Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Genghis Grill Voedingswaarde Informatie

10. Warm eten laten afkoelen

 1. Bij Genghis Grill kunt u uw maaltijd aanpassen zodat deze precies bevat wat u wilt. Het restaurant is een BBQ-keten in Mongoolse stijl waarmee je een kom met je gewenste ingrediënten kunt vullen en deze dan voor je kunt zien koken. Je begint met het kiezen van een eiwit en voegt vervolgens kruiden, groenten, saus en zetmeel toe. Door meer te leren over wat elk ingrediënt bevat, kun je een gezonde maaltijd in een kom maken.

Protein

 1. U kunt kiezen uit gevogelte, rundvlees, varkensvlees, zeevruchten en tofu voor uw eiwit. Elk van deze keuzes is een goede bron van eiwitten. De kip bevat 23 g eiwit, 100 calorieën en 0,5 g vet. Ham is minder eiwitrijk, met 7 g, maar bevat ook weinig calorieën, met 60 en weinig vet, met 2 g. Ham is vrij rijk aan natrium, met 630 mg. Gesneden rundvlees is een eiwitrijke keuze, met 12 g, en heeft ook 82 calorieën en 3 g vet per portie. Worst is een andere natriumrijke keuze met 440 mg en is ook hoog is calorieën, met 130 en vet, met 10 g. Varkensvlees heeft 160 calorieën, 8 g vet en 22 g eiwit. Gemarineerde witte vis is een van je vetarmste opties, met 1 g, 69 calorieën en 15 g eiwit.

Kruiden

 1. Na eiwit kunt u een smaakmaker kiezen die voldoet aan uw individuele smaak. De meeste kruiden bevatten een grote hoeveelheid natrium voor één portie, dus gebruik ze spaarzaam. De citroenpeper bevat 11 calorieën en 407 mg natrium. Het gewone zout heeft 0 calorieën maar bevat 2.360 mg natrium. Geel kerriezout is een andere optie, met slechts 4 calorieën en 304 mg natrium. Twee opties voor minder zout zijn citrus-knoflookkruid met 5 calorieën en 57 mg natrium, of zwarte peper met 11 calorieën en 0 mg natrium.

Veggies

 1. Groenten bevatten veel belangrijke vitamines, zoals vitamine A en vitamine C, en mineralen, zoals kalium en magnesium. Het toevoegen van veel groenten kan ook het vezelgehalte van uw maaltijd verhogen voor zeer weinig calorieën. Wortelen bevatten 26 calorieën en 3 g vezels per portie. Sperziebonen bevatten slechts 17 calorieën en 2 g vezels. Boksoi en broccoli voegen 1 g vezels toe en uien voegen 0,5 g vezels toe. Andere groenten, zoals peultjes, pompoen, courgette, waterkastanjes, selderij en champignons, zullen uw maaltijd verbeteren en ook voedingswaarde toevoegen.

Sauce

 1. Na groenten kunt u uw favoriete saus kiezen als aanvulling op wat u al aan uw maaltijd hebt toegevoegd. De sauzen bevatten veel natrium, dus gebruik ze spaarzaam. De Chili Knoflooksaus heeft 570 mg natrium voor slechts 50 calorieën en 1 g vet. Dragon Sauce heeft 100 calorieën, 0 g vet en 470 mg natrium. Een van de meest met natrium beladen keuzes is het eiland Teriyaki met 720 mg natrium, maar slechts 45 calorieën en 0 g vet. De rode curry-pindasaus voegt 80 calorieën en 4 g vet aan je maaltijd toe, evenals 440 mg natrium. Een van uw laagste natriumkeuzes is de Sweet 'n Sour Sauce, met slechts 150 mg per portie.

Zetmeel

 1. Het juiste zetmeel kan het vezelgehalte van uw maaltijd verhogen, maar zal meer dan 100 extra calorieën aan uw maaltijd toevoegen, dus houd u aan één portie. Gestoomde rijst heeft 0 g vet, 207 calorieën en bijna 1 g vezels. De bruine rijst bevat minder calorieën, met 155 en meer vezels, met 5 g per portie. Pasta voegt 2 g vezels aan uw maaltijd toe, evenals 210 calorieën en 1 g vet. Gebakken rijst is de minst gezonde optie, met 4 g vet, 236 calorieën en 341 mg natrium, maar het heeft wel 1,5 g vezels in elke portie.

Overwegingen

 1. Een barbecue-restaurant in Mongoolse stijl, zoals Genghis Grill, is een manier om uw inname van gezonde eiwitten en groenten te verhogen, meldt James A. Joseph, Daniel Nadeau en Anne Underwood, auteurs van " De kleurcode: een revolutionair eetplan voor optimale gezondheid. " Vul het grootste deel van je kom met groenten en houd je aan een portie eiwitten en zetmeel om de totale voedingswaarde van je maaltijd te verhogen. Probeer een groente in elke kleur van de regenboog op te nemen om de voeding van je kom verder te vergroten. Gebruik een kleine hoeveelheid kruiden en saus in je maaltijd om de smaak te verbeteren zonder overboord te gaan met natrium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407