Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Geweldige voordelen van avocado-zaden

Geweldige voordelen van avocado-zaden

 1. De avocado, of Persea Americana, is een boom uit Zuid-Centraal Mexico. Een avocado, ook wel alligators peer genoemd, verwijst naar de vrucht van de boom en bevat één enkel zaadje. Als een zeer populaire fruitsoort wereldwijd, is de avocado een van de grootste exportproducten in verschillende landen, waaronder Midden- en Zuid-Amerika.

Avocado Seeds

 1. De avocado bevat een zaadje dat samen met de schil ongeveer 33% van het totale gewicht van de avocado uitmaakt. Bij het eten van de avocado snijdt men het fruit in twee en verwijdert het zaad en de schil om de pulp van de avocado te gebruiken voor consumptie. Het avocadozaad wordt dus als een afvalproduct beschouwd.

Wat bevat een avocado-zaad?

 1. Verschillende onderzoeken hebben de samenstelling van een avocado-zaad bepaald. Eén studie onthulde de aanwezigheid van alkaloïden, saponinen, tannines, flavonoïden en cyanogene glycosiden. Ook werd vocht, ruw vet, ruw eiwit, koolhydraat, as en ruwe vezel gevonden. Bovendien bleek het zaad een rijke bron van minerale elementen, zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, natrium en zink. Er werden ook anti-nutritionele componenten gevonden: oxalaat, fytaat, saponinen, tannines, flavonoïden en cyanogene glycosiden.

Kun je het avocadozaad eten?

 1. Vanwege de specifieke smaak, het gebruiksgemak en de gezondheidsvoordelen is de avocado een veelgebruikt fruit in veel huishoudens. Maar hoe zit het met het avocadozaad? Zoals eerder gezegd, is er onvoldoende wetenschappelijk bewijs beschikbaar om een ​​duidelijke uitspraak te doen of een avocado-zaad eetbaar is of niet. Oudere studies hebben aangetoond dat avocado-zaden giftig zijn en zelfs de dood veroorzaken bij verschillende dieren, zoals kanaries en muizen. Meer recente studies vonden ook een toxisch effect, maar van welk niveau en voor welk avocado-extract het giftig is voor de mens, is nog onbekend. Verder suggereert sommige semi-wetenschappelijke informatie dat avocado zaden niet eetbaar zijn voor mensen en giftig voor dieren. De California Avocado Commission deelt hetzelfde advies: het eten van de avocado zaden is niet aan te bevelen vanwege onvoldoende wetenschappelijk bewijs. De lijst met stoffen die avocado-zaad bevatten en de mogelijke gezondheidsvoordelen suggereren echter anders. Er wordt dus niet gezegd dat het avocadozaad niet eetbaar is, maar wetenschappelijk onderzoek naar de veiligheid en het nut van avocadozaden (vooral bij mensen) bevindt zich nog in de voorbereidende stadia.

Gezondheidsvoordelen van Avocado Seeds

 1. Het is bekend dat de avocado een vrucht is met veel gezondheidsvoordelen. De consumptie van de pulp van avocado's past in een breed scala aan gezonde voeding. Volgens de USDA bestaat avocado uit voedingsvezels, kalium, magnesium, vitamine A, B6, C, E en K1, foliumzuur, niacine en nog veel meer vitamines en mineralen. Omdat de avocado 72% water en 6,8% voedingsvezels bevat, is de calorische dichtheid laag. In tegenstelling tot de meeste soorten fruit bevatten avocado's een zeer laag suikergehalte.

 2. Over de gezondheidsvoordelen (en eetbaarheid) van avocado-zaden is nog steeds onvoldoende wetenschappelijk bewijs. Er zijn echter steeds meer gegevens die wijzen op mogelijke gezondheidsvoordelen van avocado-zaden. Hoewel meestal uitgevoerd bij dieren, hebben verschillende onderzoeken de biologische effecten van extracten van avocadozaden onderzocht en veelbelovende resultaten aangetoond. Avocado-zaadextracten werden geacht de volgende effecten te hebben: antikanker, ontstekingsremmend, antidiabetisch, antihypertensief, hypocholesterolemisch, antioxidant, dermatologisch gebruik, antimicrobieel en insecticide.

Avocado-zaden gebruiken?

 1. Omdat het niet sluitend is of u avocado-zaden kunt eten of niet, kunt u de pit voor andere doeleinden gebruiken. Een populair gebruik is het planten van het zaad, om uw eigen avocadoboom te kweken. De pulp van de avocado is uitstekend te gebruiken in een verscheidenheid aan gerechten, waaronder salades, dranken en de typische Mexicaanse dip-guacamole. Het past ook perfect in een vegetarisch of veganistisch dieet.

 2. Vanya Sharma verzorgt de samenwerking tussen medische experts voor organische feiten. Een schrijver in hart en nieren, ze sloot zich aan bij de website terwijl ze nog bezig was met haar Engelse literatuurdiploma aan IGNOU, Delhi, India. Ze is ook verantwoordelijk voor de maandelijkse nieuwsbrief en website-inhoud van de website en draagt ​​regelmatig bij aan Facebook, Instagram en YouTube. Momenteel volgt ze een e-cursus aangeboden door Stanford University, 'Inleiding tot voedsel en gezondheid', en wil ze objectieve en nuttige informatie bieden aan iedereen die van hun gezondheid en levensstijl een prioriteit wil maken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407