Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gember en IBS

Overwegingen

 1. Irritable bowel syndrome, of IBS, is verantwoordelijk voor 20 tot 50 procent van alle bezoeken aan gastro-enterologen in de Verenigde Staten, volgens het University of Maryland Medical Center. Hoewel er geen bekende remedie is voor IBS, kunnen de symptomen worden beheerd door stressreductie, dieetaanpassing en medicijnen. Als u van plan bent gember te gebruiken als onderdeel van een behandelplan, raadpleeg dan eerst uw arts, vooral als u al medicijnen gebruikt.

IBS-feiten

 1. De oorzaak van IBS is onduidelijk, volgens PubMed Health, maar het begint soms na een infectie in de darmen. De typische symptomen van IBS zijn pijn, opgeblazen gevoel, gas en diarree of constipatie. Andere symptomen zijn onder meer slijm in uw ontlasting en pijnverlichting na een stoelgang. U kunt ook het gevoel hebben van onvolledige lediging na een stoelgang. IBS-symptomen treden op wanneer spieren in uw dikke darm sneller of langzamer samentrekken dan normaal. IBS begint meestal in de tienerjaren of vroege volwassenheid, maar het kan op elke leeftijd beginnen. Volgens het University of Maryland Medical Center hebben twee keer zoveel vrouwen dan mannen last van IBS.

Gemberwortel

 1. Verse gemberwortel, in de traditionele Chinese geneeskunde sheng jiang genoemd, wordt al meer dan 2000 jaar als medicijn gebruikt in Chinese, Indiase en Arabische tradities. Het wordt vaak gebruikt in kruidenformules die spijsverteringsstoornissen, hoesten, braken en misselijkheid behandelen. Het dient ook als antibacterieel voor andere kruiden. Modern onderzoek heeft aangetoond dat gember gunstig kan zijn voor mensen die lijden aan bewegingsziekte, misselijkheid en sommige vormen van ontsteking, hoewel studies gemengde resultaten hebben aangetoond voor misselijkheid en ontsteking.

Gember en IBS

 1. Onderzoek op basis van de effecten van gember op IBS is praktisch onbestaand, maar het University of Maryland Medical Center meldt dat een onderzoek waarin deelnemers een Chinese kruidenformule namen met gember, een vermindering vond in de IBS-symptomen van de deelnemers. Volgens David Rakel, auteur van "Integrative Medicine", bevat gember serotonine-antagonisten die beide de maagmobiliteit verbeteren en een krampstillend effect hebben op de darmen, wat erop kan wijzen dat gember verlichting kan bieden van IBS door de darmen te ontspannen tijdens een aanval.

Juiste behandeling

 1. Gember is veilig voor de meeste mensen, volgens Medline Plus, maar in hoge doses kan het symptomen veroorzaken die vergelijkbaar zijn met die van IBS, zoals misselijkheid, diarree en krampen. Het nemen van gember in pillen of met voedsel kan de bijwerkingen helpen verminderen. Het University of Maryland Medical Center beveelt aan om niet meer dan 4 gram gember per dag te nemen. Als u gember als medicijn voor IBS wilt gebruiken, raadpleeg dan eerst uw arts om de juiste dosering te krijgen en eventuele risico's te bespreken.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c