Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gewichtsverlies van niacine

Wanneer het niet veilig is

 1. Hoewel het krijgen van veel niacine, een vorm van vitamine B-3, in uw dieet helpt het energieniveau hoog te houden, heeft niacine waarschijnlijk geen direct verband met gewichtsverlies. Maar het eten van een uitgebalanceerd dieet met veel niacine en andere B-vitamines als onderdeel van een caloriearm maaltijdplan geeft je de beste kans om succesvol kilo's af te werpen.

Voordelen van niacine voor gewichtsverlies

 1. Niacine en andere B-vitamines helpen uw lichaam energie te produceren uit het voedsel dat u eet. Als u te weinig niacine krijgt, kan uw energie worden verbruikt, waardoor het moeilijker wordt om meer calorieën te verbranden dan u eet - een essentieel onderdeel van succesvol gewichtsverlies. Bovendien helpen veel niacinerijke voedingsmiddelen bij het afvallen omdat ze andere voedingsstoffen bevatten, zoals eiwitten en vezels, die helpen bij een gezond gewichtsbeheer.

Aanvullende overwegingen met niacine

 1. Niacinesupplementen zijn overal verkrijgbaar en hoewel ze mogelijk niet direct gewichtsverlies veroorzaken, kunnen ze u gezondheidsvoordelen bieden tijdens uw gewichtsverlies. Het consumeren van hogere doses niacine door het nemen van supplementen is waarschijnlijk effectief voor de behandeling van hoog cholesterol - en mogelijk effectief voor het helpen bij artrose, verharding van uw bloedvaten, risico's op een hartaanval, diabetes en staar. Maar het nemen van niacinesupplementen veroorzaakt geen gewichtsverlies.

Niacine-rijk voedsel

 1. Veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan niacine - zoals mager vlees, gevogelte, zuivelproducten, vis, peulvruchten, eieren, noten en verrijkte volkoren granen - zijn nuttig wanneer u probeert verlies gewicht. Het eiwit in zeevruchten, eieren, gevogelte, noten, vetarme zuivelproducten, peulvruchten en mager vlees helpt je een vol gevoel te krijgen en verhoogt de calorische uitgaven van je lichaam, volgens een review gepubliceerd in 2008 in "The American Journal of Clinical Nutrition." Vezel aanwezig in niacine-rijke peulvruchten, noten en volle granen verhoogt ook de verzadiging en helpt gewichtsverlies te verbeteren.

Aanbevolen innames

 1. Gebruikt in de aanbevolen hoeveelheden, garandeert niacine niet dat u zult afvallen, maar maakt het deel uit van een gezond maaltijdplan voor gewichtsverlies. De calorie-eisen voor gewichtsverlies variëren vaak van 1200 tot 1600 calorieën per dag voor volwassenen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, of ADH, voor niacine is 14 milligram per dag voor vrouwen en 16 milligram voor mannen. PubMed Health merkt op dat doseringen van aanvullende niacine variërend van 1.000 tot 3.000 milligram per dag zijn gebruikt als behandelingen voor het verbeteren van het cholesterolgehalte in het bloed en triglyceriden. De meeste mensen kunnen echter voorzien in hun dagelijkse behoefte aan niacine door een verscheidenheid aan gezond voedsel te eten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407