Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Fysieke, sociale, emotionele en intellectuele voordelen van openluchtrecreatie

Helpt de gezondheid van de nieren

 1. Buitenrecreatie is leuk voor mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden. Door buiten te bewegen, kunt u buiten komen en genieten van uw natuurlijke omgeving. Naast het inademen van frisse lucht en het ontdekken van de vele wonderen van de natuur, biedt het buitenleven verschillende activiteiten om ervoor te zorgen dat je terug naar buiten wilt voor meer.

 2. De voordelen van buitenactiviteiten zijn eindeloos en helpen u en uw gezin fysiek en mentaal gezond te blijven.

Outdoor workouts en fitness

 1. Buitenrecreatie biedt een groot aantal voordelige fysieke activiteiten die alleen kunnen worden uitgevoerd, met verschillende vrienden en familieleden, of met uw plaatselijke recreatieve sportteam. Sporten zoals wandelen, kanoën, zwemmen, racket- en balsporten en tal van andere fysieke activiteiten geven je meer keuzes voor plezierige oefeningen, die je waarschijnlijk gemotiveerd zullen houden.

 2. De Centers for Disease Control and Prevention suggereert dat volwassenen elke week minimaal 150 minuten matige aerobe activiteit of 75 minuten intense activiteit uitvoeren, idealiter verspreid in de loop van de week in plaats van alle onmiddelijk.

Sociale voordelen van buitenactiviteiten

 1. Zowel volwassenen als kinderen kunnen de sociale voordelen van buitenactiviteiten ervaren. Deelname aan sport en recreatie biedt iedereen, van jonge kinderen tot senioren, de gelegenheid om relaties met anderen te ontmoeten en op te bouwen. Door deel te nemen aan een team kun je duurzame vriendschappen aangaan met mensen die jouw passie voor openluchtrecreatie delen.

Geestelijke voordelen van buitenactiviteiten

 1. Harvard Health Publishing merkt op dat lichamelijke activiteit stress helpt verminderen en sommige gevallen van depressie voorkomt. Oefening vermindert angst, en consistente activiteit biedt meer verlichting voor angst en depressie.

 2. Een beter gevoel van eigenwaarde is vaak het gevolg van consistente recreatie, deels als gevolg van een afname van stress en het algemene gevoel van welzijn dat optreedt bij regelmatige aerobe oefeningen. Het inademen van frisse lucht in een natuurlijke, serene omgeving helpt ook veel mensen om te ontspannen en stress en angst te verminderen, wat een ander voordeel is van buitenactiviteiten.

 3. Een paper uit 2015, gepubliceerd in het tijdschrift _Cognitive Behavioral Therapy _, legde uit dat lichaamsbeweging een goede behandeling is voor de geestelijke gezondheid omdat het niet gepaard gaat met bijwerkingen, omdat medicatie dat kan en ook het stigma niet draagt dat het bijwonen van therapie of het nemen van medicatie nog steeds in veel gemeenschappen doet.

 4. Volgens de auteurs kunnen oefeningen als zelfstandige behandeling of het verbeteren van andere vormen van geestelijke gezondheidszorg mensen helpen omgaan met angst, ernstige depressieve stoornis, paniekstoornis, posttraumatische stressstoornis (PTSS) en obsessieve-compulsieve stoornis (OCS).

 5. Hoewel u niet alleen moet proberen een ernstige psychische aandoening te behandelen, als u angstig bent of een psychische aandoening heeft, kan het de moeite waard zijn om met uw arts te praten over sporten als onderdeel van uw aanbevolen behandelplan. .

Slaapvoordelen van buitenactiviteiten

 1. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig sporten langer, dieper en rustiger slapen. Betere slaap resulteert in meer energie en alertheid de volgende dag, waardoor een betere concentratie en het vermogen om op hogere niveaus te denken.

 2. Samen met betere rust en verjonging voor uw lichaam tijdens de nacht, zal regelmatige fysieke activiteit die stress, angst en symptomen van depressie vermindert u helpen om zich overdag meer te concentreren.

 3. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig sporten langer, dieper en rustiger slapen. Betere slaap resulteert in meer energie en alertheid de volgende dag, waardoor een betere concentratie en het vermogen om op hogere niveaus te denken.

 4. Samen met betere rust en verjonging voor uw lichaam tijdens de nacht, zal regelmatige fysieke activiteit die stress, angst en symptomen van depressie vermindert u helpen om zich overdag meer te concentreren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407