Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gebruik en voordelen van rozemarijnolie voor haargroei en meer

Laatste gedachten

 1. Rozemarijn is veel meer dan een aromatisch kruid dat geweldig smaakt op aardappelen en geroosterd lamsvlees. Het is eigenlijk een van de krachtigste kruiden en etherische oliën op de planeet!

 2. Met een antioxiderende ORAC-waarde van 11.070 heeft rozemarijn dezelfde ongelooflijke vrije radicalen vechtkracht als goji-bessen. (1) Deze beboste groenblijvende inheems in de Middellandse Zee wordt al duizenden jaren in de traditionele geneeskunde gebruikt om het geheugen te verbeteren, spijsverteringsproblemen te kalmeren, het immuunsysteem te stimuleren en pijnen te verlichten.

 3. Zoals ik ga delen, lijken de voordelen en het gebruik van rozemarijn volgens wetenschappelijke studies alleen maar te stijgen, waarbij enkele van de meest recente zelfs wijzen op het vermogen van rozemarijn om geweldige anti -kankereffecten op verschillende soorten kanker!

Wat is etherische olie van rozemarijn?

 1. Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) is een kleine groenblijvende plant die behoort tot de mintfamilie, die ook de kruiden lavendel, basilicum, mirte en salie omvat. De bladeren worden vaak vers of gedroogd gebruikt om verschillende gerechten op smaak te brengen.

 2. Essentiële olie van rozemarijn wordt gewonnen uit de bladeren en bloeiende toppen van de plant. Met een houtachtige, groenblijvende geur, wordt rozemarijnolie meestal omschreven als versterkend en zuiverend.

 3. De meeste gunstige gezondheidseffecten van rozemarijn zijn toegeschreven aan de hoge antioxiderende activiteit van de belangrijkste chemische bestanddelen, waaronder carnosol, carnosinezuur, ursolzuur, rosmarinezuur en cafeïnezuur. (2)

 4. Door de oude Grieken, Romeinen, Egyptenaren en Hebreeën heilig beschouwd, heeft rozemarijn een eeuwenlange gebruiksgeschiedenis. In termen van de enkele van de meer interessante toepassingen van rozemarijn door de tijd heen, wordt gezegd dat het werd gebruikt als een bruiloft liefdescharme toen het werd gedragen door bruiden en bruidegoms in de middeleeuwen. Over de hele wereld in plaatsen als Australië en Europa, wordt rozemarijn ook gezien als een teken van eer en herinnering bij gebruik bij begrafenissen. (3)

Top 5 voordelen van rozemarijnolie

 1. Met andere woorden, carnosol gedraagt ​​zich als een militaire sluipschutter die alleen zijn vijandelijke doelwit uitschakelt en de aangrenzende cellen niet beschadigt, in tegenstelling tot de nucleaire bombenadering met chemotherapie die alles op zijn weg doodt.

 2. Een artikel gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients in 2016 merkt op dat is aangetoond dat rozemarijnextract in vitro anti-kanker eigenschappen vertoont voor de volgende vormen van kanker: (15)

 3. Uit onderzoek is gebleken dat etherische olie van rozemarijn zeer effectief is als het gaat om veel belangrijke, maar veel voorkomende gezondheidsproblemen waarmee we vandaag te maken hebben. Hier zijn slechts enkele van de beste manieren waarop u essentiële rozemarijnolie nuttig kunt vinden.

 4. Androgenetische alopecia, beter bekend als mannelijke kaalheid of vrouwelijke kaalheid, is een veel voorkomende vorm van haarverlies waarvan wordt aangenomen dat het verband houdt met de genetica en geslachtshormonen van een persoon. (4, 5) Van een bijproduct van testosteron, dihydrotestosteron (DHT), is bekend dat het haarzakjes aanvalt, wat leidt tot permanent haarverlies, wat een probleem is voor beide geslachten, maar vooral voor mannen die meer testosteron produceren dan vrouwen.

 5. Een gerandomiseerde vergelijkende studie gepubliceerd in 2015 keek naar de effectiviteit van rozemarijnolie bij haarverlies door androgenetische alopecia (AGA) in vergelijking met een gebruikelijke conventionele behandelingsvorm (minoxidil 2%). Zes maanden lang gebruikten 50 proefpersonen met AGA rozemarijnolie, terwijl nog eens 50 minoxidil gebruikten. Na drie maanden zag geen van beide groepen enige verbetering, maar na zes maanden zagen beide groepen een even significante toename van het aantal haren. Dus de natuurlijke rozemarijnolie presteerde zowel als remedie tegen haarverlies als de conventionele vorm van behandeling en veroorzaakte ook minder hoofdhuid in vergelijking met de minoxidil als bijwerking. (6)

 6. Dieronderzoek toont ook het vermogen van rozemarijn aan om DHT te remmen bij personen met haargroei verstoord door behandeling met testosteron. (7)

 7. Om mijn rozemarijnolie voor haargroei te ervaren, probeer dan mijn zelfgemaakte DIY Rosemary Mint Shampoo-recept.

 8. Gerelateerd: Rosemary, Cedarwood and Sage Hair Thickener

 9. Uit onderzoek blijkt dat veel meer dan alleen geheugen, studies hebben aangetoond dat essentiële rozemarijnolie kan helpen bij het behandelen en voorkomen van de ziekte van Alzheimer (AD). Gepubliceerd in Psychogeriatrics, werden de effecten van aromatherapie getest op 28 ouderen met dementie (van wie 17 alzheimer hadden).

 10. Na het inademen van de damp van rozemarijnolie en citroenolie in de ochtend en lavendel- en sinaasappelolie in de avond, werden verschillende functionele beoordelingen uitgevoerd en vertoonden alle patiënten een significante verbetering in persoonlijke oriëntatie in relatie tot cognitieve functie zonder ongewenste bijwerkingen. Over het algemeen concludeerden de onderzoekers dat "aromatherapie enig potentieel zou kunnen hebben voor het verbeteren van de cognitieve functie, vooral bij AD-patiënten." (10)

 11. Traditioneel gebruikt vanwege het vermogen om te helpen bij maag-darmklachten, is rozemarijn ook een fantastische leverreiniger en booster. Het is een kruid dat bekend staat om zijn choleretische en hepatoprotectieve effecten. Als je niet onder de indruk bent, laat me deze twee kwaliteiten definiëren. In de eerste plaats betekent het worden beschreven als "choleretic" dat rozemarijn een stof is die de hoeveelheid gal die door de lever wordt afgescheiden, verhoogt. Hepatoprotective betekent het vermogen van iets om schade aan de lever te voorkomen. (11)

 12. Uit onderzoek bij dieren blijkt dat extracten van rozemarijn (en olijf) bladeren leverbeschermende voordelen bieden voor proefpersonen met chemisch geïnduceerde levercirrose. In het bijzonder was het rozemarijnextract in staat om de ongewenste functionele en weefselveranderingen in de lever die het gevolg zijn van cirrose te remmen. (12)

 13. Een studie werd uitgevoerd door de Meikai University, School of Dentistry in Japan, die evalueerde hoe vijf minuten lavendel en rozemarijnaromatherapie de speekselcortisolspiegels (het "stress" -hormoon) van 22 gezonde vrijwilligers beïnvloedden. .

 14. Bij het constateren dat beide etherische oliën de activiteit van het opruimen van vrije radicalen verbeteren, ontdekten ze ook dat beide sterk verminderde cortisolspiegels, die het lichaam beschermen tegen chronische ziekten als gevolg van oxidatieve stress. (13)

 15. Rozemarijn is niet alleen een rijke antioxidant, maar ook bekend om zijn anti-kanker- en ontstekingsremmende eigenschappen. Een van de belangrijkste actieve componenten van rozemarijn is carnosol. Volgens een recent artikel gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Letters, "is Carnosol geëvalueerd op anti-kankerbezit in prostaat-, borst-, huid-, leukemie- en darmkanker met veelbelovende resultaten." Bovendien lijkt carnosol "een selectieve toxiciteit voor kankercellen versus niet-tumorigene cellen te hebben en wordt het goed verdragen bij toediening aan dieren." (14)

Beste gebruik van rozemarijnolie

 1. Zoals u uit het onderzoek kunt zien, kan etherische olie van rozemarijn op verschillende manieren worden gebruikt. Als het gaat om het gebruik van rozemarijnolie in uw natuurlijke gezondheidsregime, raad ik persoonlijk de volgende doe-het-zelfrecepten aan:

 2. Geheugen verbeteren: meng 3 druppels rozemarijnolie met 1/2 theelepel kokosolie en wrijf 1 uur per dag op de bovenhals of diffuus.

 3. Studeer beter: proberen u of uw kind informatie te onthouden voor een aanstaande test? Diffuse rozemarijnolie tijdens het studeren om de cognitieve functie en het geheugen te stimuleren.

 4. Haarverdikkingsmiddel: probeer mijn olijfolie-haarbehandeling met rozemarijn en lavendel, of u kunt ook mijn zelfgemaakte recept van rozemarijn-muntshampoo gebruiken, wat een andere geweldige manier is om rozemarijn in uw routine op te nemen voor een hoofdhuid en haarboost.

 5. Prostaatgezondheid stimuleren: meng 2 druppels rozemarijnolie met 1/2 theelepel dragerolie en wrijf onder de testikels.

 6. Pijn verminderen: meng 2 druppels rozemarijnolie, 2 druppels pepermuntolie en 1 theelepel kokosolie en wrijf op pijnlijke spieren en pijnlijke gewrichten om de bloedsomloop te verhogen en ontstekingen te verminderen.

 7. Verbeter de galblaasfunctie: meng 3 druppels rozemarijnolie met 1/4 theelepel kokosolie en wrijf tweemaal per dag over de galblaas.

 8. Help Neuropathie en neuralgie: neem 2 druppels rozemarijnolie, 2 druppels helichrysumolie, 2 druppels cipresolie en 1/2 theelepel dragerolie en wrijf op het gebied van neuropathie.

 9. U kunt rozemarijnolie gemakkelijk vinden in gezondheidswinkels of online. Het is van vitaal belang om te weten dat niet alle essentiële oliën in gelijke mate worden aangemaakt. De meeste zijn zelfs waardeloos voor je gezondheid en vaak synthetisch. Zorg er bij het kopen van etherische oliën zoals rozemarijn altijd voor dat ze 100 procent zuiver, therapeutisch en biologisch zijn.

 10. Essentiële olie van rozemarijn past goed bij lavendel, wierook, kardemom, scharlei, cederhout, citroengras, geranium, kamille en pepermuntolie.

Voorzorgsmaatregelen met betrekking tot mogelijke bijwerkingen en interacties van rozemarijnolie

 1. Verdun rozemarijnolie altijd met een dragerolie om huidgevoeligheid te voorkomen. Vermijd bij gebruik van rozemarijnolie ogen, slijmvliezen en gevoelige delen van de huid.

 2. Houd etherische oliën buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Essentiële olie van rozemarijn mag niet lokaal worden gebruikt of worden verspreid rond kinderen jonger dan zes jaar.

 3. Intern innemen van etherische olie van rozemarijn kan een wisselwerking hebben met antistollingsmiddelen (bloedverdunnende) medicijnen, ACE, diuretica en lithium. (16)

 4. Neem contact op met uw arts voordat u etherische olie van rozemarijn gebruikt, vooral als u zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of een medische aandoening heeft.

 5. Lees Volgende: Dr. Axe's Essential Oils GuideDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407