huid de glans kan geven die je altijd al wilde hebben. (12)

 5. We weten dat de meeste bessen veel voordelen bieden en frambozen zijn geen uitzondering. Het is zelfs bekend dat frambozenvoeding de gezondheid van het hart bevordert.

 6. Een studie gepubliceerd in Wetenschappelijke rapporten werd uitgevoerd om immuunreacties en de werkzaamheid van het verminderen van chronische ziekten van rode frambozen te beoordelen. De resultaten onthulden dat de anthocyanine in frambozen ontstekingsremmende voordelen bood die het hart kunnen helpen. In het bijzonder toonde de studie aan dat frambozen de hoogste efficiëntie hadden voor het vrijgeven van stikstofoxide, wat helpt de bloedstroom te verbeteren. (2)

 7. Bovendien is aangetoond dat de polyfenolen in frambozen gunstige effecten hebben voor mensen met perifere vaatziekten, een vernauwing van de perifere slagaders naar de benen, buik, armen en hoofd. (3) Gezien de ontstekingsremmende eigenschappen in combinatie met het polyfenolgehalte, kan frambozenvoeding het risico op hart- en vaatziekten helpen verminderen en de algehele gezondheid van het hart verbeteren.

 8. Frambozen kunnen u misschien helpen uw gewicht te beheersen. Omdat ze verbazingwekkende fytonutriënten bevatten, deze kleine krachtpatsers van voeding die kunnen helpen het metabolisme te verhogen.

 9. Frambozenketonen zijn natuurlijke fenolische verbindingen en specifieke voedingsstoffen, rheosmin genaamd, die mogelijk verantwoordelijk zijn voor dit geweldige voordeel en niet te vergeten het hoge vezelgehalte. Door aan te vullen met frambozen, tonen studies aan dat gewichtstoename door de ophoping van vet kan worden verminderd, en er zijn aanwijzingen dat behandeling met frambozen de grootte van vetcellen verminderde. (4)

 10. In een specifieke studie uitgevoerd door het Center for Applied Health Sciences in Ohio en gepubliceerd in het Journal of the International Society of Sports Nutrition, werden 70 zwaarlijvige maar verder gezonde deelnemers willekeurig toegewezen aan aanvulling met framboos keton, cafeïne, capsaïcine, knoflook, gember en citrus aurantium of een placebo in een dubbelblind experiment. Na acht weken suppletie, bewegingstraining en een caloriebeperkt dieet, zagen degenen die supplementen verbeteringen in de heupomtrek, tailleomtrek en lichaamssamenstelling.

 11. Degenen die de placebo namen, ervoeren ook een gunstig gewichtsverlies, maar de groep die de frambozenketonmix aanvulde, zag iets betere resultaten. (5)

 12. Frambozen staan ​​erg laag op de glycemische indexranglijst als een 3 in glycemische belasting. Laag-glycemische voedingsmiddelen, zoals frambozen, hebben weinig invloed op de bloedsuikerspiegel en helpen uiteindelijk om deze te stabiliseren. Over het algemeen maakt het deze optie met weinig suiker en vezelrijk voedsel een geweldige keuze om in elk diabetisch dieetplan op te nemen. (6)

 13. De zwarte framboos heeft enkele krachtige kenmerken die kankerpreventie kunnen bieden. Frambozen bieden een hoog gehalte aan ellaginezuur, een stof die van nature voorkomt in frambozen, aardbeien en walnoten, een tannine genaamd. Uit laboratoriumonderzoek van het Memorial Sloan Kettering Cancer Center blijkt dat het ellaginezuur mogelijk kan helpen kanker te voorkomen. Het onderzoek toont aan dat ellaginezuur dat vóór en tijdens blootstelling aan kankerverwekkende kankerverwekkende stoffen werd geconsumeerd, minder levertumoren ontwikkelde dan een dieet zonder het ellaginezuur. Vergelijkbare resultaten werden aangetoond met longkanker. (7)

 14. Een ander onderzoek uitgevoerd aan het Ohio State University Comprehensive Cancer Center heeft aangetoond dat anthocyanen in zwarte frambozen tumoren kunnen verminderen. Voeding met gevriesdroogde zwarte frambozen onderdrukte de ontwikkeling van tumoren in de slokdarm van de onderzochte proefpersonen en de resultaten geven aan dat de anthocyanines chemopreventieve eigenschappen kunnen hebben. (8)

 15. Deze onderzoeken tonen aan dat frambozen enkele van de meest veelbelovende voedingsmiddelen zijn die kanker kunnen bestrijden.

 16. Frambozen hebben verbazingwekkende ontstekingsremmende eigenschappen die de symptomen van artritis kunnen verlichten. Dat is de reden waarom frambozen een geweldige aanvulling zijn op elk dieetplan voor artritis.

 17. Dit suggereert dat rode frambozenpolyfenolen de symptomen en de ernst van artritis kunnen helpen verminderen, wat geen verrassing is, aangezien frambozen krachtige ontstekingsremmende voedingsmiddelen zijn.

Feiten over frambozen

 1. Frambozen rennen een vrij nauwe race met bosbessen als voedzame en antioxidantenrijke krachtpatsers!

 2. Een kopje rauwe frambozen bevat ongeveer: (13)

Frambozen versus bosbessen

 1. Frambozen hebben vergelijkbare gezondheidsvoordelen als bosbessen omdat ze allebei kunnen beschermen tegen kanker, de botgezondheid ondersteunen, veroudering bestrijden, de gezondheid van het hart verbeteren en helpen bij gewichtsverlies. Ze hebben echter ook enkele verschillen. (14)

 2. Over het algemeen bevatten frambozen meer vezels en vitamine C en is aangetoond dat ze artritispijn verlichten en diabetes beheersen. Aan de andere kant bevatten bosbessen meer vitamine K, ondersteunen ze de spijsvertering en komen ze de huid ten goede. Hier zijn een paar statistieken die de twee scheiden:

Feiten over de geschiedenis van frambozen

 1. De rode framboos bestaat al heel lang en wordt als wild in de uitlopers van Mt. Ida in de tijd van Christus. Het is technisch bekend als Rubus idaeus en is ontstaan ​​in Klein-Azië en Noord-Amerika. Er wordt aangenomen dat de Romeinen verantwoordelijk zijn voor een breed scala aan teelt in Europa. In feite gebruikte middeleeuws Europa wilde bessen vanwege hun voedingswaarde en andere praktische zaken, zoals schilderen.

 2. De rijken hadden de luxe om bosbessen te eten, waardoor koning Edward de teelt van bessen in beweging bracht. De bessen waren ook in Amerika ontdekt en werden snel winstgevend in commerciële kwekerijplanten. George Washington genoot er ook van en cultiveerde ze op zijn landgoed in Mount Vernon. Tegen het midden van de 19e eeuw waren er meer dan 40 verschillende rassen met grote productie die zich door het hele land ontwikkelde. (15)

 3. Frambozen hebben een korte houdbaarheid, wat waarschijnlijk een van de redenen is dat ze een hoge prijs kunnen hebben en waarom kopen ze bij uw lokale boerenmarkt de beste keuze is. Ze worden meestal twee keer per jaar geoogst - een keer in de herfst en een keer in de zomer. Als de vruchten hun houdbaarheidsperiode hebben overschreden, worden ze een deel van bewerkte voedingsmiddelen en producten, zoals sappen, jam en zelfs oliën en lotions.

 4. De VS is de derde grootste frambozenproducent ter wereld. Meestal zien we frambozen als rood (Rubus idaeus), wat het meest populair is, maar er zijn ook zwart (Rubus occidentalis), paars - wat een kruising is van rode en zwarte frambozen - en gele variëteiten, een mutatie van rood of zwarte frambozen. De hoogste opbrengst komt voor in Californië, Oregon en Washington.

 5. De VS heeft ongeveer 8.052 frambozenkwekerijen van in totaal 23,104 hectare. In feite staat Californië op nummer 1 in de Amerikaanse fruitproductie, waar een overweldigende meerderheid van de frambozen, druiven, aardbeien, perziken, nectarines, avocado's, kiwi's, olijven, dadels en vijgen groeit. Washington staat echter alleen op nummer 1 in de frambozenproductie. (16, 17)

Recepten voor frambozenopslag

 1. Om het meeste uit uw frambozen te halen, moet u ervoor zorgen dat u bessen kiest die mollig, een beetje stevig en levendig van kleur zijn. Als de bessen groen zijn, schimmel bevatten of gekneusd lijken, sla die dan over. Bewaar de frambozen een paar dagen in de koelkast, maar onthoud dat ze een korte houdbaarheid hebben, dus plan dienovereenkomstig voor uw volgende smoothies of salades.

 2. Probeer dit frambozenrecept:

 3. Gemengde groenten met avocado's, walnoten, frambozen en frambozenvinaigrette

 4. Klik hier voor mijn Raspberry Vinaigrette-dressing bij de salade. ROUTEBESCHRIJVING:

 5. Je kunt ook de volgende frambozenrecepten proberen:

 6. In de meeste gevallen zijn frambozen een gezonde en veilige keuze, maar raadpleeg altijd uw arts voordat u een supplement neemt, zoals frambozenketon, of een natuurlijk middel probeert voor de behandeling of preventie van kanker. Er is gesuggereerd dat zwangere vrouwen zwarte frambozensupplementen moeten vermijden omdat ze kunnen bevallen.

 7. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407