Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gewichtsverlies bij Griekse yoghurt

Griekse bergthee brouwen

 1. De pittige smaak en romige textuur maken Griekse yoghurt tot een aantrekkelijke optie voor yoghurtliefhebbers. Hoewel Griekse yoghurt geen speciale gewichtsverlieskrachten heeft, als een hogere bron van verzadigende eiwitten dan gewone yoghurt, is yoghurt in mediterrane stijl misschien een betere keuze voor mensen met een dieet om af te vallen. Als je een paar kilo probeert te laten vallen, overweeg dan om Griekse yoghurt aan je dieet te werken.

Basisinformatie over Griekse yoghurt

 1. Wanneer gewichtsverlies uw doel is, gebruik dan magere Griekse yoghurt om de meeste voordelen te krijgen zonder de extra calorieën. Een 6-ounce container gewone, magere Griekse yoghurt heeft 100 calorieën, 17 gram eiwit en 6 gram koolhydraten. Hoewel gewone, magere yoghurt minder calorieën bevat, bevat deze meer koolhydraten en minder eiwitten. Dezelfde portie gewone yoghurt heeft 95 calorieën, 10 gram eiwitten en 13 gram koolhydraten.

Eiwit- en gewichtsverlies

 1. Hoewel gewone, niet-vette Griekse yoghurt een beetje meer calorieën bevat dan de gewone magere yoghurt, kunt u meer voordelen halen uit het hogere eiwitgehalte wanneer u probeert af te vallen dan alleen die te besparen 5 calorieën. Het verkrijgen van een hoger percentage van uw calorieën uit eiwitten - maar liefst 30 procent - volgens een 2015-studie gepubliceerd in Food Science and Nutrition, biedt een aantal voordelen als het gaat om gewichtsverlies, waaronder betere hongercontrole, behoud van spieren massa en een toename van uw calorieverbrandingsvermogen.

Griekse yoghurt voor gewichtsverlies

 1. Bovendien wordt een toename van zuivelproducten, zoals Griekse yoghurt, ook geassocieerd met gewichtsverlies. Een studie uit 2005, gepubliceerd in het International Journal of Obesity, onderzocht de effecten van een caloriearm dieet met en zonder yoghurt op gewichtsverlies bij een groep zwaarlijvige mensen. De onderzoekers ontdekten dat de yoghurt-etende groep meer gewicht verloor dan de niet-yoghurt-eetgroep. Het is echter belangrijk op te merken dat de yoghurt die in de studie werd gebruikt gewone magere yoghurt was, geen Griekse yoghurt. Klinische onderzoeken met de eiwitrijke yoghurt zijn nodig voordat claims kunnen worden ingediend. De studie omvatte ook regelmatige lichaamsbeweging, wat een belangrijk aspect is van elk afslankprogramma.

Hoe zit het met calcium?

 1. Naast eiwit is er ook een aanzienlijk verschil in calciumgehalte tussen Griekse en gewone yoghurt. Dit is een belangrijk onderscheid, omdat ook wordt gedacht dat het calcium in zuivelproducten gedeeltelijk verantwoordelijk kan zijn voor de voordelen van gewichtsverlies van zuivelproducten. Een 6-ounce container gewone Griekse magere yoghurt bevat 110 milligram calcium, terwijl dezelfde portie gewone gewone magere yoghurt 338 milligram bevat. Hoewel het minder calcium bevat dan gewone yoghurt, past Griekse yoghurt nog steeds goed in een dieet voor gewichtsverlies. Zorg er alleen voor dat je genoeg andere calciumrijke voedingsmiddelen krijgt, zoals melk, kaas of verrijkte voedingsmiddelen, om aan je dagelijkse calciumbehoeften te voldoen. Ter referentie, volwassenen hebben dagelijks 1000 milligram tot 1200 milligram calcium nodig.

Tips en porties

 1. Griekse yoghurt is een gezonde aanvulling op elk dieet voor gewichtsverlies. Het is vullend, rijk aan eiwitten en toch laag in calorieën en een goede bron van calcium. Koop de gewone variëteit en voeg vers fruit toe om de voeding te verhogen. De pittige yoghurt maakt ook een gezonde topper voor je gepofte aardappel of je kunt het gebruiken om het eiwitgehalte in een fruitsmoothie te verhogen.

 2. Wat belangrijk is om in gedachten te houden als het gaat om gewichtsverlies, is uw totale calorie-inname. Zelfs als al uw calorieën uit gezonde bronnen komen, zoals magere Griekse yoghurt, zal meer eten dan uw lichaam nodig heeft, leiden tot gewichtstoename, niet tot verlies.

 3. Griekse yoghurt is een gezonde aanvulling op elk dieet voor gewichtsverlies. Het is vullend, rijk aan eiwitten en toch laag in calorieën en een goede bron van calcium. Koop de gewone variëteit en voeg vers fruit toe om de voeding te verhogen. De pittige yoghurt maakt ook een gezonde topper voor je gepofte aardappel of je kunt het gebruiken om het eiwitgehalte in een fruitsmoothie te verhogen.

 4. Wat belangrijk is om in gedachten te houden als het gaat om gewichtsverlies, is uw totale calorie-inname. Zelfs als al uw calorieën uit gezonde bronnen komen, zoals magere Griekse yoghurt, zal meer eten dan uw lichaam nodig heeft, leiden tot gewichtstoename, niet tot verlies.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407