Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gebruik van kruidnagelolie en gezondheidsvoordelen - van kiespijn tot Candida

 1. Gebruik van kruidnagelolie is ongelooflijk indrukwekkend, variërend van het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen tot het helpen van acne en het stimuleren van de gezondheid van het tandvlees. Een van de bekendste toepassingen van kruidnagelolie is het verminderen van de pijn die gepaard gaat met tandproblemen. Zelfs reguliere tandpastaproducenten zijn het erover eens dat kruidnagelolie de pijn en zwelling die gepaard gaat met kiespijn vermindert. (1)

 2. Naast een bewezen ontstekingsremmend en pijnstillend middel, is een van de veel gebruikte kruidnagelolie als een breedspectrumantimicrobieel middel om talloze ziekten op afstand te houden, daarom kan het zo'n verstandige keuze voor het stimuleren van je immuunsysteem en een krachtige toevoeging aan zelfgemaakte schoonmaakproducten.

 3. Ben je klaar om te leren over al het geweldige gebruik van kruidnagelolie?

Wat is kruidnagelolie?

 1. Inheems in Indonesië en Madagaskar, kruidnagel (Eugenia caryophyllata) kan in de natuur worden gevonden als de ongeopende roze bloemknoppen van de tropische groenblijvende boom. Met de hand geplukt in de late zomer en opnieuw in de winter, worden de knoppen gedroogd totdat ze bruin worden. De knoppen worden dan heel gelaten, gemalen tot een specerij of worden met stoom gedestilleerd om essentiële kruidnagelolie te produceren.

 2. Het eiland Zanzibar (onderdeel van Tanzania) is 's werelds grootste producent van kruidnagel. Andere topproducenten zijn Indonesië en Madagaskar. In tegenstelling tot de meeste andere kruiden, kan kruidnagel het hele jaar door worden gekweekt, waardoor inheemse stammen die het gebruiken een duidelijk voordeel ten opzichte van andere culturen hebben, omdat de gezondheidsvoordelen gemakkelijker kunnen worden genoten.

 3. Kruidnagel kan een lengte hebben van een halve inch tot driekwart inch. Ze zijn meestal samengesteld uit 14 procent tot 20 procent etherische olie. Het belangrijkste chemische bestanddeel van de olie is eugenol, dat ook verantwoordelijk is voor de sterke geur van kruidnagelolie. Naast het veel voorkomende medicinale gebruik (vooral voor de mondgezondheid), wordt eugenol ook vaak gebruikt in mondspoelingen en parfums, en het wordt ook gebruikt bij het maken van vanilline. (2)

9 Voordelen van Clove Oil

 1. Onderzoek toont ook aan dat kruidnagelolie mogelijk kan helpen als het gaat om zweervorming in het spijsverteringsstelsel. Een studie met verschillende diermodellen die in 2011 is gepubliceerd, toont aan dat kruidnagelolie zowel maagbeschermende als maagzweereigenschappen heeft. De olie van kruidnagel heeft de maagslijmproductie aanzienlijk verbeterd, waardoor de voering van het spijsverteringskanaal wordt beschermd en erosie wordt voorkomen die bijdraagt ​​aan de vorming van gastritis en zweren. (11)

 2. Van kruidnagelolie is aangetoond dat het gram-negatieve en gram-positieve bacteriën evenals gist remt. Dit is enorm, vooral omdat gramnegatieve bacteriën vaak resistent zijn tegen antibiotica en andere antibacteriële interventies. (12)

 3. Om de effectiviteit ervan als antibacterieel middel te evalueren, gingen onderzoekers van de Universiteit van Buenos Aires na welke bacteriën het meest gevoelig zijn voor de potentie van kruidnagel. Volgens hun studie heeft kruidnagel het grootste antimicrobiële vermogen over E. coli en oefende ook aanzienlijke controle uit over Staph aureus, die acne veroorzaakt, en Pseudomonas aeruginosa, die longontsteking veroorzaakt. (13)

 4. Er is een goede reden waarom kruidnagelolie is opgenomen in de Four Thieves Oil Blend. Met zijn krachtige antibacteriële en antivirale eigenschappen, kan kruidnagelolie het immuunsysteem stimuleren om de verkoudheid en griep te bestrijden of zelfs te voorkomen. Met zijn krachtige vermogen om de daders die ons ziek maken te doden, wordt kruidnagelolie vaak gemarkeerd als een natuurlijke remedie om jezelf te beschermen tegen ziekte, vooral tijdens het koude en griepseizoen. (14, 15)

 5. Als u worstelt met hoge bloeddruk of hypertensie, kan kruidnagelolie misschien helpen. Dieronderzoek gepubliceerd in 2015 in het British Journal of Pharmacology onthult dat het eugenol dat in kruidnagelolie wordt gevonden, mogelijk belangrijke bloedvaten in het lichaam kan verwijden terwijl het ook de systemische bloeddruk verlaagt. De studie concludeert: "Eugenol kan therapeutisch nuttig zijn als een antihypertensivum." (16)

 6. Dit is zonder meer een belangrijke bevinding, omdat medicijnen tegen bloedplaatjes of bloedverdunning vaak worden gebruikt om hart- en vaatziekten te behandelen en het risico op een hartaanval te verminderen. Van kruidnagel is bekend dat het werkt als een natuurlijke bloedverdunner, zozeer dat het niet wordt aanbevolen om kruidnagelolie te combineren met andere conventionele bloedverdunners.

 7. Hoewel er al eeuwen wordt vermoed dat het ontstekingsaandoeningen behandelt, heeft het Journal of Immunotoxicology onlangs de allereerste studie gepubliceerd die aantoont dat eugenol in kruidnagelolie inderdaad een krachtige ontstekingsremmer is.

 8. Deze studie toont aan dat lage doses eugenol de lever tegen ziekten kunnen beschermen. Er werd ook waargenomen dat eugenol ontstekingen en cellulaire oxidatie omkeert (wat het verouderingsproces versnelt). Bovendien merkten onderzoekers op dat het intern innemen van grote doses de spijsvertering kan beschadigen en het extern gebruiken de gevoelige huid kan irriteren. Dus, zoals bij alle essentiële oliën, is het belangrijk om het niet te overdrijven! (18) Kruidnagelolie (en alle essentiële oliën) zijn extreem geconcentreerd, dus onthoud dat een beetje echt een lange weg gaat.

 9. De gezondheidsvoordelen van kruidnagelolie zijn enorm en omvatten ondersteuning van de gezondheid van uw lever, huid en mond. Hier zijn enkele van de meest voorkomende medicinale kruidnagelolie die tegenwoordig wordt gebruikt:

 10. Wetenschappelijk onderzoek toont het vermogen van kruidnagelolie aan om zowel de planktoncellen als de biofilms van een bacterie genaamd Staphylococcus aureus of S. aureus effectief te doden. (3) Wat heeft dit te maken met de gezondheid van de huid en, meer specifiek, acne? S. aureus is een van de verschillende bacteriestammen die wetenschappelijk in verband zijn gebracht met de pathogenese van acne. (4)

 11. Neem als natuurlijke remedie om acne te elimineren 3 druppels kruidnagelolie en meng met 2 theelepels rauwe honing. Meng samen en was je gezicht zoals gewoonlijk.

 12. Een van de krachtigste kruidnagelolie die wordt gebruikt, is het bestrijden van Candida - waarover ik al lang heb gesproken - en iets dat Amerikanen blijft pesten vanwege hun hoge suikergehalte, zuurrijk diëten.

 13. Gepubliceerd in het tijdschrift Oral Microbiology Immunology, werd een onderzoek uitgevoerd om te zien hoe kruidnagel het deed tegen andere antischimmelbehandelingen en constateerde dat het even effectief was als nystatine, een medicijn dat vaak wordt voorgeschreven om schimmelinfecties bij de mond (spruw), die een hele reeks lelijke bijwerkingen heeft. (5)

 14. Ook is kruidnagelolie, naast het elimineren van candida, ook effectief bij het doden van darmparasieten. Ik raad het persoonlijk aan als een effectieve behandeling voor een kortetermijnzuivering van parasieten.  (6)

 15. Om een ​​candida of parasiet te reinigen, kunt u gedurende twee weken kruidnagelolie inwendig innemen, maar ik raad aan om onder de hoede van een arts of voedingsdeskundige te zijn. Consumeer ook grote hoeveelheden probiotisch rijk voedsel en / of neem een ​​probiotisch supplement en zorg ervoor dat u verwerkte suiker en granen verwijdert.

 16. Een van de meest bekende kruidnagelolie, als remedie tegen kiespijn, werd voor het eerst gedocumenteerd in 1640 in de Franse 'Practice of Physic', hoewel er reden is om te geloven dat de Chinezen pasten dit homeopathische middel al meer dan 2000 jaar toe. (7)

 17. Tegenwoordig wordt kruidnagel alom geaccepteerd als een betrouwbare oplossing voor droge kom en voor het verlichten van de pijn en het ongemak in verband met verschillende tandheelkundige aandoeningen. Het Journal of Dentistry publiceerde bijvoorbeeld in 2006 een studie waaruit bleek dat kruidnagel etherische olie hetzelfde verdovende effect had als benzocaïne, een actueel middel dat vaak werd gebruikt vóór het inbrengen van de naald. (8)

 18. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat kruidnagelolie nog verdergaande effecten heeft. Het Indian Department of Public Health Dentistry heeft onlangs een studie uitgevoerd die het vermogen van kruidnagel evalueert om tandontkalking of tandheelkundige erosie te vertragen, vergeleken met eugenol, eugenylacetaat, fluoride en een controlegroep. Kruidnagelolie leidde niet alleen het peloton door de ontkalking aanzienlijk te verminderen, er werd ook waargenomen dat het daadwerkelijk tanden remineraliseerde. (9)

 19. Deze studie benadrukt nogmaals dat de zogenaamde voordelen van het fluoreren van onze watervoorziening en reguliere tandheelkundige producten het risico niet waard zijn. Zoals ik in eerdere artikelen uitvoerig heb besproken, waarom zou je het risico nemen om een ​​fluorideproduct te gebruiken, terwijl kruidnagel hetzelfde doel kan bereiken? Als je dat nog niet hebt gedaan, bekijk dan mijn artikel voor een eenvoudig, gezond remineraliserend tandpasta-recept, dat kruidnagelolie bevat en je helpt de gevaren van fluorideproducten te vermijden!

 20. Ten tweede, alleen voor rauwe sumakzemelen, heeft gemalen kruidnagel de verbazingwekkende ORAC-waarde van 290.283 eenheden! Dit betekent dat kruidnagels per gram 30 keer meer antioxidanten bevatten dan bosbessen met een waarde van 9.621. (10)

 21. Kort samengevat zijn antioxidanten moleculen die de schade ongedaan maken die wordt veroorzaakt door vrije radicalen, waaronder celdood en kanker. Onderzoek heeft aangetoond dat antioxidanten veroudering, degeneratie vertragen en het lichaam beschermen tegen slechte bacteriën en virussen.

 22. Vanwege zijn hoge antioxidantentelling en eugenol-gehalte, is kruidnagel ook bekend als het ultieme "beschermende" kruid en is het gebruikt in etherische oliemengsels zoals "Dieven" -olie.

 23. Een van de traditionele kruidnagelolie gebruikt voor de behandeling van veel voorkomende klachten met betrekking tot het spijsverteringsstelsel, waaronder indigestie, bewegingsziekte, een opgeblazen gevoel en winderigheid (ophoping van gas in het spijsverteringskanaal).

Geschiedenis van kruidnagelolie

 1. De geschiedenis leert ons dat de Chinezen kruidnagel al meer dan 2000 jaar gebruiken als geur en specerij. Kruidnagel werd al in 200 v.Chr. Vanuit Indonesië naar de Han-dynastie van China gebracht. Destijds hielden mensen kruidnagel in hun mond om de ademgeur te verbeteren tijdens het publiek met hun keizer.

 2. Kruidnagelteelt vond vrijwel vrijwel uitsluitend plaats in Indonesië tot laat in de jaren 1700 toen de Fransen kruidnagels van Oost-Indië naar de eilanden in de Indische Oceaan en de Nieuwe Wereld smokkelden. (2)

 3. Kruidnagelolie was ook een van de belangrijkste etherische oliën die mensen beschermde tegen het krijgen van de builenpest in Europa. Een groep overvallers werd gevangen door de koning en hij vroeg hen waarom ze niet ziek of dood waren van de pestblootstelling. Ze zeiden dat het was omdat ze zich bedekten met deze beschermende mix van oliën ("dievenolie"), waaronder kruidnagel .

 4. De oude Perzen gebruikten vermoedelijk kruidnagelolie als liefdesdrankje.

 5. Ondertussen hebben Ayurvedische genezers al lang kruidnagelolie gebruikt om spijsverteringsproblemen, koorts en ademhalingsproblemen te behandelen. In de traditionele Chinese geneeskunde staat kruidnagel hoog aangeschreven om zijn schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen. (19) De lijst met kruidnagelolie die door de geschiedenis heen wordt gebruikt, gaat echt steeds maar door, maar daar zal ik stoppen.

 6. Vandaag wordt kruidnagelolie nog steeds in tal van producten gebruikt voor gezondheids-, landbouw- en cosmetische doeleinden.

Gebruik kruidnagelolie

 1. Zoals je tot nu toe kunt zien, worden er zoveel kruidnagelolie gebruikt! Het toevoegen van wat kruidnagel of kruidnagelolie aan uw gezondheidsregime is een geweldige manier om op natuurlijke wijze uw antioxidantniveau te verhogen.

 2. Als u de gezondheidsvoordelen van essentiële olie van kruidnagel wilt benutten, kunt u overwegen deze in uw huis te verspreiden om de lucht te reinigen. Het verspreiden ervan is een bijzonder nuttige methode om kruidnagelolie te gebruiken voor het verbeteren van de gezondheid van het immuunsysteem en de bloeddruk.

 3. Heb je kiespijn? Doe een paar druppels kruidnagelolie op een wattenstaafje en breng de olie rechtstreeks aan op het tandvlees rond de pijnlijke tand. Als je de kruidnagelolie te sterk vindt, kun je deze verdunnen met kokosolie of olijfolie. Als je geen kruidnagelolie bij de hand hebt, kan een heel kruidnagel ook goed werken door het in je mond in de buurt van het probleemgebied te houden en het daar te laten totdat je wat verlichting voelt.

 4. Kruidnagelolie is een geweldige aanvulling op zelfgemaakte producten voor persoonlijke verzorging zoals deodorant en tandpasta. Het is ook een krachtig antibacterieel ingrediënt om toe te voegen aan zelfgemaakte schoonmaakmiddelen.

 5. Als u wordt blootgesteld aan mensen met een verkoudheid of griep, kunt u het mengen met kokosolie en het op uw nek en borst wrijven voor natuurlijke antioxidantbescherming. Voor hoge bloeddruk kun je het ook verdunnen met kokosolie en het op je polsen aanbrengen.

 6. Vanwege zijn sterkte moet kruidnagelolie worden gemengd met een dragerolie zoals kokosolie of andere zachte oliën voor de meeste plaatselijke toepassingen en alleen voor korte periodes van maximaal twee weken intern worden gebruikt.

Mogelijke bijwerkingen en voorzichtigheid

 1. Van kruidnagel is bekend dat het de bloedstolling vertraagt ​​vanwege het eugenolgehalte. Het is bekend dat kruidnagel een wisselwerking heeft met bloedverdunnende medicijnen zoals anticoagulantia / anti-bloedplaatjesgeneesmiddelen en mag daarom niet worden gecombineerd met dergelijke geneesmiddelen. (20)

 2. Verdunning van kruidnagelolie met een dragerolie zoals kokosnoot wordt aanbevolen voor lokaal gebruik. Het onverdund gebruik van de olie op de huid kan irritatie veroorzaken. Wanneer u kruidnagelolie intern inneemt, niet langer dan twee weken achter elkaar gebruiken. Bij het innemen van etherische olie van kruidnagel, raad ik altijd aan om tweemaal daags een probiotisch supplement te nemen om de nuttige flora te herstellen.

 3. Essentiële olie van kruidnagel wordt meestal niet aanbevolen voor gebruik bij kinderen jonger dan 2. (21) Praat met uw arts voordat u kruidnagelolie intern of extern gebruikt als u zwanger bent, borstvoeding geeft of wordt behandeld voor lopende gezondheidsproblemen.

 4. Zorg er altijd voor dat u 100% pure, organische en therapeutische kruidnagel essentiële olie gebruikt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407