Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Garnalen-gebakken rijstvoeding

Meer over MyPlate

 1. Rijst en groenten, de belangrijkste ingrediënten in gefrituurde rijst, zijn voedzaam voedsel dat u in uw dagelijkse voeding kunt opnemen. Garnalen toevoegen aan een portie gebakken rijst is een vetarme manier om je inname van eiwitten en andere essentiële voedingsstoffen te stimuleren. Omdat garnalen-gefrituurde rijst in olie wordt gebakken, bevat deze ook vet, wat een overweging is bij het bepalen of gefrituurde rijst moet worden gegeten.

Basics van gebakken rijst

 1. Een portie gebakken rijst van 1 kopje bevat 238 calorieën en 4 gram vet, waarvan minder dan 1 gram vet verzadigd is. Gebakken rijst heeft ook 1,5 gram vezels en 5,5 gram eiwit. Met drie ons garnalen in een portie gebakken rijst voegt 101 calorieën en 1,4 gram vet toe, waarvan minder dan 0,5 gram verzadigd vet. Dat is een totaal van 339 calorieën en 5,4 gram vet, waarvan ongeveer 1 gram verzadigd vet. Voedsel eten met weinig verzadigd vet is een manier om je hart gezond te houden. Garnalen voegen geen vezels toe aan de gebakken rijst en het heeft ook 46 milligram cholesterol.

The Protein Is a Plus

 1. Gebakken rijst zonder vlees levert geen significante hoeveelheid eiwit op, maar het toevoegen van vlees aan de rijst is een goede manier om het eiwitgehalte te verhogen. Drie gram garnalen voegt 19 gram eiwit aan de rijst toe, zodat het totale eiwitgehalte 24,5 gram is voor het gerecht. Dat vertaalt zich naar 53 procent van de 46 gram eiwitten die vrouwen zouden moeten opnemen als onderdeel van hun dagelijkse voeding en 44 procent van de 56 gram die mannen elke dag zouden moeten krijgen.

Vitaminen en mineralen

 1. Gewoon gebakken rijst zonder vlees levert kleine hoeveelheden ijzer, zink en vitamine A en K. Drie gram garnalen gebakken rijst bevat 1,41 microgram vitamine B-12. Dat is 59 procent van de 2,4 microgram die gezonde volwassenen elke dag nodig hebben. Je krijgt ook 2,05 milligram vitamine E in garnalen-gebakken rijst, wat 14 procent is van de 15 milligram die je elke dag zou moeten hebben. Garnalen voegen ook zink, niacine en vitamine A toe.

Moet ik garnalen-gebakken rijst eten?

 1. In termen van verzadigd vet is garnalen gebakken rijst niet slecht. Het is belangrijk op te merken dat gefrituurde rijst vrij veel natrium kan bevatten. Een kopje gefrituurde rijst zonder vlees bevat 530 milligram natrium, wat iets meer dan een derde is van de 1500 milligram die de American Heart Association aanbeveelt als dagelijkse bovengrens. Drie gram garnalen voegt een extra 805 milligram natrium toe voor een totaal van 1.335 milligram voor het hele gerecht. Te veel natrium kan bijdragen aan hoge bloeddruk.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407