Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gebruik en bijwerkingen van kaliumpermanganaat voor eczeem en meer

Wat is kaliumpermanganaat?

 1. Kaliumpermanganaat is een veel voorkomende chemische verbinding die mangaanoxide-erts combineert met kaliumhydroxide.

 2. Het werd voor het eerst ontwikkeld als een ontsmettingsmiddel in 1857. Sindsdien wordt het veel gebruikt voor de behandeling van verschillende huidaandoeningen, waaronder schimmelinfecties. In veel landen, waaronder de Verenigde Staten, hebt u een recept van uw arts nodig om kaliumpermanganaat te ontvangen.

 3. Blijf lezen om meer te weten te komen over medisch gebruik en veiligheidstips.

Wat behandelt het?

 1. Wanneer toegepast op uw huid, doodt kaliumpermanganaat ziektekiemen door zuurstof vrij te geven wanneer het verbindingen in uw huid ontmoet. Het werkt ook als een samentrekkend middel, dat een droogmiddel is.

 2. Enkele aandoeningen die kaliumpermanganaat kan helpen behandelen, zijn onder meer:

Hoe gebruik ik het?

 1. Voordat u kaliumpermanganaat op uw huid aanbrengt, is het belangrijk om het met water te verdunnen. De meeste medische toepassingen vereisen een verdunning van 1 deel tot 10 bij gebruik van een 0,1% kaliumpermanganaatoplossing.

 2. Combineer 1 deel kaliumpermanganaat met 10 delen heet water om een ​​geschikte verdunning met 0,1% kaliumpermanganaat te bereiken. Onverdund kaliumpermanganaat heeft een opvallende paarse kleur, maar een verdunde oplossing moet roze zijn.

 3. Kaliumpermanganaat moet worden verdund, omdat onverdunde oplossing brandwonden kan veroorzaken. Zelfs bij verdunning kan het de huid irriteren en bij herhaald gebruik kan het nog steeds brandwonden veroorzaken.

 4. Kaliumpermanganaat wordt ook geleverd in tabletten van 400 milligram (mg). Om de tabletten in een bad te weken, lost u 1 tablet op in 4 liter heet water voordat u het in het bad giet. Het bad weken kan tweemaal daags worden herhaald gedurende twee dagen.

 5. Hier zijn enkele richtlijnen voor het gebruik van kaliumpermanganaat voor specifieke omstandigheden:

 6. Afhankelijk van uw toestand kan uw arts u instrueren om een ​​sterkere oplossing te maken met een verdunning van 1 deel op 7.000. Meng hiervoor 1 deel kaliumpermanganaat met 7 delen heet water. Dit zorgt voor een iets donkerdere roze vloeistof.

Zijn er bijwerkingen?

 1. Kaliumpermanganaat is over het algemeen veilig, maar het kan een bruine vlek op uw huid en nagels achterlaten, die na een dag of twee zou moeten vervagen. Het kan ook een vlek in uw badkuip achterlaten die moeilijk te verwijderen is, daarom gebruiken veel mensen het liever in een kleiner bassin.

 2. Ongewenste bijwerkingen zijn huidirritatie, roodheid of brandwonden.

Is het veilig?

 1. Kaliumpermanganaat is een krachtige oplossing die moet worden verdund voordat het op uw huid wordt aangebracht. Als het niet wordt verdund, kan het zowel uw huid als de slijmvliezen van uw neus, ogen, keel, anus en geslachtsdelen beschadigen.

 2. Gebruik het niet in de buurt van uw ogen en zorg ervoor dat u er geen doorslikt, zelfs niet in de verdunde vorm.

 3. Voor extra veiligheid, zorg ervoor dat u handschoenen draagt ​​wanneer u een verdunning voorbereidt. Als u kaliumpermanganaattabletten of kristallen gebruikt, zorg er dan voor dat ze volledig zijn opgelost in water voordat u de oplossing gebruikt. Het gebruik van heet (niet kokend) water zal hen helpen oplossen.

 4. Als het uw huid irriteert of roodheid veroorzaakt, stop dan onmiddellijk met het gebruik en neem contact op met uw arts.

De onderste regel

 1. Een 1 op 10.000 verdunning van kaliumpermanganaat kan een goedkope en effectieve behandeling zijn voor geïnfecteerd eczeem, impetigo en andere huidaandoeningen. Volg zorgvuldig de voorgeschreven verdunningen en raadpleeg uw arts als u enige irritatie ervaart.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407