Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gewicht verliezen Pasta eten

Verlicht constipatie

 1. Pasta is smaakvol en gemakkelijk te bereiden, en is een klassiek gerecht als u "naar koolhydraten verlangt". En hoewel je jezelf niet zou moeten helpen om onbeperkte pasta op je dieet te krijgen, kunnen pastagerechten in je gewichtsverliesplan passen. Oefen gewoon de portiecontrole, maak slimme keuzes over de pasta en saus die u gebruikt en voeg groenten toe zodat u zich vol voelt, zodat u niet te veel eet.

Let op uw portiegrootte

 1. Als u pasta eet tijdens een dieet, is het meten van uw portiegrootte essentieel om overeten te voorkomen. Een kop gekookte spaghetti bevat bijvoorbeeld 221 calorieën. Dat is ongeveer 12 procent van uw dagelijkse calorie-inname als u een dieet van 1800 calorieën gebruikt, 15 procent van uw vergoeding voor een dieet van 1500 calorieën en 18 procent als u een dieet van 1200 calorieën volgt. Hoewel je jezelf een matige calorie-traktatie kunt gunnen, kun je voorkomen dat je je beroofd voelt, maar door je portiegrootte te oogsten - en per ongeluk meer dan een kopje serveert - kunnen die calorieën snel oplopen. Als je per ongeluk 2 koppen pasta eet in plaats van 1 kop, drie keer per week, in een jaar, eet je genoeg extra calorieën om 10 pond vet te krijgen.

Kies Volkoren Pasta

 1. Kies pasta gemaakt van 100 procent volle granen voor een meer gewichtsverliesvriendelijke optie. Volkoren pasta is iets lager in calorieën dan witte pasta - een kopje volkoren spaghetti heeft 174 calorieën, vergeleken met 221 calorieën in witte spaghetti. Het is ook veel hoger in vezels en biedt iets meer dan 6 gram per kopje, of een kwart van je dagelijkse waarde, wat meer is dan het dubbele van de vezels in witte spaghetti. Door een vezelrijk dieet te volgen - zelfs als je geen andere wijzigingen in je eetpatroon aanbrengt - kom je op koers voor aanzienlijk gewichtsverlies, een onderzoek uit 2015 in de Annals of Internal Medicine-rapporten. Volkoren pasta biedt ook aanzienlijke voedingswaarde om je gezond te houden terwijl je kilo's afwerpt. Het is een belangrijke bron van mangaan, een mineraal dat de gezondheid van de botten bevordert, plus selenium, een antioxidant die cellulaire schade voorkomt.

Groenten toevoegen om af te vallen

 1. Verpak uw pastagerechten met veel groenten om ze gewichtsverliesvriendelijk te maken. De meeste groenten bevatten extreem weinig calorieën - een grote courgette heeft bijvoorbeeld slechts 55 calorieën, en een kop spaghetti bevat ongeveer 40 calorieën - maar ze voegen bulk toe aan je maaltijd, samen met gewichtsverhogende vezels.

 2. Door een deel van de pasta met meer calorieën te vervangen door groenten met minder calorieën, bespaart u ook een paar calorieën in elke portie. Dat komt omdat een portie pasta van 1 kopje gemaakt met groenten misschien slechts een half kopje pasta bevat, vergeleken met een portie pasta zonder groenten van 1 kopje, die een volledige kop pasta met veel calorieën bevat. Gewoon groenten tot een belangrijk deel van je portie pasta maken, kan volgens de Centers for Disease Control and Prevention serieuze calorieën besparen. Het kan het verschil maken tussen een portie van 540 calorieën van mac en kaas en een portie van 315 calorieën van mac en kaas gemengd met groenten.

 3. Voeg spiraalgesneden courgette of gekookte spaghettipompoen toe aan spaghetti, voeg gebakken champignons en paprika's toe aan penne of spiraalvormige pasta, of meng broccoli en bloemkool met macaroni.

Kies een low-cal pastasaus voor gewichtsverlies

 1. De saus die u kiest, kan het verschil maken tussen een relatief gezond, gewichtsverliesvriendelijk pastagerecht en een calorie- en vetrijk voorgerecht. Voor de gezondste pasta, blijf bij gewone tomatensaus gemaakt met minimaal zout. Een hele kop tomatensaus heeft slechts 59 calorieën, dus zelfs als je veel saus op je pasta lekker vindt, zul je je dieet niet breken.

 2. Romige sauzen daarentegen bevatten veel calorieën. Een portie kaassaus van 1/2 kopje heeft bijvoorbeeld 240 calorieën. Het zit ook vol met 18 gram vet, waaronder 10 gram ongezond verzadigd vet, dat gekoppeld is aan hartziekten. Een merk uit de winkel gekochte Alfredo-saus bevat 200 calorieën en 20 gram vet per 1/2 kop. Vermijd romige of kaasachtige sauzen als vast onderdeel van uw dieet en eet ze met mate, als een zeldzame traktatie.

 3. De saus die u kiest, kan het verschil maken tussen een relatief gezond, gewichtsverliesvriendelijk pastagerecht en een calorie- en vetrijk voorgerecht. Voor de gezondste pasta, blijf bij gewone tomatensaus gemaakt met minimaal zout. Een hele kop tomatensaus heeft slechts 59 calorieën, dus zelfs als je veel saus op je pasta lekker vindt, zul je je dieet niet breken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407