Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gevaren van sap maken met teveel boerenkool

Herhaling

 1. Boerenkool is een groene bladgroente met weinig calorieën en veel voedingsstoffen zoals ijzer, kalium, calcium en vitamine K. Het feit dat boerenkool vol zit met voeding maakt het een veel voorkomende keuze voor juicers. Naast de gezondheidsvoordelen van boerenkoolsap is het echter belangrijk om bewust te zijn van de risico's en bijwerkingen. Neem contact op met uw arts voordat u boerenkoolsap drinkt.

Detox-gevaren

 1. Een kopje boerenkool bevat slechts 34 calorieën. Als u andere caloriearme producten gebruikt om uw sap te maken, verbruikt u waarschijnlijk niet een aanzienlijke hoeveelheid calorieën bij elke portie. Problemen in verband met detox-diëten waarvoor u een zeer kleine hoeveelheid calorieën moet consumeren, zijn onder meer spierafbraak, maagklachten, bloedsuikerproblemen en vitaminetekorten.

Maagklachten

 1. Een bijwerking van sap zijn symptomen van darmklachten. Tijdens het volgen van een sapdieet kunt u last krijgen van maagkrampen, gas en diarree. De ingrediënten die worden gebruikt om het boerenkoolsap te maken, kunnen de schuld krijgen van deze symptomen. De symptomen houden verband met de inname van sorbitol, een soort suiker die voorkomt in sappen die niet kunnen worden verteerd.

Hyperkaliemie

 1. Hyperkaliëmie is een medische aandoening die gepaard gaat met grote hoeveelheden kalium in uw bloed. Hyperkaliëmiesymptomen kunnen spierzwakte, vermoeidheid, diarree en pijn op de borst zijn. Als u via uw sapdieet te veel boerenkool consumeert en bij u hyperkaliëmie wordt vastgesteld, kan uw arts een kaliumarm dieet aanbevelen. Samen met boerenkool zijn andere voedingsmiddelen die je moet vermijden op een kaliumarm dieet, aardappelen, sinaasappels, sinaasappelsap, broccoli en spinazie.

Te veel ijzer

 1. Hoewel het onwaarschijnlijk is, kunnen zich zeldzame gevallen voordoen waarbij u teveel ijzer in uw lichaam heeft. Als dit het geval is, kan uw arts aanbevelen om uw ijzerinname te verminderen en voedsel zoals boerenkool, andere groene bladgroenten, bonen, noten, gedroogde vruchten en volle granen te vermijden. Hoge ijzergehaltes in het bloed veroorzaken symptomen zoals hoofdpijn, gewichtsverlies, vermoeidheid, veranderingen in de huidskleur en maagklachten.

Bloedstolling

 1. Boerenkool bevat veel vitamine K, met 547 microgram in een portie van 1 kopje, wat meer dan 6 keer meer is dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen volgens de USDA. De National Institutes of Health meldt dat vitamine K de "stollingsvitamine" wordt genoemd, omdat het eiwitten bevat die de vorming van stolsels bevorderen. Als u een aspirine-regime voor uw hart gebruikt of bloedverdunnende medicijnen gebruikt, zal het consumeren van sap van boerenkool de hoeveelheid medicatie die u nodig heeft, samen met de effectiviteit van de medicatie verstoren. Als u problemen hebt met bloedstolling, neem dan contact op met uw arts voordat u boerenkoolsap consumeert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407