Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gewogen Dips: How-to, Muscles Worked, en voordelen

De onderste regel

 1. Gewogen dips zijn een geavanceerde variatie van de borstdipoefening die uw triceps, borst, schouders en armspieren doet.

 2. Om ze uit te voeren, voegt u extra gewicht toe tijdens de oefening door:

 3. Gewogen dips mogen alleen worden uitgevoerd als u al een goede bovenlichaamskracht heeft. Als je nieuw bent in gewogen dips, probeer dan eerst regelmatig borstdips te doen om naar beneden te bewegen en je kracht op te bouwen.

 4. Dit artikel gaat dieper in op de voordelen, techniek en variaties van gewogen dips.

Wat zijn de voordelen van gewogen dips?

 1. Gewogen dips kunnen helpen de spieren in uw te versterken:

 2. Wanneer correct gedaan, kunnen gewogen dips spiermassa toevoegen aan uw bovenlichaam. Deze oefening kan ook helpen je kracht op te bouwen voor andere oefeningen zoals bankdrukken.

 3. Een ander voordeel van gewogen dips is het vermogen om in tegengestelde spiergroepen tegelijk te werken. Dit komt door het feit dat borstdips een gesloten kinetische kettingoefening zijn.

 4. Bij kinetische kettingoefeningen worden de handen of voeten tegen een onbeweeglijk oppervlak gedrukt - in dit geval parallelle staven. Deze oefeningen zijn nuttig omdat ze tegelijkertijd meerdere tegengestelde spiergroepen werken en de spieren isoleren die u probeert te werken.

Welke apparatuur heeft u nodig?

 1. Gewogen dips worden meestal op een dompelmachine uitgevoerd. Dit worden soms dip-stands, dip-stations of parallelle staven genoemd. Sommige sportscholen hebben ook een dip-assist-machine, die gewicht gebruikt om je lichaamsgewicht te verhogen.

 2. De andere apparatuur die u nodig hebt, omvat:

 3. U kunt dip-riemen en gewichtsplaten online vinden.

 4. Vanwege de hoeveelheid apparatuur die u nodig heeft, wilt u misschien gewogen dips doen in de sportschool.

 5. Als u ze thuis wilt uitvoeren, kunt u online uw eigen dipstation kopen.

 6. Kleinere dipstations kunnen ook werken voor het oefenen van borstdips. Deze zijn over het algemeen lichter van gewicht en lager op de grond, dus ondersteunen ze mogelijk niet volledig gewogen dips.

Hoe doe je gewogen dips

 1. Volg deze stappen om gewogen dips veilig en met een goede vorm uit te voeren.

 2. Probeer 2 tot 3 sets van maximaal 10 herhalingen uit te voeren. Rust enkele minuten tussen sets. Als deze oefening nieuw voor je is, wil je misschien minder herhalingen en sets doen totdat je je kracht hebt opgebouwd.

 3. Probeer deze oefeningen twee tot drie keer per week te doen. Geef uw lichaam 48 tot 72 uur hersteltijd voordat u de oefening herhaalt.

Variations

 1. Om deze oefening te wijzigen, kunt u proberen een halter te gebruiken in plaats van een duikriem en gewichtsplaat.

 2. Om dit te doen, houdt u een halter stevig tussen uw enkels. Je kunt iemand de halter voor je laten plaatsen als je eenmaal in positie op de dip-balk staat en je zult dan de oefening doen zoals hierboven beschreven.

 3. Je kunt ook een gewogen vest dragen in plaats van een duikriem en halterschijven. Een ander alternatief is om een ​​rugzak met gewichten of andere zware voorwerpen te gebruiken.

 4. U kunt gewogen vesten online vinden.

Veiligheidstips

 1. Gewogen dips zijn een geavanceerde oefening. Voordat u deze oefening probeert, moet u ervoor zorgen dat u gemakkelijk minimaal 10 herhalingen van de borstdips kunt uitvoeren.

 2. Als dit niet het geval is, kunt u zich concentreren op het opbouwen van uw bovenlichaam door oefeningen te blijven doen, zoals:

 3. Gewicht toevoegen aan een oefening op de borst voordat uw bovenlichaam sterk genoeg is, kan leiden tot letsel.

 4. Let op de volgende tips om u te helpen veilig te blijven bij het uitvoeren van gewogen dips:

 5. Vermijd gewogen dips als u zwanger bent of een blessure hebt. Neem contact op met uw arts als u niet zeker weet of deze oefening geschikt is voor u.

Takeaway

 1. Gewogen dips zijn een uitdagende oefening die kracht en spiermassa in je borst, triceps, schouders en rug kan opbouwen.

 2. Voeg ze om de twee of drie dagen toe aan uw krachttraining voor het beste resultaat. Zorg voor voldoende rust tussen de sessies, zodat je spieren volledig kunnen herstellen.

 3. Probeer gewogen dips te combineren met andere oefeningen zoals schuine halterpersen, halterpersen en kabelkruisingen voor een volledige borst- en bovenlichaamstraining. Raadpleeg altijd uw arts voordat u aan een nieuwe fitnessroutine begint.

 4. Gewogen dips zijn een uitdagende oefening die kracht en spiermassa in je borst, triceps, schouders en rug kan opbouwen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407