Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gedroogde zoete aardappelvoeding

Stap 6

 1. Het Center for Science in the Public Interest, een groep voor voedselbelangen, noemt de zoete aardappel een plantaardige superster. Hoewel de hele zoete aardappel een smakelijke en gezonde aanvulling is bij elke maaltijd, kun je ook genieten van het gemak van gedroogde zoete aardappelen. Net als hun hele tegenhanger zijn gedroogde zoete aardappelen vetarm en een goede bron van vezels, vitamines en mineralen.

Ken je calorieën

 1. Als gedroogde voeding zijn gedroogde zoete aardappelen een meer geconcentreerde bron van calorieën dan een gewone zoete aardappel. Een portie gedroogde zoete aardappelen van 3,5 ons bevat 378 calorieën. Ter vergelijking: dezelfde portie gebakken zoete aardappel met schil bevat 90 calorieën. Meer calorieën eten dan je nodig hebt, zelfs van gezonde zoete aardappelen, leidt tot gewichtstoename. Als je het caloriegehalte van gedroogde zoete aardappelen kent, kun je je calorie-inname bijhouden en beheren.

Koolhydraten, eiwitten en vet

 1. De meeste calorieën in gedroogde zoete aardappelen komen uit het koolhydraatgehalte, maar de groente bevat wel wat eiwitten en vet. Een portie van 3,5 ons bevat 87 gram koolhydraten, 6 gram eiwit en 1 gram vet. Gedroogde zoete aardappelen zijn ook een goede bron van vezels, een soort koolhydraat dat je lichaam niet kan verteren, met 3 gram per portie van 3,5 ons. Volgens de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid hebben volwassenen 21 tot 38 gram vezels per dag nodig, afhankelijk van leeftijd en geslacht. Dus één portie gedroogde zoete aardappelen voldoet aan 9 tot 17 procent van uw ADH-behoefte aan vezels. Het eten van vezelrijk voedsel zoals gedroogde zoete aardappelen kan het risico op hartaandoeningen verlagen en u helpen uw gewicht beter te beheersen.

Haal uw vitamines

 1. Gedroogde zoete aardappelen zijn rijk aan een aantal gezondheidsbevorderende vitamines, waaronder vitamine C en foliumzuur. Een portie bevat 82 milligram vitamine C en 50 microgram folaat. Volwassen mannen hebben dagelijks 90 milligram vitamine C nodig en volwassen vrouwen 75 milligram, terwijl alle volwassenen 400 microgram folaat nodig hebben. Vitamine C is een in water oplosbare vitamine die wordt gebruikt om wonden te genezen en botten en tanden te behouden. Als antioxidant beschermt de vitamine C in de zoete aardappel ook cellen tegen schade door vrije radicalen, die kanker en hartaandoeningen kunnen helpen voorkomen. Foliumzuur is een B-vitamine, vooral belangrijk voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd, omdat voldoende inname neurale buisdefecten bij baby's helpt voorkomen. [! 33842 => 1130 = 5!

Mineraal rijk

 1. Het gebruik van gedroogde zoete aardappelen om zoete aardappelpuree te maken, kan uw inname van ijzer en kalium verhogen. Een portie van 3,5 ounce bevat 2 milligram ijzer - een aanzienlijk deel van de 8 tot 18 milligram vereist voor volwassen mannen en vrouwen, respectievelijk - en 734 milligram kalium, of 16 procent van de aanbevolen dagelijkse inname. IJzer maakt deel uit van het eiwit hemoglobine dat zuurstof naar uw organen transporteert. Het eten van kaliumrijk voedsel kan volgens de American Heart Association helpen de bloeddruk te verbeteren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407