Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gewicht verliezen met speltbrood

Dagelijkse broodtoelage

 1. Speltbrood toevoegen aan uw normale dieet zal niet op magische wijze leiden tot gewichtsverlies, maar het eten in plaats van andere vetrijke, minder voedzame voedingsmiddelen kan helpen. Spelt is een volkoren nootachtige smaak verwant aan de durumtarwe in volkoren brood. De gemalen spelt in speltbrood is rijk aan vitamines en mineralen en bevat meer vezels, eiwitten en onverzadigde vetzuren per portie dan volkorenmeel. Om speltmeel in een broodrecept voor gewoon meel te ruilen, gebruikt u dezelfde hoeveelheid meel, maar verlaagt u de toegevoegde vloeistoffen met 10 tot 15 procent.

Eet het in plaats van geraffineerde koolhydraten

 1. Kies speltbrood, geen witbrood, voor uw ochtendtoast of middagsandwich en verwissel de gewone pasta of witte rijst tijdens het diner voor een broodje gemaakt van volkoren speltmeel. Vezelrijk voedsel zoals spelt kan je helpen om je langer vol te voelen, waardoor je minder calorieën verbruikt en mogelijk gewicht verliest, zegt de National Institutes of Health. Daarentegen veroorzaken de geraffineerde koolhydraten in witte bloem en witte rijst spikes en druppels in je bloedsuikerspiegel waardoor je je hongerig kunt voelen en naar meer voedsel hunkert.

Houd uw inname onder controle

 1. Speltbrood is gezond, maar ga niet overboord. Wanneer je meer calorieën verbruikt dan je nodig hebt - zelfs als het van voedzaam, vetarm voedsel is - zul je aankomen. De enige manier om gewicht te verliezen is om minder calorieën te consumeren dan je verbrandt, door minder te eten, meer te oefenen of beide. De gemiddelde vrouw tussen 19 en 50 jaar oud heeft elke dag ongeveer zes 1-ounce equivalenten koolhydraatrijk voedsel nodig. Een 19- tot 30-jarige man heeft 8 ons nodig, terwijl een 31- tot 50-jarige man 7 ons nodig heeft. Elk sneetje speltbrood telt als een portie van 1 ons, evenals 1 kop ontbijtgranen, 1/2 kop gekookte pasta of rijst of een tortilla. Om af te vallen, houd je bij hoeveel je eet en blijf je binnen de aanbevolen limieten.

Houd het vet vast

 1. Speltbrood toast gesmeerd met boter of je boterham vol met volle kaas, vette stukken verwerkt vlees zoals pastrami en mayonaise helpen je niet bij je gewichtsverlies. Geniet in plaats daarvan van het brood zonder toegevoegd vet, of vervang een hartvriendelijke optie met mate, zoals het overslaan van de kaas en mayonaise ten gunste van gepureerde rijpe avocado in uw sandwich. Probeer geroosterd of verwarmd ongebot speltbrood te serveren met een kleine hoeveelheid gekruide olijfolie om als bijgerecht bij de maaltijd te dippen.

Gebruik het creatief voor snacks

 1. Calorierijke snacks met veel vet kunnen het beste afslankprogramma saboteren. Maar het niet inplannen van gezonde snacks in uw dagelijkse menu's kan ook een probleem zijn - als u honger hebt, is de kans groter dat u te veel eet of slechte keuzes maakt. Werk speltbrood in je snackschema, vooral als vervanging voor ongezond voedsel zoals chips of gebakken goederen gemaakt van geraffineerde bloem. Eet een plak geroosterd speltbrood met suikervrije notenboter en zonnebloempitten, of maak een snelle pizza door het brood met tomatensaus te strooien, op vetarme kaas te strooien en te braden tot de kaas goudbruin is gesmolten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407