Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Fysieke voordelen van duikoefeningen

Sommige merken zijn te zout

 1. Dips-oefeningen gebruiken uw eigen lichaamsgewicht om uw schouders, triceps en borstgebieden te bewerken. Deze beweging bouwt spieren en kracht op in de kern en het bovenlichaam en verbetert tegelijkertijd je algehele conditie.

Sommige merken zijn te zout

 1. Duik vanuit je knieën om schouderkracht op te bouwen voordat je doorgaat naar een volledige lichaamsgewicht-dip.

Soorten duikoefeningen

 1. Dips zijn er in veel verschillende variaties, en de stijl die u gebruikt, heeft invloed op de spiergroepen. De meest voorkomende dip-oefening is de triceps dip, die twee maten gebruikt die niet veel breder zijn dan de heupen. Je grijpt de staven vast met je armen recht langs je heupen en buig dan je armen om je lichaam te laten zakken en duw om het op te tillen. [! 1341 => 1140 = 3!

 2. Beide laatste opties gebruiken uw eigen lichaamsgewicht en vereisen een aanzienlijke hoeveelheid kracht om te presteren. Door eerst je spieren op te bouwen met oefeningen met een lager gewicht, kun je de dips bereiken.

 3. U kunt dit doen door dips uit te voeren op een verlaagd stel balken waarmee u uw knieën kunt gebruiken. Sommige machinegewichtssystemen gebruiken ook kabels en katrollen om het gebruikte gewicht te beheersen terwijl u de dips uitvoert.

 4. Een eenvoudige gewichtsbank of zelfs een parkbank werkt ook voor dips. Ga op de rand van de bank zitten en grijp de bankrand (handpalmen naar beneden) net buiten elke heup.

 5. Loop je benen iets naar buiten om je kont van de bank te verwijderen. Buig je armen om je kont te laten vallen en druk op om weer omhoog te komen. Beheers het gewicht door je benen verder naar buiten te lopen en gebruik ze minder om het opgeheven lichaamsgewicht te verhogen.

Overwegingen tijdens de trainingsfrequentie

 1. Dips vereisen een aanzienlijke inspanning van uw bovenlichaam en u kunt enige pijn verwachten na het opnemen van de oefeningen in een trainingsroutine. Zelfs een geïsoleerde set dips zal de spieren uitdagen en kan leiden tot pijn, vooral als je nieuw bent in dips.

 2. Integreer deze beweging in een til- of algemene trainingsroutine en begin met opties met lagere weerstand, zoals de machine of de bank. Het is volgens het American College of Sports Medicine gunstig om verschillende lage herhalingen te doen en hun aantal geleidelijk te verhogen. Naarmate je meer vertrouwd raakt met de herhalingen, voeg je weerstand toe totdat je klaar bent om de volledige lichaamsbeweging te beheren.

 3. Dips belasten de schouders en ellebogen aanzienlijk. Als algemene oefening kunnen ze het best één tot drie keer per week worden gedaan. Geef je gewrichten elke week een paar dagen vrij voor herstel.

 4. Als u de spanning voelt en pijn in de gewrichten hebt, overweeg dan een oefening met een lagere impact zoals halterverlengingen, zoals voorgesteld door de American Council on Exercise. Zelfs het gebruik van de bank voor dips helpt, omdat je benen wat gewicht van de schouders en ellebogen trekken.

 5. Als u sterke, flexibele schouders en ellebogen heeft die geen pijn ervaren door lichaamsgewichtdips, blijft de oefening echter een geweldige manier om kracht op te bouwen. Doe een aantal standaard warming-ups en rekoefeningen en blijf de dip als een vorm van krachttraining meerdere keren per week gebruiken.

Calorieverbranding en spiertonus

 1. Dips zijn geen goede oefening voor calorieverbranding - maar zoals elke beweging, kunnen ze profiteren door de verbranding van uw algehele trainingssessie te vergroten. Het grote voordeel van dips is spierdefinitie en tonus. De verhoogde kracht in de triceps, borst en algemene bovenlichaam zorgen voor grotere spieren en meer definitie.

 2. De kern is ook sterk betrokken en u kunt verhoogde kracht in uw buik ervaren. Een standaard dip richt zich op de armen om de beweging te ondersteunen, maar de kern is onvermijdelijk nodig om te buigen voor stabiliteit. Het resultaat is een sterkere kern die wat calorieverbranding en verhoogde algehele kracht zal ervaren.

 3. Hoewel u een calorieverbranding zult ervaren, is cardio effectiever voor een verhoogde calorieverbranding en gewichtsverlies.

Nadeel van Dips-oefeningen

 1. Hoewel de voordelen van tricep dips talrijk zijn, zijn er enkele nadelen. De oefeningen zijn erg gericht en werken in veel gevallen in een klein aantal spiergroepen.

 2. Bij gebruik van de dip in de stijl van het volledige lichaamsgewicht wordt meestal het bovenlichaam ingeschakeld, maar het werkt ook in de kern. Door uw lichaamsgewicht te verwijderen en een machine of bank te gebruiken, wordt meer nadruk gelegd op de triceps.

 3. Dit maakt de dip een goede oefening voor een groter trainingsplan. Als zelfstandige beweging zijn dips nuttig, maar beperkt in toepassing omdat ze uw onderlichaam niet helpen of bijdragen aan atletische bewegingen waarvoor snel spiervezels nodig zijn voor uitbarstingen van energie. De dip bouwt kracht die handig is voor je grip, bewegend gewicht en functioneren vanuit een meer statische positie.

 4. Het laatste nadeel van de dip is de druk en spanning op de gewrichten, zoals vermeld. Het schoudergewricht is niet noodzakelijkerwijs ontworpen om grote lasten in een geïsoleerde omgeving te dragen.

 5. Wanneer iemand sterk is en de ondersteunende spieren beschikbaar heeft om de beweging te beheersen, wordt de spanning verminderd - maar iemand met zwakke schouders die dips proberen uit te voeren onder een zware belasting, kan verhoogde slijtage ervaren op de gewrichten.

Probeer alternatieve oefeningen

 1. Dips zijn niet de enige manier om de triceps, borst en bovenlichaam te bewerken. Je kunt de triceps heel gericht bewerken met een halteruitbreiding met één of twee handen.

 2. Pak een halter met één of beide handen vast en houd deze achter uw hoofd. Druk omhoog om de triceps met deze oefening te bewerken. U kunt de extensie staand of plat op uw rug op een bank uitvoeren.

 3. Een kabelmachine met een triceps-uitbreidingsstation is ook nuttig. U kunt gaan staan ​​en naar beneden drukken of een vergelijkbare verlenging boven het hoofd gebruiken als de machine een kabel met een hoge positie heeft. De kabels zorgen voor gewichtsbeheersing en u kunt kracht opbouwen tijdens deze oefeningen terwijl de druk op de schoudergewrichten wordt beperkt.

 4. Weerstandsbanden zijn een andere geweldige optie om te overwegen voor tricepspersen en uitbreidingen. Deze accessoires hebben een zeer lage impact en werken goed als uw gewrichten pijn doen. Ze komen in verschillende mate van weerstand, en je kunt sterke banden vinden die de spieren blijven uitdagen en laten groeien zonder het lichaamsgewicht rechtstreeks op de gewrichten te concentreren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407