Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gewichtsverlies van ananas

Meer over MyPlate

 1. Sommigen beweren dat ananas uw metabolisme kan versnellen en vetverlies kan stimuleren. Hoewel er niets mis is met het opnemen van ananas in je gewichtsverliesdieet, is deze claim overdreven en moet je oppassen dat je niet zoveel ananas consumeert dat je je dagelijkse hoeveelheid calorieën overschrijdt.

Ananas en metabolisme

 1. Specialist in sportgeneeskunde Dr. Dan Hamner beweert dat bromelaïne - een stof in ananas - het spijsverteringsproces versnelt, wat leidt tot een verhoging van de stofwisseling. Diëtist Sandra Mikhail is het hier niet mee eens en stelt dat individuele voedingsmiddelen niet leiden tot een significante toename van de stofwisseling. Zelfs als ze op korte termijn een boost geven, heeft dit op lange termijn geen effect.

Bromelain afbreken

 1. Bromelaïne wordt gevonden in de stengel van ananas en wordt ook wel ananas-enzym en ananas-extract genoemd. De taak van enzymen is om bepaalde verbindingen in voedsel af te breken, dat is waar het idee dat ananas vet afbreekt mogelijk is ontstaan. De rol van Bromelaïne is echter het afbreken van eiwitten. Dit helpt de spijsvertering, maar komt niet direct ten goede aan vetverbranding of gewichtsverlies.

Calorieën onder controle

 1. Hoewel fruit over het algemeen als een gezonder alternatief voor bewerkte suikerrijke voedingsmiddelen wordt beschouwd, bevat ananas nog steeds relatief veel suiker en calorieën, vooral in vergelijking met andere vruchten. Een portie ananas van 1 kop bevat ongeveer 82 calorieën. Het heeft ook iets meer dan 16 gram suiker en ongeveer 2 gram vezels. Een kopje aardbeien heeft daarentegen 49 calorieën, 7 gram suiker en 3 gram vezels, terwijl 1 kopje frambozen 64 calorieën, 5 gram suiker en 8 gram vezels bevat.

Het eindresultaat

 1. U kunt ananas zeker opnemen in uw dieet voor gewichtsverlies en resultaten behalen, maar u moet ervoor zorgen dat u binnen uw calorielimieten blijft. Hoewel ananas voedzaam is, is het calorisch dichter en heeft het een slechtere suiker-vezelverhouding dan ander fruit, dus probeer een verscheidenheid aan verschillende groenten en fruit te eten als onderdeel van een gezond dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407