Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gevulde Butternut Squash Met Rundergehakt

Stap 4

 1. Pompoen gevuld met mager rundergehakt reist goed naar potluck. Het romige sinaasappelvlees van de pompoen, wanneer gekruid met gember en nootmuskaat, smaakt naar pompoen of zoete aardappelen, maar het is even goed met kerriepoeder, komijn en peperbollen of oregano, basilicum en knoflook. Vanwege het hoge vochtgehalte in de pompoen werkt mager rundergehakt beter dan vette hamburger wanneer het als vulling wordt gebruikt. Karnemelk of runderbouillon verandert binnen enkele minuten restjes in heerlijke soep.

Nutriënten

 1. Pompoen gevuld met 85 procent mager rundergehakt levert bijna 26 mg eiwit, 59 mg calcium, 570 mg kalium, 15 mg vitamine C, 19 mg folaat, bijna 83 mg choline en meer dan 11.000 IE vitamine A per portie van 100 g. Folaat helpt bij het synthetiseren van DNA en RNA, voorkomt neurale buisdefecten en een laag geboortegewicht en vormt heem, dat ijzer in het bloed transporteert. Choline helpt het metabolisme van de lever en maakt het transport van voedingsstoffen effectiever.

De squash splitsen

 1. Als u een hele pompoen gedurende drie minuten in de magnetron zet, wordt deze zacht en kunt u hem gemakkelijker splitsen. Prik op verschillende plaatsen eerst gaten in de huid. Als je de pompoen niet in de magnetron wilt zetten, snijd dan eerst een klein stukje van een kant van de pompoen af ​​om een ​​plat oppervlak te maken. Split het door de punt van een geslepen koksmes in de huid te duwen en het uiteinde van het mes met een hamer te slaan.

Rundergehakt

 1. Mager rundergehakt voegt minder vocht toe aan gevulde pompoen, waardoor papperigheid wordt voorkomen. Verrassend genoeg heeft hamburger met een vetpercentage van 30 procent bijna een derde minder cholesterol dan mager rundergehakt, dat een feit is dat in strijd is met conventionele voedingswijsheid.

Baking

 1. Als je de pompoen bakt of grilt voordat je hem vult, maakt het verminderde vochtgehalte en het karameliseren van het vlees de pompoen lekkerder. Spuit het met kookspray, bestrijk het met gesmolten boter of olie, of bedek het met spekreepjes voor het bakken of grillen. Zodra je de pompoen met gehakt hebt gevuld, bak je deze op 350 graden Fahrenheit totdat een vleesthermometer in het midden van het vlees vastzit 160 graden Fahrenheit.

Grillen

 1. Om squash te grillen heb je een bed witgloeiende kolen nodig. Leg de gevulde pompoen met de gevulde kant naar beneden op een vel folie en vouw de zijkanten om tot een goed afgesloten pak. Draai het pakket met de platte kant naar boven en bak het 10 tot 15 minuten voordat u het omdraait. Steek na nog eens 10 minuten een vleesthermometer in het gehakt. Verwijder de gevulde pompoen als de thermometer 160 graden Fahrenheit registreert.

Slow-Cooking

 1. Om te voorkomen dat de pompoen aan de bodem van de slowcooker blijft kleven, bedek je de bodem met in vieren gesneden uien, teentjes knoflook en stukjes wortelgroenten. Rode uien geven een zoete smaak, terwijl gele of witte uien een scherpere, kruidiger smaak geven. Pel de knoflooktenen en plet ze voordat je ze gelijkmatig over de uienbrokken strooit.

 2. De pompoen moet op de bovenkant van de andere groenten in uw slowcooker liggen. Doe niet meer dan 2 kopjes vloeistof in het fornuis. Bier, runderbouillon, rode wijn of cognac voegen smaak toe zonder de pompoen te overweldigen. Kook twee uur op hoog voordat je een vleesthermometer in het gehakt steekt. Zodra het 160 graden Fahrenheit registreert, serveer de gevulde squash.

 3. Om te voorkomen dat de pompoen aan de bodem van de slowcooker blijft kleven, bedek je de bodem met in vieren gesneden uien, teentjes knoflook en stukjes wortelgroenten. Rode uien geven een zoete smaak, terwijl gele of witte uien een scherpere, kruidiger smaak geven. Pel de knoflooktenen en plet ze voordat je ze gelijkmatig over de uienbrokken strooit.

 4. De pompoen moet op de bovenkant van de andere groenten in uw slowcooker liggen. Doe niet meer dan 2 kopjes vloeistof in het fornuis. Bier, runderbouillon, rode wijn of cognac voegen smaak toe zonder de pompoen te overweldigen. Kook twee uur op hoog voordat je een vleesthermometer in het gehakt steekt. Zodra het 160 graden Fahrenheit registreert, serveer de gevulde squash.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407