Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gemakkelijke vervangingen voor tarwekiemen

Vuistregel voor het kopen van brood

 1. Tarwekiemen, het knapperige bijproduct van het malen van volkoren, vormen een voedzame toevoeging aan cakes, brood en andere gebakken producten. Als je echter coeliakie hebt of graag gluten wilt vermijden, dan is tarwekiemen een no-go. Tarwekiemen hebben echter enkele gezondheidsvoordelen. Het is bijvoorbeeld rijk aan B-vitamines en bevat ongeveer 15 gram vezels per 100 gram, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Gemakkelijke substituties voor tarwekiemen moeten voedingsvoordelen combineren met vergelijkbare kookeigenschappen.

Stem op haver

 1. Haverzemelen, gemaakt van de buitenste schil van de haverkorrel, hebben dezelfde textuur en voedingswaarden als tarwekiemen. Rauwe haverzemelen bestaat uit ongeveer 15 procent voedingsvezels. Het is ook rijk aan ijzer, eiwitten en omega-3-vetzuren en bevat belangrijke voedingsstoffen zoals calcium. De zemelen bevatten ook enkele B-vitamines zoals thiamine, riboflavine en folaat. Voor het bakken van recepten vormen haverzemelen een gemakkelijke vervanging voor tarwekiemen. De grove korrel biedt een lichte crunch en werkt goed samen met bloem of paneermeel.

De noodzaak voor zaden

 1. Lijnzaad bevat meer vezels, calcium, ijzer en omega-3-vetzuren en minder vet dan tarwekiemen. Voedingskundig gezien maakt dit lijnzaad een uitstekend alternatief voor tarwekiemen. Wanneer gemalen of omgezet in vlasmeel, biedt het ook een vergelijkbare consistentie. Misschien vindt u vlasmeel minder zoet dan tarwekiemen. Als je taarten of soortgelijke recepten maakt, probeer dan een beetje suiker toe te voegen om de smaak te compenseren.

Tarwe is netjes

 1. Als u geen coeliakie hebt of niet probeert te bezuinigen op gluten, bieden tarwezemelen een nuttig alternatief voor tarwekiemen. Het is zeer rijk aan voedingsvezels - met ongeveer 43 gram per portie van 100 gram. Deze hoeveelheid bevat ook bijna 60 procent van uw dagelijkse aanbevolen ijzerinname. Ondanks de nutritionele voordelen, zijn tarwezemelen ook droger en smaken ze over het algemeen minder aantrekkelijk dan haverzemelen. Het kan ook de bindende eigenschappen van tarwekiemen of haverzemelen missen in een bakrecept.

Gemalen zonnebloempitten

 1. U kunt gemalen zonnebloempitten op dezelfde manier gebruiken als tarwekiemen - om textuur, eiwitten en vezels toe te voegen aan brood en andere gebakken producten. Zonnebloempitten bevatten veel minder koolhydraten dan tarwekiemen, maar ongeveer dezelfde hoeveelheid eiwitten. Ze hebben meer vetten, wat een invloed kan hebben op de consistentie van het deeg bij het bakken. Ze bevatten echter veel hart-gezond meervoudig onverzadigd vet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407