Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gebruik voor wei van gespannen yoghurt

Andere voordelen voor de huid

 1. Zeven van yoghurt levert een dikkere, romigere yoghurt op met de textuur en consistentie van Griekse yoghurt, of u nu begint met gekochte of zelfgemaakte yoghurt. Hoewel het gemakkelijk is om yoghurt te zeven, blijft er een aanzienlijke hoeveelheid eiwitrijke, voedzame vloeibare wei over. De resterende wei bevat veel calcium, weinig calorieën en bevat hoogwaardige, aminozuurrijke eiwitten. Het vinden van toepassingen voor de overgebleven wei kan u helpen het meeste uit uw voedseldollar te halen.

Yoghurt zeven

 1. Als u yoghurt in Griekse stijl nodig hebt voor een recept, uw eigen yoghurt maakt of gewoon dikkere yoghurt verkiest, levert het zeven een rijk, romig product op. Gespannen yoghurt wordt soms yoghurtkaas genoemd en is ideaal als snack, toegevoegd aan een maaltijd of geserveerd als onderdeel van het dessert. Je hebt een grote kom, een zeef die in de kom past en een kaasdoek nodig. Bekleed de zeef met kaasdoek en plaats deze in de kom. Giet de yoghurt in de zeef en laat een nacht in de koelkast staan. Geniet van de gespannen yoghurt en reserveer de wei voor andere doeleinden.

Baking

 1. Een van de gemakkelijkste manieren om overgebleven wei te gebruiken is in brood, muffins, koekjes of andere gebakken producten. Vervang melk of karnemelk in recepten door overgebleven wei voor een vochtig en heerlijk brood of cake. Je kunt ook water vervangen door wei, maar dat voegt calorieën en vet toe aan je eindresultaat. Het vervangen van wei door water in recepten zal een zacht en zacht brood creëren.

Drinken en smoothies

 1. U kunt ervoor kiezen om de overgebleven wei te drinken. Als u dol bent op yoghurt, kunt u genieten van de scherpe smaak van de gespannen wei. Voer de wei opnieuw door kaasdoek om vaste stoffen te verwijderen en voeg vervolgens kruiden, citroen of zoetstof toe zoals gewenst. Wei werkt ook goed als de vloeistof in fruitsmoothies, vooral als je niet dol bent op de smaak. Het toevoegen van bessen, bananen of ander fruit kan de lichtzure smaak van de overgebleven wei afdekken.

Ricottakaas

 1. Als je yoghurt regelmatig zeeft, kun je wei invriezen en bewaren voor het maken van ricottakaas. Je hebt een aanzienlijke hoeveelheid wei nodig, idealiter een tot twee liter om ricotta te maken, maar je kunt met kleinere hoeveelheden experimenteren. Verwarm de wei tot 200 graden Fahrenheit en voeg dan 1/8 kopje witte of ciderazijn per gallon wei toe. Giet het verwarmde mengsel van wei en azijn in een schone katoenen doek of fijne kaasdoek, ook wel botermousseline genoemd. Hang de doek op aan een deurklink met een grote pot eronder en laat de vloeistoffen en vaste stoffen uit elkaar gaan. De resterende vloeistof kan worden gebruikt bij het bakken en de ricotta in recepten zoals gewenst.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407