Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gemiddelde stappen per dag op leeftijd, geslacht, beroep en land

Lopen is goed voor meer dan alleen rondlopen

 1. Naarmate draagbare fitness-trackers steeds populairder worden, nemen meer mensen hun dagelijkse stappen onder de loep. En het lijkt zijn vruchten af ​​te werpen.

 2. Volgens de American Council on Exercise nemen mensen die hun stappen volgen gemiddeld 2500 meer stappen per dag dan degenen die dat niet doen.

 3. Als u een van de miljoenen bent die deelneemt aan een zoektocht om het algemeen aanbevolen doel van 10.000 stappen per dag te behalen, zullen uw inspanningen niet onbeloond blijven.

 4. Regelmatige activiteit, waaronder wandelen, biedt een aantal gezondheidsvoordelen, waaronder een verminderd risico op:

 5. Maar hoeveel stappen per dag neemt de gemiddelde persoon echt? En is het genoeg?

Stappen nemen af ​​met de leeftijd

 1. Een beoordeling uit 2011 concludeerde dat volwassenen ouder dan 18 jaar tussen de 4.000 en 18.000 stappen per dag zetten. Nog een beoordeling uit 2011 keek naar kinderen en adolescenten. Het bleek dat degenen onder de 18 overal tussen de 10.000 en 16.000 stappen per dag zetten. De auteurs merkten op dat het aantal dagelijkse stappen aanzienlijk daalt naarmate tieners de leeftijd van 18 naderen.

 2. Leeftijd lijkt zeker een rol te spelen in hoeveel wandelende mensen aan het doen zijn. Jongere volwassenen voldoen ook vaker aan de richtlijnen voor Centers for Disease Control and Prevention (CDC) voor aerobe activiteit dan oudere volwassenen.

Mannen hebben de neiging meer te lopen

 1. Er lijkt een aanzienlijk verschil te zijn in het gemiddelde aantal stappen dat bij vrouwen en mannen wordt gezet. Van kindertijd tot volwassenheid lopen mannen meer. Als kinderen en tieners lopen ze gemiddeld 12.000 tot 16.000 stappen per dag. Jonge vrouwen daarentegen krijgen 10.000 tot 12.000.

 2. Deze trend zet zich door in de volwassenheid, althans in de Verenigde Staten. Een studie uit 2010 keek naar stappentellergegevens voor iets meer dan 1.000 volwassenen. Over het algemeen namen mannen gemiddeld 5.340 stappen per dag, vergeleken met 4.912 voor vrouwen.

Je taak speelt waarschijnlijk ook een rol

 1. Wat u voor de kost doet, kan ook invloed hebben op uw gemiddelde stappen per dag. Jenny Craig voerde in 2012 een klein onderzoeksproject uit met 10 deelnemers uit Australië, elk met een andere baan. Ze kregen stappentellers om hun stappen te volgen.

 2. Hier is een overzicht van de gemiddelde stappen per dag in verband met 10 beroepen, van hoog naar laag:

 3. Houd er rekening mee dat deze gegevens niet zijn verzameld als onderdeel van een formeel, gecontroleerd onderzoek. Het bevat slechts gegevens voor één persoon in elke bezetting en houdt geen rekening met belangrijke factoren, zoals geslacht of leeftijd.

 4. Toch is het een interessante momentopname van hoeveel de gemiddelde stappen per dag van persoon tot persoon kunnen verschillen.

Cijfers variëren van land tot land

 1. Mensen in bepaalde landen neigen ertoe meer stappen per dag te zetten dan die in andere landen. In een onderzoek uit 2017 werden activiteitenniveaus van 717.527 mensen in 111 landen gedurende gemiddeld 95 dagen bijgehouden met behulp van smartphones.

 2. Dit is wat de studie heeft gevonden:

 3. Het is niet duidelijk waarom het gemiddelde aantal stappen per dag van land tot land varieert. Een aantal factoren speelt waarschijnlijk een rol, waaronder:

Zie hoe u het meet

 1. De CDC beveelt aan dat volwassenen, inclusief oudere volwassenen, minimaal 150 minuten aerobe activiteit, zoals stevig wandelen, per week krijgen. Een snel tempo vertaalt zich in ongeveer 100 stappen per minuut. Dit betekent dat je 15.000 stappen per week moet nemen (iets meer dan 2.000 stappen per dag) om aan de minimale richtlijnen van de CDC te voldoen.

 2. Voor meer gezondheidsvoordelen raadt de CDC aan om dat doel tot 300 minuten te verhogen. Dit komt overeen met ongeveer 30.000 stappen per week (bijna 5.000 stappen per dag).

 3. Vergeet niet dat dit betrekking heeft op lopen in een snel tempo, waardoor u ten minste enigszins buiten adem raakt. De kans is groot dat dit niet van toepassing is op elke stap die u gedurende de dag zet, dus 10.000 stappen per dag is nog steeds een goed doel om naar toe te werken om ervoor te zorgen dat u genoeg krijgt. Zorg er wel voor dat een deel daarvan sneller loopt.

 4. Als u niet zeker weet hoe u meer stappen aan uw dagelijkse routine kunt toevoegen, probeer dan deze tips:

 5. De CDC beveelt aan dat volwassenen, inclusief oudere volwassenen, minimaal 150 minuten aerobe activiteit, zoals stevig wandelen, per week krijgen. Een snel tempo vertaalt zich in ongeveer 100 stappen per minuut. Dit betekent dat je 15.000 stappen per week moet nemen (iets meer dan 2.000 stappen per dag) om aan de minimale richtlijnen van de CDC te voldoen.

 6. Voor meer gezondheidsvoordelen raadt de CDC aan om dat doel tot 300 minuten te verhogen. Dit komt overeen met ongeveer 30.000 stappen per week (bijna 5.000 stappen per dag).Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407