Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gerookte oesters in olijfolie

Stap 6

 1. Gerookte oesters verpakt in olijfolie zijn rijk genoeg om een ​​decadente traktatie te lijken, maar zijn eigenlijk een goede bron van essentiële voedingsstoffen. Met nuttige voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten en redelijke hoeveelheden vet, natrium en cholesterol, zijn gerookte oesters een optimale keuze voor het toevoegen van meer gezonde zeevruchten aan uw dieet. Een traditionele manier om ze te eten is rechtstreeks uit het blik als voorgerecht geserveerd met crackers, maar gerookte oesters zijn veelzijdig en veel recepten worden versterkt door de rokerige, zilte smaak.

Nutrition

 1. Gerookte oesters worden meestal geleverd in platte blikken van 65 g. Elk blikje wordt beschouwd als een portie en bevat 150 calorieën en 8 g vet. Zeventig calorieën komen voort uit het vetgehalte, wat 13 procent van uw dagelijkse vetwaarde oplevert. Een portie bevat 20 mg cholesterol, 150 mg natrium, 11 g eiwit en 8 g koolhydraten. Een portie levert 15 procent van de vitamine A die je elke dag nodig hebt en 35 procent van je aanbevolen dagelijkse inname van ijzer.

Omega-3 vetzuren

 1. Vette vis is de beste bron van omega-3-vetzuren en gerookte oesters bevatten 0,47 g omega-3 in elke portie. Omega-3-vetzuren worden niet door het lichaam geproduceerd, maar verkregen via voedselbronnen en bieden verschillende belangrijke functies: ze helpen de bloedstolling onder controle te houden en een dieet met voldoende hoeveelheden kan hartaandoeningen helpen voorkomen. Dr. Frank Sacks van de Harvard School of Public Health wijst erop dat studies aantonen dat omega-3-vetzuren onder andere kunnen helpen bij kanker en reumatoïde artritis, hoewel de resultaten niet definitief zijn.

Olijfolie

 1. De olijfolie waarin oesters zijn verpakt, biedt een deel van het vetgehalte en voordelen voor de gezondheid. Olijfolie bevat de antioxidant vitamine E en polyfenolen die "slechte" LDL-cholesterolwaarden kunnen verlagen. Regelmatige en matige hoeveelheden olijfolie kunnen het risico op hartaandoeningen verminderen. Je zult het grootste deel van de olijfolie uit gerookte sardines willen halen om ze gemakkelijker te koken en te eten, maar een beetje overlaten om de oesters te coaten is lekker en voedzaam.

Bereiding

 1. Gerookte oesters werken goed in zowel warme als koude gerechten en kunnen gemakkelijk een nietje in uw voorraadkast worden met een beetje creativiteit. Meng met olijfolie, citroensap, selderij en kruiden voor een snelle sandwichvulling of topping voor bruschetta. Vervang de kokkels in uw favoriete vissoeprecept door gerookte kokkels voor een nog rijkere smaak. Emeril Lagasse beveelt een saus gemaakt met gerookte oesters en artisjokken aan als een topping voor gebakken vis in een recept op Food Network.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407