Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Froot Loops vs. Healthy Cereals

Antiseptische

 1. Flog Loops van Kellogg is een veelkleurig, met suiker gevuld verwerkt ontbijtgraan dat aan kinderen wordt verkocht door het stripfiguur Toucan Sam. De voorkant van de kleurrijke verpakking van Froot Loop bevat vezels en volle granen, maar niet het hoge suikergehalte. Froot Loops heeft niet de voedingswaarde van een gezond ontbijtgranen.

Ingrediënten en voeding

 1. Suiker is het eerste ingrediënt op de lijst in Froot Loops van Kellogg. Granen zijn volkoren maïsmeel, tarwemeel, dat geen volkoren is, en volkoren havermeel. Froot Loops bevat havervezel en oplosbare maïsvezel. Dit graan bevat gehydrogeneerde plantaardige olie, een transvet. Het bevat ook natuurlijke fruitsmaken en verschillende kleurstoffen en kunstmatige kleuren. Het is verrijkt met vitamines en mineralen en bevat BHT, een chemisch conserveermiddel. Een portie van 1 kopje bevat 110 calorieën, 1 g vet, 25 g koolhydraten, inclusief 3 g vezels en 12 g suiker en 1 g eiwit.

Gezond ontbijtgranen

 1. Een gezond graan bevat geen transvet, kunstmatige kleurstoffen of chemische conserveermiddelen, aldus kinderarts Dr. William Sears. Let bij het kiezen van een gezond ontbijt op niet meer dan 5 g suiker en niet minder dan 5 g vezels en 3 g eiwit per portie. Froot Loops bevatten 12 g - of 3 theelepel. - suiker, 3 g vezels en 1 g eiwit. Een gezond graan bevat 25 tot 40 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zinkijzer en andere vitamines; Froot Loops schiet tekort in zink en vitamine A en D.

Transvet

 1. Het voedingsetiket van Froot Loops claimt geen transvet, hoewel het graan gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige olie bevat. Dit is mogelijk omdat fabrikanten niet verplicht zijn om transvet op het etiket te vermelden als het voedsel 0,5 g transvet of minder bevat. Transvet is schadelijk voor de gezondheid van het hart. Het wordt beschouwd als het meest schadelijke vet omdat het schadelijk LDL-cholesterol en triglyceriden verhoogt, terwijl het gunstige HDL-cholesterol verlaagt. Het beschadigt ook de cellen langs de bloedvaten. De American Heart Association beveelt aan om transvet te beperken tot 1 procent van de calorieën, of 2 g, voor een persoon die 2000 calorieën per dag eet. (Referentie 6)

Sugar

 1. Kellogg's Froot Loops bevatten volgens de Harvard School of Public Health 41 procent suiker per gewicht. Vrouwen moeten hun suikerinname beperken tot 6 theelepel, of 24 g, per dag en mannen moeten dit beperken tot 9 theelepel, of 36 g, per dag. Een portie Froot Loops heeft 3 theelepels, of 12 g suiker. Voedsel met veel suiker zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels stijgen. Na verloop van tijd blijven deze niveaus hoog, een aandoening die bekend staat als insulineresistentie. Deze aandoening houdt verband met hoge triglyceriden, hoge bloeddruk, gewichtstoename, diabetes type 2, hartaandoeningen en mogelijk sommige soorten kanker.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407