Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gewichtsverlies bij venkelzaden

Pas op voor ranzigheid

 1. Zoet en warm met een licoricelike smaak vergelijkbaar met anijs, worden venkelzaden vaak gebruikt in Chinese en Indiase kruidenmengsels. Hoewel er op internet wordt gepraat dat deze zaden je kunnen helpen af ​​te vallen, is het bewijs dun en moet je niet op venkel rekenen om die ongewenste dikke kilo's te verliezen. Raadpleeg uw arts voordat u begint met een dieet om af te vallen.

Claims voor gewichtsverlies

 1. Er wordt beweerd dat venkelzaad helpt bij het afvallen door onbedwingbare trek te verminderen en honger weg te houden. De zaden zouden ook de opname van voedingsstoffen kunnen verbeteren en de vetopslag kunnen verminderen. Er zijn echter geen studies gedaan om een ​​van deze claims te ondersteunen. In een overzichtsartikel over venkel uit 2014, inclusief venkelzaad, gepubliceerd in BioMed Research International, wordt geen melding gemaakt van het vermogen van de zaden om u te helpen afvallen.

Hoe het kan helpen

 1. Venkelzaad is niet specifiek onderzocht op zijn vermogen om u te helpen gewicht te verliezen, maar het is een bekend diureticum. Het overzichtsartikel uit 2014 meldt dat dierstudies aantonen dat venkelzaden werken en een referentiediureticum bij het verhogen van de urineproductie en het verminderen van vloeistoffen in het lichaam. Als je venkelzaden eet of als thee drinkt en gewicht verliest, kan dit te wijten zijn aan waterverlies door een toename van het plassen - en niet echt vetverlies.

Nutritionele voordelen op gewichtsverlies dieet

 1. Hoewel het zaad geen magische voedingsstoffen bevat die je helpen af ​​te vallen, bevat het kruid weinig calorieën en is het rijk aan voedingsstoffen, waardoor het een goede aanvulling is op elke laag- calorie dieet plan voor gewichtsverlies. Een eetlepel venkelzaden bevat 20 calorieën, 1 gram eiwit, 3 gram koolhydraten en 2 gram vezels. Het is ook een goede bron van ijzer en kan je inname van calcium, kalium, magnesium, zink en veel van de B-vitamines verhogen.

Tips voor het gebruik van venkelzaad

 1. Naast het maken van een smaakvolle thee, kunt u het kruid ook gebruiken om smaak toe te voegen met weinig calorieën aan een aantal verschillende soorten voedsel. Maal venkel en voeg het toe aan een snel brood of hartig muffinrecept. Of voeg het hele venkelzaad toe aan een gistbrood voor textuur en smaak. Je kunt ook venkelzaad roosteren in een pan op laag vuur om de smaak te verbeteren en ze vervolgens toevoegen aan granen, zoals quinoa of bruine rijst.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407