Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Garnalen Broccoli Voedingsfeiten

Knapperige groentesoep

 1. Garnalen en broccoli, een klassieke combinatie in veel Chinese gerechten, is ook een slimme voedingskeuze. Beide hoofdingrediënten bieden essentiële voedingsstoffen, vitamines en mineralen en bevatten weinig vet en calorieën. Zware sauzen en bijgerechten kunnen de smaken echter maskeren en tientallen vet grammen en calorieën toevoegen, dus houd rekening met voedingswaarde-informatie voordat u gaat kauwen.

Nutrition

 1. De voedingswaarden voor garnalen- en broccoligerechten kunnen sterk variëren, afhankelijk van de ingrediënten en portiegroottes. Een schaal met garnalen en broccoli op AllRecipes.com heeft ongeveer 8 g vet, 180 mg cholesterol, 685 mg natrium, 160 g koolhydraten, 4 g vezels, 3 g suiker en 34 g eiwit. Een recept uit het tijdschrift Eating Well met eenvoudigere ingrediënten bevat echter slechts 6 g vet, 172 mg cholesterol, 520 mg natrium, 6 g koolhydraten, 2 g vezels, geen suiker en 25 g eiwit.

Calorieën

 1. De twee recepten verschillen het meest in het aantal calorieën. Terwijl het AllRecipes-gerecht van "Garnalen en Broccoli" maar liefst 865 calorieën per portie bevat, bevat het recept voor het eten goed minder dan 180 calorieën per portie. Elke portie is ongeveer 1 1/2 kop voedsel, maar het grote verschil zit in de ingrediënten.

Ingrediënten

 1. Sauzen en geraffineerde graanproducten voegen de meeste calorieën toe aan garnalen- en broccoligerechten. De AllRecipes-versie maakt gebruik van gecondenseerde room van broccolisoep en geraffineerde witte rijst of geraffineerde witte spaghetti pasta, die elk minimaal 200 calorieën per portie toevoegen. Het gerecht Eet goed bevat een caloriearme saus gemaakt van mosselsap of kippenbouillon en eenvoudige kruiden, en het bevat ook meer broccoli.

Alternatieven

 1. Het is niet al te moeilijk om gezondheidswaarde toe te voegen aan een recept voor garnalen en broccoli wanneer je het thuis maakt. Doe zoals goed eten suggereert en voeg extra groenten toe of sla een romige saus over. Serveer het gerecht met bruine rijst of volkoren pasta in plaats van een verfijnd product. Houd ten slotte de portiegroottes klein, zodat u het aantal calorieën en vetten onder controle kunt houden, zelfs als u geniet van een rijkere versie van het gerecht. Vraag in restaurants voedingsinformatie over het eten op het menu of bel vooraf.

Overwegingen

 1. Naast het magere eiwit van garnalen en gezonde voedingsstoffen uit groenten, beveelt MyPyramid.gov aan om dagelijks porties volle granen, fruit en magere zuivelproducten te eten. Breng die voedselgroepen in evenwicht met porties garnalen en broccoli om de gezondste, meest complete maaltijden te vormen. Als u persoonlijk voedingsadvies nodig heeft, neem dan contact op met uw arts of een geregistreerde diëtist.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407