Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gedroogde cranberries rehydrateren

Een woord over vitamine B12

 1. Verse veenbessen zijn rond de feestdagen gemakkelijk in supermarkten te vinden. Als je op een ander moment van het jaar een cranberry-recept wilt maken, moet je in plaats daarvan bevroren of gedroogde cranberries gebruiken. Gedroogde cranberries bevatten veel vitamine C en fytochemicaliën die infecties van de urinewegen helpen voorkomen. Ze bevatten ook antioxidanten die helpen beschermen tegen celschade. Veenbessen rehydrateren is zo eenvoudig als water in een kom gieten.

Stap 1

 1. Meet de hoeveelheid gedroogde cranberries die u nodig heeft voor uw recept. Meet voor elke kop verse veenbessen die je nodig hebt 3/4 kop van de gedroogde versie. Plaats de gedroogde cranberries in een glazen kom. Door rehydratatie van gedroogde cranberries worden ze zachter en lijken ze qua smaak en textuur op gekookte verse cranberry.

Stap 2

 1. Giet kokend water over de veenbessen totdat ze allemaal bedekt zijn. Je kunt ook heet vruchtensap vervangen in plaats van water voor extra smaak. Je veenbessen moeten volledig bedekt zijn, zodat ze allemaal de kans krijgen om de vloeistof te absorberen. Plaats een stuk plasticfolie over de kom om de stoom erin te houden en het water heet te houden. Rehydrateren in vruchtensap voegt extra vitamines en calorieën toe die u in gedachten moet houden bij het kiezen van uw hydratatievloeistof. Als u een caloriearm dieet volgt, is water misschien de beste keuze.

Stap 3

 1. Wacht 10 tot 30 minuten totdat uw veenbessen in het water of het sap zijn ondergedompeld en zichzelf opnieuw zijn gehydrateerd. Als ze klaar zijn, zullen ze mollig en rond zijn. Sommige veenbessen kunnen sneller rehydrateren dan andere, afhankelijk van hoe droog ze zijn en hun leeftijd.

Stap 4

 1. Laat de veenbessen met een zeef of vergiet uit hun weekvloeistof lopen. Gooi de vloeistof weg en doe je veenbessen terug in de kom. Ze zijn nu klaar om aan uw recept te worden toegevoegd. Gedehydrateerde gedroogde cranberries zijn qua vitamines erg vergelijkbaar met verse cranberries, hoewel ze meer calorieën bevatten omdat suiker wordt toegevoegd tijdens het droogproces.

Stap 4

 1. Gedroogde cranberries

 2. Kokend water

Stap 4

 1. Gebruik gerehydrateerde gedroogde cranberries in brood, muffins, salades of sauzen waarvoor normaal verse cranberries nodig zijn. Gedroogde cranberries zijn gemakkelijk op te slaan en zijn lang houdbaar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407