Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Fruitdieet: voordelen, risico's en meer

Dieet?

 1. Het fruitarian- of fruitdieet is een zeer restrictief veganistisch dieet. Het sluit alle dierlijke producten uit, inclusief zuivelproducten. Mensen die dit programma volgen, eten een dieet dat hoofdzakelijk uit rauw fruit bestaat.

 2. Groenten, gedroogd fruit, noten en zaden kunnen ook met mate worden gegeten.

 3. Andere soorten voedsel, zoals granen, peulvruchten en knollen, zijn ernstig beperkt of volledig geëlimineerd. Alle soorten gekookt voedsel, inclusief gekookt fruit, worden vermeden.

 4. Er is geen specifieke manier om het fruitdieet te volgen. Sommige fruitariërs eten alleen fruit dat op de grond is gevallen, in plaats van fruit dat is geplukt. Anderen zullen geen zaden eten, omdat deze het vermogen hebben om levende planten te worden.

 5. Het volgen van het fruitdieet brengt veel risico's met zich mee, zoals ondervoeding, dus praat met uw arts over uw bedoelingen. Ze kunnen u helpen hoe u aan uw voedingsbehoeften kunt voldoen zonder uw gezondheid in gevaar te brengen.

Mogelijke voordelen?

 1. Met mate gegeten kan fruit een zeer gezond onderdeel zijn van een voedzaam dieet. Enkele voordelen van het eten van fruit zijn:

Wat zijn de potentiële risico's?

 1. Verschillende voedingsstoffen die van vitaal belang zijn voor de algehele gezondheid ontbreken in een dieet op basis van fruit.

 2. Dit omvat:

 3. Vanwege het zeer restrictieve karakter van het dieet is ondervoeding een groot probleem. Je lichaam kan zelfs in de hongermodus gaan. Dit betekent dat je metabolisme zal vertragen als het probeert je voedingsvoorraden vast te houden en energie te besparen.

 4. U kunt ook bloedarmoede, vermoeidheid en een verminderd immuunsysteem ervaren. Na verloop van tijd kan het gebrek aan calcium leiden tot osteoporose.

 5. Een dieet op basis van fruit bevat ook veel suiker, ook al is het een natuurlijke bron. Dit kan het een slechte keuze maken voor mensen met diabetes, prediabetes, polycysteus ovariumsyndroom of insulineresistentie.

 6. Er zijn geen ijzeren regels te volgen, dus u kunt het fruitdieet mogelijk aanpassen aan uw specifieke voedingsbehoeften. Het beperken van uw fruitinname tot 50 procent en het toevoegen van eiwitbronnen, zoals noten of vegetarische goedgekeurde supplementen, kan helpen de voedingsgebreken die inherent zijn aan het fruitdieet te compenseren.

In een fruitdieet

 1. Als het dieet u aanspreekt, gaat u langzaam verder. In plaats van in één keer te beginnen, maak je een geleidelijke overgang van je huidige eetpatronen.

 2. Dit kan het opgeven betekenen:

 3. Je zou ook moeten beginnen met toevoegen:

 4. Fruitarians eten meestal vrij van meerdere fruitgroepen. Misschien wilt u zich houden aan een plan van drie maaltijden per dag, of vier tot vijf kleinere maaltijden per dag inbouwen.

 5. De fruitgroepen om uit te kiezen omvatten:

 6. Kies indien mogelijk voor biologisch fruit. En als je wilt dat ze langer meegaan, zorg er dan voor dat je je fruit op de juiste manier bewaart!

 7. Je moet ook de hele dag water, kokoswater of 100 procent vruchtensap drinken.

 8. Ongeacht het soort eetplan dat u volgt, uw lichaam moet bewegen om gezond te zijn. Het fruitarian-dieet geeft je misschien niet voldoende energie om te oefenen. Als je merkt dat dit zo is, kan het een rode vlag zijn die je nodig hebt om je voedingsinname aan te passen.

Raadpleeg uw arts

 1. Of u nu gewichtsverlies, een betere gezondheid of een meer natuurlijke manier van leven beoogt, contact opnemen met uw arts voordat u aan het fruitdieet begint, is een goed idee. Dit dieet kan een negatief effect hebben op uw algehele gezondheid als u een onderliggende medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt. Uw arts kan u helpen uw individuele risico's te begrijpen en u helpen het dieet aan te passen aan uw behoeften.

 2. Ontmoeting met een geregistreerde diëtist is ook een goed idee. Ze kunnen helpen bij het maken van een plan dat voor u werkt, terwijl er ook voor wordt gezorgd dat u geen voedingshiaten hebt.

 3. Of u nu gewichtsverlies, een betere gezondheid of een meer natuurlijke manier van leven beoogt, contact opnemen met uw arts voordat u aan het fruitdieet begint, is een goed idee. Dit dieet kan een negatief effect hebben op uw algehele gezondheid als u een onderliggende medische aandoening heeft of medicijnen gebruikt. Uw arts kan u helpen uw individuele risico's te begrijpen en u helpen het dieet aan te passen aan uw behoeften.

 4. Ontmoeting met een geregistreerde diëtist is ook een goed idee. Ze kunnen helpen bij het maken van een plan dat voor u werkt, terwijl er ook voor wordt gezorgd dat u geen voedingshiaten hebt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407