Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gewicht verliezen door geen vlees te eten

Zachte eidooiers

 1. De sleutel tot afvallen is minder calorieën eten dan u de hele dag door gebruikt. Dit creëert een calorietekort, waardoor uw lichaam opgeslagen vet verbrandt, wat leidt tot gewichtsverlies. Het opgeven van vlees - tijdelijk of als verandering in een semi-vegetarische levensstijl - is een manier om calorieën te verminderen. Het vervangen van vegetarische alternatieven voor rood en verwerkt vlees kan het vet en de calorieën in je maaltijden verlagen en je helpen kilo's af te vallen.

Eiwit- en gewichtsverlies

 1. Eiwit is belangrijk voor gewichtsverlies, omdat het mensen helpt zich vol en tevreden te voelen na het eten. Een beoordeling gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition in 2015 merkte op dat het potentieel voor verhoogd gewichtsverlies als gevolg van verminderde eetlust het meest waarschijnlijk is als u ten minste 25 gram eiwit in elke maaltijd krijgt. Vlees is een van de belangrijkste eiwitbronnen voor veel Amerikanen, maar er zijn veel andere, potentieel lagere calorie-opties om aan uw eiwitbehoeften te voldoen.

Calorieën in vlees

 1. Vlees is een belangrijke bron van calorieën in het dieet, daarom kan minder eten nuttig zijn. Bijvoorbeeld, een portie van 3 ons varkensvlees varieert van 120 calorieën voor geroosterde ossenhaas tot 330 calorieën voor gestoofde sparerib. Voor een portie rundvlees van 3 ons, heeft ronde biefstuk 170 calorieën, maar geroosterde ribben met grote uiteinden hebben 300 calorieën. Verwerkt vlees bevat veel vet, natrium en calorieën en is niet gezond voor gewichtsverlies. Slechts één plakje spek bevat ongeveer 56 calorieën en meer dan 4 gram vet, en hoewel een portie ham van slechts 120 gram slechts 151 calorieën bevat, heeft het meer dan 53 procent van de dagelijkse waarde voor natrium. Veel mensen eten meer dan één portie van dit vlees, dus het overschakelen naar een niet-vlees eiwitbron kan mogelijk leiden tot een groot aantal bespaarde calorieën.

Gevogelte en vis vervangen als u geen vlees eet

 1. Afhankelijk van het type vis of gevogelte dat u kiest, kan het minder calorieën bevatten dan rood vlees. Lichte vleeskip is beter voor gewichtsverlies dan donkere vleeskip en gebakken of geroosterde kip bevat minder calorieën dan gebakken kip. Een portie van 3 ons geroosterde kipfilet heeft ongeveer 170 calorieën, maar als u kiest voor vleugels, krijgt u 240 calorieën. Zelfs de vleugels besparen u echter 90 calorieën over spareribs. In een jaar tijd zou het eten van gebraden kip in plaats van spareribs slechts één keer per maand meer dan 1900 calorieën besparen, wat overeenkomt met ongeveer een half pond lichaamsgewicht.

 2. Zeevruchten bevatten nog minder calorieën, met een portie gegrilde, gestoomde of gebakken zeevruchten van 3 ounce, variërend in calorieën van ongeveer 70 voor geroosterde ruwe sinaasappel zonder schil tot ongeveer 190 voor gebakken zalm zonder vel. Zeevruchten zijn ook een bijzonder voedzaam alternatief voor rood vlees, vooral de vetere soorten zoals zalm, omdat het de omega-3-vetten biedt die moeilijk te krijgen zijn in een puur vegetarisch dieet. Als je twee keer per maand 3 gram gekookte garnalen genoot in plaats van je wekelijkse vrijdagavond kippenvleugeltjes - een verschil van 140 calorieën per portie - zou je bijna een pond laten vallen over een jaar.

Gewicht verliezen met vegetarische vervangingen

 1. Elk hardgekookt ei heeft slechts 78 calorieën en biedt meer dan 6 gram hoogwaardige eiwitten. Zuivelproducten zijn ook goede bronnen van eiwitten en kunnen weinig calorieën bevatten. Een bakje met één portie magere Griekse yoghurt bevat bijvoorbeeld ongeveer 100 calorieën en 1/2 kop magere kwark heeft ongeveer 92 calorieën. Voor degenen die op zoek zijn naar veganistische eiwitbronnen, bevat een portie bonen van 1/2 kop slechts 104 tot 127 calorieën - afhankelijk van het type bonen dat u kiest - en een portie stevige kop tofu heeft slechts 88 calorieën.

 2. Het eten van tofu zou u helpen 32 calorieën te besparen in vergelijking met het eten van varkenshaas, wat een van de magerste vleesopties is, en tofu heeft 212 minder calorieën dan het vetere rundvlees. Als u gewoon een keer per week een jaar tofu vervangt door rundvlees, zou dit meer dan 11.000 calorieën besparen en u helpen ongeveer 3 pond te verliezen.

Onderzoek naar vegetarisme en gewichtsverlies

 1. Door vlees, gevogelte en zeevruchten op te geven en vegetarisch te gaan, kunt u gemakkelijker afvallen. In een overzichtsartikel uit 2015 in het Journal of General Internal Medicine werd gemeld dat mensen met een vegetarisch dieet meer gewicht verloren dan mensen met een niet-vegetarisch dieet. Bovendien werpen degenen die een veganistisch dieet volgen - waarbij alle dierlijke producten worden uitgesloten, inclusief eieren, zuivel en zelfs honing - meer gewicht dan mensen die eieren en zuivelproducten eten. Het beperken van calorieën en het overschakelen naar een vegetarisch dieet resulteerde in het grootste gewichtsverlies, dus alleen vlees opgeven geeft mogelijk geen bevredigende resultaten.

Componenten van een gezond gewichtsverliesplan

 1. Andere wijzigingen aanbrengen dan het opgeven van vlees, maakt het nog gemakkelijker om af te vallen. Voedingsmiddelen met een lagere energiedichtheid - of calorieën per gram - nemen bijvoorbeeld meer ruimte in beslag maar bieden niet veel calorieën, waardoor het gemakkelijker wordt om binnen uw calorielimiet te blijven. Omdat bonen veel vezels bevatten, hebben ze de neiging om een ​​lage energiedichtheid te hebben, waardoor ze een goede eiwitbron zijn als u voedingsmiddelen met een hogere energiedichtheid zoals vlees wilt vervangen. Andere voedingsmiddelen met een lage energiedichtheid zijn salades, soepen op basis van bouillon en fruit. Desserts, gefrituurd voedsel, volle zuivelproducten en veel bewerkte voedingsmiddelen met veel vet of suiker behoren tot de voedingsmiddelen met een hogere energiedichtheid.

 2. Elk pond gewichtsverlies vereist een tekort van 3500 calorieën, dus als u geen grote vleeseter bent, zult u niet snel afvallen door simpelweg vlees op te geven. Als u 500 calorieën per dag uit uw dagelijkse totaal verlaagt, kunt u tot een pond per week verliezen en uw dagelijkse lichaamsbeweging tot 30 tot 60 minuten per dag verhogen kan uw calorietekort verder verhogen en uw gewichtsverlies versnellen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407