Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gevaren van het bakken van een aardappel in folie

Pistaches versus andere noten

 1. Aardappelen in folie bakken helpt hun huid zacht te houden en stelt u in staat ze een tijdje warm te houden nadat u ze uit de oven haalt, wat handig is als u niet helemaal klaar bent om te eten wanneer ze klaar zijn met koken. Er zijn echter enkele nadelen aan het gebruik van deze methode, waaronder een verhoogd risico op voedselvergiftiging, dus je kunt beter je aardappelen op een andere manier koken.

Risico op voedselvergiftiging

 1. Botulisme is een ernstige vorm van voedselvergiftiging die de dood kan veroorzaken als u niet meteen wordt behandeld. Het veroorzaakt slikproblemen, ademhalen en spreken en symptomen treden meestal op tussen 18 en 36 uur na het eten van besmet voedsel. Botulinumtoxine verspreidt zich het meest in situaties waarin er geen zuurstof aanwezig is en kan overleven bij de temperaturen die worden gebruikt om gebakken aardappelen te koken. Er is een aantal uitbraken van botulisme geweest in verband met aardappelen gebakken in folie omdat de folie zuurstof weghoudt van de aardappel en het botulinumtoxine vermenigvuldigt.

Ziekte van Alzheimer

 1. Folie bevat aluminium, dat mogelijk in voedingsmiddelen kan uitlogen en de hoeveelheid aluminium kan verhogen die een persoon consumeert. Hoewel er enige controverse bestaat over het verband tussen aluminium en de ziekte van Alzheimer, bestaat er een mogelijkheid dat aluminium zich ophoopt in hersenweefsels en het risico op de ziekte van Alzheimer verhoogt, volgens een artikel gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease in 2011.

Andere mogelijke nadelen

 1. Als u aardappelen in folie bakt, is de kans ook groter dat u uzelf verwondt. Omdat folie vocht en stoom vasthoudt, is er een kans op verbranding door de stoom die in de folie is opgesloten wanneer u het pakket opent. Open voorzichtig het pakket zodat de opening van u af is om de stoom te laten ontsnappen en dit risico te beperken. Een andere optie is om voor het bakken een paar gaten in de aluminiumfolie te prikken, zodat er minder stoom in het pakket achterblijft.

Geschikte alternatieven

 1. U kunt aardappels in de oven bakken zonder ze in folie te wikkelen, hoewel dit de huid knapperiger maakt dan wanneer deze in folie wordt gebakken. Een ander alternatief dat resulteert in een zachtere schil is om de aardappelen in de magnetron te koken, gewikkeld in papieren handdoeken. Ongeacht de methode die je kiest, schrob je aardappelen en prik ze een paar keer met een vork voordat je ze bakt, en draai ze halverwege de kooktijd om ze te helpen gelijkmatig te koken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407