Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gemberconstipatie

Andere zwangerschapseffecten

 1. Je hebt misschien gehoord dat gember een nuttig kruidengeneesmiddel is en dat het sommige spijsverteringsproblemen kan verlichten. Hoewel het waar is dat gember een traditionele remedie is voor bepaalde spijsverteringsaandoeningen, maar het heeft geen enkel nut bij het behandelen van constipatie. Neem contact op met uw arts als u zich zorgen maakt over het gebruik van gember.

Ginger

 1. Gember is de wortel van een tropische plant en maakt al lang deel uit van het kruidenarmamentarium. Gemberwortel is populair bij het koken - vooral in voedingsmiddelen met een Aziatische flair - en voegt ook schil toe aan gebakken goederen. De kruidig-hete smaak van gember - en een deel van zijn medicinale kracht - komt van een molecule genaamd zingerone, legt Drs uit. Penny Le Couteur en Jay Bureson in hun boek 'Napoleon's Buttons'. Zingerone is verwant aan de capsaïcine in hete pepers.

Gember en spijsvertering

 1. Volgens de Index voor complementaire en alternatieve geneeskunde van de University of Maryland Medical Center heeft gember nut als een anti-misselijk middel. Het helpt bij het verlichten van de misselijkheid en braken die gepaard gaan met bewegingsziekte en met de ochtendmisselijkheid die vaak voorkomt in de vroege zwangerschap. Dit laatste gebruik is bijzonder handig, omdat zwangere vrouwen niet veel van de geneesmiddelen kunnen gebruiken die beschikbaar zijn voor de niet-zwangere bevolking. Er is echter geen bewijs om het gebruik van gember bij de behandeling van constipatie te ondersteunen.

Waarom Ginger werkt

 1. De reden dat gember misselijkheid helpt behandelen - maar niet kan helpen bij constipatie - is dat de kruidige molecule zingerone bindt aan pijnreceptoren. Dit stuurt een pijnsignaal naar de hersenen, en de hersenen kunnen dit signaal en het signaal dat uit de darm komt, niet tegelijkertijd verwerken. Als gevolg hiervan zul je je na het eten van gember niet snel misselijk voelen. Omdat gember geen direct effect op de darm heeft, kan het de spijsvertering of constipatie echter niet beïnvloeden.

Behandelingen

 1. Als u constipeert, zullen effectieve behandelingen enigszins variëren, afhankelijk van de reden voor uw darmproblemen. Een vezelarm dieet kan bijvoorbeeld constipatie veroorzaken en de remedie hiervoor is om meer vezels te eten. Uitdroging kan ook constipatie veroorzaken en meer water drinken helpt. Er zijn ook medische oorzaken voor constipatie en uw arts kan u helpen de oorzaak - en de effectieve behandeling - te bepalen tijdens een medisch onderzoek.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c