Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gastroparese Dieet: voedingsmiddelen om te vermijden, voedingsmiddelen om te eten en recepten

Overzicht

 1. Gastroparese is een aandoening waarbij uw maag langzamer in uw dunne darm wordt geleegd dan zou moeten.

 2. Gastroparese kan worden veroorzaakt door een ziekte of een langdurige ziekte, zoals diabetes of lupus. Symptomen kunnen mild of ernstig zijn en omvatten meestal braken, een opgeblazen gevoel, misselijkheid en brandend maagzuur.

 3. Soms is gastroparese een tijdelijk teken dat uw lichaam iets anders heeft waarmee u te maken hebt. Soms is het een chronische of langdurige aandoening.

 4. Gastroparese kan ook optreden na bariatrische chirurgie of een andere medische procedure die uw spijsvertering onderbreekt.

 5. Als u gastroparese heeft, kan de hoeveelheid vetten en vezels die u eet, van grote invloed zijn op hoe intens uw symptomen zijn. Dieetaanpassingen zijn soms de eerste behandelmethode die wordt voorgesteld aan mensen met gastroparese.

Om te eten als u gastroparese heeft

 1. Als u gastroparese heeft, is het belangrijk om u te concentreren op het krijgen van de voeding die u nodig hebt tijdens het eten van kleine, frequente maaltijden met weinig vet en gemakkelijk te verteren.

 2. De nietjes van dit soort dieet zijn eiwitrijk voedsel (zoals eieren en notenboter) en gemakkelijk te verteren groenten (zoals gekookte courgette).

 3. Als het voedsel gemakkelijk te kauwen en door te slikken is, is dat een goede indicatie dat u het gemakkelijker zult verteren.

 4. Hier is een lijst met voorgestelde voedingsmiddelen die u kunnen helpen uw gastroparese onder controle te houden:

Om te voorkomen dat u gastroparese heeft

 1. Als u momenteel symptomen van gastroparese heeft, moet u weten welke voedingsmiddelen u moet vermijden.

 2. Over het algemeen mogen voedingsmiddelen die veel verzadigd vet of vezels bevatten alleen in kleine hoeveelheden worden gegeten.

 3. Hier is een lijst met voedingsmiddelen die uw gastroparese ongemakkelijk kunnen maken:

Hersteldieet

 1. Als u herstelt van gastroparese, moet u mogelijk een meerfasendieet volgen dat geleidelijk vast voedsel opnieuw introduceert.

 2. De Gastroparesis-patiëntenvereniging voor behandelingen en behandelingen (G-PACT) beschrijft de drie fasen van dit dieet in hun voedingsrichtlijnen.

 3. De drie fasen zijn als volgt:

 4. Tijdens alle fasen van dit hersteldieet moet u rood vlees en vezelrijke groenten vermijden, omdat deze langer verteren.

Tips

 1. Wanneer u gastroparese heeft, moet u bedenken hoe vaak en in welke volgorde u voedsel consumeert. Het wordt aanbevolen om vijf tot acht keer per dag kleine maaltijden te eten.

 2. Kauw uw voedsel goed voordat u het doorslikt. Eet eerst voedzaam voedsel om niet vol te raken met voedsel dat je lichaam niet van brandstof voorziet.

 3. Overweeg tijdens het herstellen van gastroparese een multivitaminesupplement te nemen zodat u nog steeds de voeding krijgt die u nodig hebt. Als gewichtsverlies een symptoom van uw gastroparese is geweest, streef dan naar minimaal 1500 calorieën per dag bij het begin van uw herstel.

 4. Voedingsdranken zoals yoghurt-smoothies, fruit- en groentesmoothies, shakes voor het vervangen van vloeibare maaltijden en eiwitshakes zijn gemakkelijk te verteren vloeistoffen die hierbij kunnen helpen.

 5. Veel water drinken zodat uw spijsvertering niet uitdroogt.

 6. Vermijd alcohol wanneer u symptomen van gastroparese heeft, omdat alcohol u verder kan uitdrogen of constiperen - om nog maar te zwijgen over het verlies van uw lichaam aan voeding.

Recepten

 1. Uw voedselopties kunnen beperkt aanvoelen wanneer u gastroparese heeft, maar u kunt nog steeds genieten van enkele heerlijke recepten.

 2. Perzik-bananensmoothies en groene smoothies met pindakaas bevatten de voedingsstoffen die u nodig hebt en smaken heerlijk.

 3. Voor hartige opties hebben knoflookpuree en gastroparese-vriendelijke groentesoep weinig vezels, maar veel smaak.

Takeaway

 1. Gastroparese is tijdelijk of chronisch. Het kan een symptoom zijn van een andere aandoening, of het kan idiopathisch zijn, wat betekent dat de oorzaak onbekend is.

 2. Ongeacht de oorzaak of duur van uw gastroparese, het eten van kleine maaltijden en het beperken van uw vezel- en vetinname kan uw spijsvertering helpen.

 3. Verschillende mensen met verschillende diagnoses kunnen bepaalde voedingsmiddelen beter verdragen dan andere. Praat altijd met uw arts over uw individuele voedingsbehoeften tijdens de behandeling van gastroparese.

 4. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw lichaam nog steeds de vitamines en mineralen binnenkrijgt die nodig zijn voor een gezonde orgaanfunctie terwijl u herstelt van uw gastroparese symptomen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407