Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Geitenvlees kan ons voedselsysteem redden, maar we zijn # x27; te bang om het te eten

Zoete aardappeltoost is de gezondheidstrend die steeds beter wordt

 1. De rest van de wereld houdt van voetbal. De rest van de wereld eet ook graag geitenvlees. Toch blijven Amerikanen (in het beste geval) lauw voor beide. Toeval? Andrew Zimmern denkt van niet.

 2. De bekroonde tv-persoonlijkheid en chef-kok van James Beard is een grote fan van geit, en hij kan niet begrijpen waarom zijn medeburgers beslist niet op de hoogte zijn van de deugden van deze onder de radar dierlijke eiwitten, net zoals we ons nog steeds vastklampen aan ons geliefde NFL-voetbal boven echt voetbal (voetbal).

 3. Geit is goed voor ongeveer 6 procent van de consumptie van rood vlees wereldwijd, met een jaarlijkse consumptie van geiten per hoofd van de bevolking van 1,7 pond. Het hoogste niveau van geitenvleesconsumptie overal ter wereld is Soedan, waar jaarlijks 8,6 pond geiten per persoon wordt geconsumeerd. Het geïndustrialiseerde land met de grootste honger naar geit is China, met elk jaar 3,5 pond per hoofd van de bevolking.

 4. Afhankelijk van het erfgoed van uw gezin en het deel van het land waar u woont, bent u misschien meer dan vertrouwd met geitenvlees. Je hebt misschien genoten van feestelijke maaltijden van langzaam geroosterde cabrito in het huis van je Abuela. Misschien maakte de Jamaicaanse kant van de familie het befaamde afrodisiacum Mannish Water (geitenkop). Je Griekse giagia heeft misschien volgehouden dat het geen echte paasviering was zonder een hele geroosterde geit. Maar als die culinaire tradities geen deel uitmaken van je achtergrond, heb je waarschijnlijk nooit geiten gegeten.

 5. Gebaseerd op cijfers verstrekt door Tatianna L. Stanton, de organisator van het geitenprogramma van het Department of Animal Science aan de Cornell University, wordt geschat dat we jaarlijks slechts 0,25 pond geitenvlees per hoofd consumeren in de Verenigde Staten.

 6. En dat is niet omdat we niet veel vlees eten. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw eet de gemiddelde consument dit jaar een recordhoge 222,2 pond rood vlees en gevogelte. Dus hoewel velen van ons in het algemeen honger hebben naar vlees, lijken we niet veel zin te hebben in geitenvlees.

 7. "Ik heb geweldige geitencurries gehad in het Caribisch gebied, geroosterde babygeiten met chili-azijn en uien in Venezuela, pittige wok-gooide geit en citroengras in Vietnam, elegante geplateerde geitenrib met Michelinster en lendestukken in Europa, geitenkopensoep in Argentinië, rauwe geit in Ethiopië, geit met citroenen en chilipepers op Cyprus en geit gekookt met yoghurt en flatbread in de Levant, "zei hij.

 8. Andere bekende culinaire professionals zijn het eens met Zimmern. "Geiten zijn nobele wezens van groot nut, en het is tijd dat iemand wat werk steekt in hun PR," zei James Whetlor, chef-kok en oprichter van geitenvleesproducent Cabrito, in de inleiding van zijn boek Geit: Koken en eten. Veel mensen, waaronder Whetlor, denken dat we ons dierlijke productieproces van eiwitten kunnen hervormen door onze eetgewoonten te veranderen in geitenvlees. Geiten worden niet alleen vaak het gezondste van rood vlees genoemd, maar geiten kunnen het land ook een beetje beter verlaten dan ze het hebben gevonden, omdat ze op het onkruid leven dat andere dieren negeren.

 9. "De functie van geiten op een boerderij is echt opmerkelijk", zegt Dan Barber, de bekroonde chef-eigenaar van James Beard van Blue Hill en restaurant en educatief centrum Blue Hill in New York City bij Stone Barns, en de auteur van The Third Plate.

Geitenvlees is een gezondere optie en bijna altijd vrije uitloop.

 1. Geit wordt beschouwd als rood vlees, maar volgens de USDA bevat het 72 procent van het verzadigde vet in kip en slechts 16 procent van het verzadigde vet in rundvlees. Het kan koosjer en halal zijn. Beter nog, het komt met een schone rekening voor de gezondheid in vergelijking met de zorgen rond door feedlot-gefokte dieren, omdat hormonen niet zijn goedgekeurd voor groeibevordering bij geiten. Deze grafiek van de American Goat Federation verdeelt de voeding van geitenvlees in vergelijking met ander vlees:

 2. "Het is moeilijk om geitenvlees in de fabriek te fokken," zei Anita Dahnke, uitvoerend directeur van de AGF, een non-profit nationale vereniging die degenen vertegenwoordigt die geiten fokken voor melk, vlees en vezels, en voor pak- en beweidingsdiensten. Dahnke, die ook partner is op een 100-koppige geitenboerderij in het westen van centraal Indiana, legde uit: "Geiten moeten uitstappen en 'bladeren', niet grazen, dus als je tamme geit eet, was dat dier vrijwel zeker vrije uitloop." Ze zegt dat de meeste kuddes geiten absoluut geen big business zijn in de Verenigde Staten: "De gemiddelde kuddegrootte is 35 stuks, wat klein is, dus ze worden niet op grote schaal geproduceerd."

Nee, het smaakt niet "wild".

 1. Als u een vleeseter bent, is geit uw aandacht waard, zei hij. "Als ik een dier ga eten, wil ik genieten van de smaak en het gevoel hebben dat het de moeite waard was om dat dier te hebben geleefd en gestorven. De meeste dieren die we eten hadden een verschrikkelijk leven, maar niet zozeer met geit Het is een duurzaam, locavore vlees van wereldklasse. "

 2. Eigenlijk, zegt Danforth, is geitenvlees zoet. "Het heeft zeer weinig mineraliteit en geen van de 'gamey' smaakstoffen die je in lam kunt vinden. Het is zeer aanpasbaar aan andere smaken zonder ze te overmeesteren, waardoor het perfect is als een meer neutrale vleeskeuze voor curry's, stoofschotels en andere gerechten. Plus, alle delen die je van lamsvlees krijgt, kun je van geiten krijgen. "

 3. Conaghan's vermelding van broodjes wijst op een van de belangrijkste manieren waarop mensen eerder een nieuw voedsel proberen: als het lijkt op iets waar ze al van houden. Geitenburgers, die net genoeg lijken als rundvleeshamburgers, lijken misschien het perfecte instaprecept voor de 77 procent van de bevolking die nog nooit geit heeft gegeten.

 4. Zimmern's vroegere Twin Town-gebaseerde foodtruck, AZ Canteen, stond prominent op het menu met een hamburger van gemalen geitenvlees. "Onze Cabrito Burger was ons bestverkopende item voor alle drie de jaren dat onze truck bestond," zei Zimmern. Zelfs als een grote fan van geitenvlees, dat verbaasde hem. "Ik wist dat onze geitenburger heerlijk was, maar ik had nooit gedacht dat het zo populair zou zijn."

U.S. de productie van geiten zal niet toenemen totdat onze vraag dat doet.

 1. De meeste geiten die in de Verenigde Staten worden grootgebracht, zijn vleesgeiten (ongeveer 83 procent), en dat is een categorie die nog steeds groeit. Maar toch is ons aanbod ver onder onze vraag. Dahnke merkt op dat de VS 52 procent van het geitenvlees dat we eten importeert, het grootste deel uit Australië. "We zijn hun beste klant", zegt ze.

 2. Hoewel er in dit land ongeveer 2,5 miljoen geiten worden grootgebracht voor vlees, wordt geschat dat 750.000 meer nodig zou zijn om de handelsonevenwichtigheid op te heffen.

 3. "Geit is moeilijk te vinden, ondanks het feit dat ze in alle 50 staten veilig en menselijk kunnen worden grootgebracht", zegt Zimmern. "Nabijheid staat gelijk aan een redelijke prijs, versheid en kwaliteit, en dat is waar de jam-up ligt."

 4. Ian Gray, een chef van Minneapolis, vond zijn eigen oplossing voor het inkoopprobleem toen hij de Curious Goat-voedseltruck bestuurde. Hij concentreerde zich op een exclusieve relatie met de lokale gewaardeerde Singing Hills geitenmelkfabriek om overtollige geiten (meestal mannelijke kinderen) te nemen en ze om te zetten in chevre-bedekte hamburgers en andere items. "Mensen zeiden dat het de beste hamburger was die ze ooit hadden gehad."

 5. Toch was zijn voorraad geitenvlees afhankelijk van het aantal kinderen dat in de zuivelfabriek werd geboren, en Gray vulde aan voor incidentele schaarste door een roterende selectie van erfgoedrundvlees en varkensvlees aan zijn menu toe te voegen. Hij hoopt dat meer boeren de toevoeging van een geitenvlees-operatie overwegen, maar begrijpt dat er uitdagingen zijn: "Ze moeten geloven dat chef-koks het als een geweldig product zullen zien, en ze moeten voelen dat het iets is waar ze geld aan kunnen verdienen."

Hier is hoe je geitenvlees kunt vinden.

 1. Als je in je plaatselijke supermarkt op zoek bent naar het geitenvlees-equivalent van Tyson of Perdue, sta je met lege handen op. Geitenkuddes worden niet grootgebracht op fabrieksboerderijen. Ten eerste, zei Dahnke, is er die kleine kuddegrootte. Dan is er de vraag hoe het vlees moet worden verwerkt. "Voorzieningen die geiten verwerken zijn vaak schaars en verspreid, dus producenten worden vaak geconfronteerd met hoge transportkosten om hun product op de markt te brengen," zei ze.

 2. Naast het zoeken naar geitenvlees op lokale boerenmarkten, kunt u ook geitenvlees aanvragen in buurtslagerijen en halalmarkten. Of kijk online voor lokale leveranciers, aangezien de landbouwafdelingen van veel staten lijsten met geitenproducenten bijhouden. Als dit je eerste kennismaking is met het koken van geiten, wil je misschien beginnen met een jonger dier, dat werd geslacht na zes tot negen maanden, omdat dat vlees meestal milder is.

 3. Maar sluit de culinaire mogelijkheden van ouder geitenvlees niet uit, zei Danforth: "Oude geiten waren de eerste dieren die me echt in de waan brachten dat dieren met meer leven erachter minder creëerden wenselijk vlees. Het is precies het tegenovergestelde, en ik kwam net bij het besef door de punten van onderzoek en experimenten te verbinden met dieren van lokale boerderijen. Het feit dat oude geiten goed aten, verdreef twee enorme mythen tegelijk en ik ontdekte dat oudere dieren en geitenvlees waren allebei geweldig aan het eten. "

 4. De zaak voor geitenvlees is duidelijk. Misschien ziet Zimmern, de voorstander van de geiten, op een dag de opkomst van menu-items zoals zijn Cabrito Burger in restaurants overal in de provincie. In de tussentijd vatte hij zijn opvattingen op deze manier samen: "Ik denk dat we de toegang tot kwaliteitsgeit moeten verbeteren zodat mensen zelf kunnen zien hoe lekker het is. Veel mensen zien geiten helaas en ten onrechte als het favoriete vlees van 'andere' mensen , en dat is gewoon walgelijk voor mij. Geit is een geweldig voorbeeld van een gemakkelijke manier om ons voedselsysteem ten goede te veranderen - als we het vaker eten. "

 5. Danforth voegde eraan toe: "Ik ben dol op geiten - hun persoonlijkheid, hun winterhardheid, hun aanpassingsvermogen en hun vlees."

 6. En Barber voert het laatste argument aan waarom je je bij de coole kinderen zou moeten voegen en wat geiten zou bestellen: "Als ik de kans krijg om iets als geit te eten, word ik gewoon zo opgewonden. Het idee dat je kunt eten eten dat zowel heerlijk als regeneratief is voor het landschap - wat is beter dan dat? "

 7. CORRECTIE: Een eerdere versie van dit verhaal vermeldde ten onrechte de vetpercentages in geitenvlees vergeleken met kip en rundvlees.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407