Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Geneeskrachtige voordelen van citroenthee

Verhoogt ijzer

 1. U kunt genieten van citroenthee - vaak doordrenkt met een scala aan kruiden, waaronder citroengras - vanwege de scherpe smaak, maar het biedt voordelen die uw smaakpapillen niet wakker maken. Als kruidenthee is het van nature cafeïnevrij en rijk aan antioxidanten. Regelmatig drinken kan ook het risico op kanker verminderen en de slaap verbeteren. Praat met uw arts over hoe u citroenthee in uw dagelijkse routine kunt passen.

Rijk aan antioxidanten

 1. Citroenthee kan u helpen meer antioxidanten te krijgen, waaronder vitamine C en fytochemicaliën zoals cafeïne en chlorogeenzuur. Antioxidanten zijn stoffen die in voedsel worden aangetroffen en die helpen de veranderingen in DNA en de celbeschadiging te voorkomen die worden veroorzaakt door chemische stoffen die vrije radicalen worden genoemd. Het verhogen van uw inname van voedsel en dranken die rijk zijn aan antioxidanten, zoals citroenthee, kan het ouder worden en het ontstaan ​​van bepaalde ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en kanker helpen vertragen.

Kan u helpen beter te slapen

 1. Andere veelgebruikte dranken, namelijk thee en koffie, zijn bronnen van cafeïne in het dieet. Cafeïne is een stimulerend middel dat de hersenen en het zenuwstelsel beïnvloedt en kan slapen moeilijk maken. Citroenthee is van nature cafeïnevrij en het citroengras in de kruidenthee kan je slaap verbeteren. Hoewel citroengras in de volksgeneeskunde als kalmerend middel wordt gebruikt, zijn de effecten ervan alleen bij muizen getest; menselijke studies moeten worden uitgevoerd voordat claims kunnen worden ingediend.

Potentiële voordelen tegen kanker

 1. Het citroengras in citroenthee kan ook bescherming bieden tegen kanker. Het Memorial Sloan Kettering Cancer Center meldt dat componenten in citroengras antikankeractiviteit hebben en kunnen helpen bij het activeren van het proces dat kankercellen doodt. Onderzoek is echter gebaseerd op dierstudies en het bewijs is voorlopig. Er moet onderzoek bij mensen worden uitgevoerd om te testen of de effecten bij mensen hetzelfde zijn.

Bijwerkingen

 1. Citroenthee is mogelijk niet voor iedereen geschikt. Praat met uw arts voordat u het aan uw dagelijkse routine toevoegt. Memorial Sloan Kettering Cancer Center meldt dat omdat citroengras kan werken als een antioxidant, het de behandeling met chemotherapie kan verstoren. Omdat citroengras geboorteafwijkingen bij ratten heeft veroorzaakt, beveelt het centrum bovendien aan dat zwangere vrouwen geen citroengras of thee gebruiken die het bevat om het risico te verminderen. Er is ook bezorgdheid dat de thee u slaperig kan maken of duizeligheid kan veroorzaken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407