Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Geitenkaas: voeding, voordelen en receptideeën

Takeaway

 1. Romig en onderscheidend van smaak, geitenkaas is een zuivelproduct dat over de hele wereld wordt genoten.

 2. Geitenkaas is er in een breed scala aan smaken en texturen, van zachte en smeerbare verse kaas tot zoute, kruimelige oude kaas.

 3. Hoewel het wordt gemaakt met hetzelfde coagulatie- en scheidingsproces als kaas gemaakt van koemelk, verschilt geitenkaas in voedingsstoffen.

 4. Bovendien wordt geitenkaas anders verteerd dan koemelk en is het een hypoallergeen alternatief voor diegenen die allergisch zijn voor kaas gemaakt van koemelk.

 5. Dit artikel legt de voedingsvoordelen van geitenkaas uit en biedt creatieve manieren om deze heerlijke kaas aan uw dieet toe te voegen.

Geitenkaasvoeding

 1. Geitenkaas, ook bekend als chevre, verwijst naar kaas gemaakt van geitenmelk. Het is verkrijgbaar in vele vormen, waaronder verse kaasstammen, gerijpte cheddar en zelfs brie.

 2. De voedingswaarde van geitenkaas varieert afhankelijk van de gebruikte verwerkingsmethode, zoals veroudering of uitharding.

 3. Alle soorten geitenkaas bevatten voedingsstoffen die gunstig zijn voor uw gezondheid, zoals gezonde vetten, eiwitten, vitamines en mineralen.

 4. Hoewel de aanbevolen portiegrootte voor geitenkaas klein is, levert het eten van slechts 28 gram indrukwekkende hoeveelheden voedingsstoffen op.

 5. Een portie van 28 gram zachte geitenkaas biedt (1):

 6. Het is ook een goede bron van selenium, magnesium en niacine (vitamine B3).

 7. Een portie geitenkaas levert 6 gram vullend eiwit samen met een krachtige combinatie van calcium, fosfor en koper - voedingsstoffen die essentieel zijn voor gezonde botten (2).

 8. Bovendien biedt geitenkaas gezonde vetten, waaronder middellange vetzuren, die de verzadiging kunnen verbeteren en gewichtsverlies kunnen bevorderen (3).

 9. Bovendien bevat geitenmelk meer middellange vetzuren dan koemelk. Deze worden snel afgebroken en opgenomen door het lichaam en worden minder snel opgeslagen als vet (4).

 10. Bepaalde vetten in geitenmelk kunnen de gezondheid ook op andere manieren bevorderen.

 11. Geitenmelk bevat bijvoorbeeld caprinezuur, een vetzuur met middellange keten waarvan is aangetoond dat het antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen bezit.

 12. Uit reageerbuis- en dierstudies is gebleken dat caprine effectief is bij de bestrijding van P. acnes, een soort bacteriën die ontstekingen verhoogt en betrokken kan zijn bij de ontwikkeling van acne (5).

Het bevat probiotica

 1. Probiotica zijn vriendelijke bacteriën die op veel manieren uw gezondheid ten goede komen.

 2. Geitenkaas kan, afhankelijk van het type, een grote verscheidenheid aan probiotica bevatten, waaronder L. acidophilus en L. plantarum (6).

 3. Van probiotica-rijke diëten is aangetoond dat ze de spijsvertering bevorderen, ontstekingen verminderen en de immuniteit verhogen (7).

 4. Interessant is dat kaas een uitstekende drager van probiotica is vanwege het hoge vetgehalte en de harde textuur, die bescherming biedt aan de bacteriën.

 5. Gebleken is dat kaas probiotica tijdens het spijsverteringsproces beschermt, waardoor grotere aantallen aan de darm kunnen worden afgegeven waar de bacteriën bijdragen aan de gezondheid (8).

 6. Kies bij het zoeken naar geitenkaas met de meeste probiotica verouderde kaas of die gemaakt van rauwe, ongepasteuriseerde melk (9).

Het is gemakkelijker verteerd dan koemelk

 1. Veel mensen vinden dat overschakelen van koemelkproducten op producten gemaakt van geitenmelk gemakkelijker is voor hun spijsvertering.

 2. Dit komt omdat geitenmelkproducten, inclusief kaas, een andere eiwitstructuur hebben dan koemelkproducten. Ze bevatten ook van nature minder lactose.

 3. Lactose is het belangrijkste koolhydraat in melk geproduceerd door zoogdieren.

 4. Naar schatting heeft tot 70% van de wereldbevolking problemen met het verteren van lactose, wat symptomen veroorzaakt zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn, gas en diarree (10).

 5. Experts suggereren dat de meeste mensen met lactose-malabsorptie een kleine hoeveelheid (tot ongeveer 12 gram) lactose kunnen consumeren voordat ze spijsverteringssymptomen ervaren (11).

 6. Omdat geitenmelk minder lactose bevat dan koemelk, kunnen producten gemaakt van geitenmelk, waaronder yoghurt en kaas, een betere keuze zijn voor mensen met lactose-intolerantie.

 7. Degenen met lactose-intolerantie moeten echter bedenken dat zachtere kazen meer lactose bevatten dan harde, oude kazen, ongeacht uit welke melk de kaas wordt gemaakt.

 8. Geitenmelk heeft ook lagere niveaus van caseïne A1 dan koemelk, een soort eiwit dat bij sommige mensen symptomen van melkgevoeligheid kan veroorzaken door ontsteking in de darm te veroorzaken (12, 13).

 9. Geitenmelkproducten bevatten voornamelijk A2 caseïne, een type eiwit waarvan is aangetoond dat het minder allergeen en minder ontstekend is dan de A1-variëteit.

 10. Uit een onderzoek bij 45 mensen met lactose-intolerantie bleek bijvoorbeeld dat het drinken van melk die caseïne A1 bevatte spijsverteringsproblemen en verhoogde markers van ontsteking veroorzaakte.

 11. Toen deze mensen overschakelden op melk die alleen A2 caseïne bevatte, werden de spijsverteringssymptomen niet verergerd en verbeterde de darmontsteking aanzienlijk (14).

Het kan meer vullend zijn dan andere kazen

 1. Geitenmelk bevat een uniek vetzuurprofiel dat is geassocieerd met verschillende gezondheidsvoordelen.

 2. Van zuivelproducten gemaakt van geitenmelk is bijvoorbeeld aangetoond dat ze ontstekingsremmende eigenschappen hebben en zelfs de honger kunnen verminderen.

 3. Geitenmelk bevat meer vetzuren met korte en middellange ketens dan koemelk. In het bijzonder bevat geitenmelk grote hoeveelheden van de middellange keten vetzuren caprinezuur en caprylzuur.

 4. Deze vetzuren worden snel verteerd en leveren een onmiddellijke energiebron die leidt tot een verhoogd gevoel van verzadiging.

 5. Een onderzoek bij 33 volwassenen toonde aan dat het consumeren van een ontbijt op basis van geitenmelk met geitenkaas de wens om te eten aanzienlijk verminderde en resulteerde in verminderde beoordelingen van honger vergeleken met een ontbijt op basis van koemelk (15 ).

 6. Het verminderen van honger en het verhogen van de volheid zijn belangrijke factoren die kunnen helpen gewichtsverlies te bevorderen.

 7. Afgezien van toenemende volheid, hebben studies aangetoond dat geitenmelkproducten kunnen helpen ontstekingen in uw lichaam te verminderen.

 8. Uit een onderzoek bleek dat geitenmelk in vergelijking met ezelinnenmelk de niveaus van de ontstekingsproteïnen interleukine-8 en interleukine-6 ​​bij gezonde ouderen aanzienlijk verlaagde (16). [! 843 => 1130 = 6!

 1. Naast zijn vele gezondheidsvoordelen, is geitenkaas een heerlijke aanvulling op veel gerechten.

 2. Omdat de kaas afhankelijk van de variëteit in smaak verschilt, is het aanschaffen van een mildere kaas die in een groot aantal recepten kan worden verwerkt uw beste keuze.

 3. Hier zijn enkele creatieve manieren om geitenkaas aan uw dieet toe te voegen:

 4. Zoals je kunt zien, kan geitenkaas aan veel recepten worden toegevoegd.

 5. Geitenkaas is niet alleen flexibel, maar ook een veilige keuze om te gebruiken bij het koken voor vrienden en familie die onverdraagzaam zijn voor koemelkproducten.

De onderste regel

 1. Geitenkaas is een voedzaam zuivelproduct dat boordevol vitamines, mineralen en gezonde vetten zit.

 2. Geitenkaas eten kan op verschillende manieren uw gezondheid ten goede komen, waaronder het verhogen van de verzadiging en het verminderen van ontstekingen.

 3. Plus, de eiwitstructuur en de lagere niveaus van lactose maken het een betere keuze voor mensen met een intolerantie voor koemelk.

 4. Als u dit veelzijdige ingrediënt in uw keuken bewaart, kunt u ervoor zorgen dat u altijd een uniek en heerlijk ingrediënt heeft om in zowel zoete als hartige gerechten op te nemen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407