Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gewrichtspijn na het eten van vlees

Grillen

 1. Volgens een National Health Interview Survey ondervond ongeveer 30 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten in 2006 gewrichtspijn of stijfheid. De meest voorkomende oorzaak is artritis - de term voor chronische gewrichtsontsteking. Hoewel bekend is dat bepaalde voedingsmiddelen geen gewrichtsproblemen veroorzaken, kan uw algehele dieet hieraan bijdragen. Als u een verband vermoedt tussen vlees en uw gewrichtssymptomen, of als uw symptomen ernstig zijn, vraag dan advies aan uw arts.

Onmiddellijke oorzaken

 1. Als uw gewrichtspijn oplaait kort na het eten van rood vlees, kunt u een pijnlijke vorm van artritis hebben, jicht genaamd. Na het eten van voedingsmiddelen die purines bevatten, die van nature in de meeste voedingsmiddelen voorkomen, produceert uw lichaam een ​​afvalproduct dat urinezuur wordt genoemd. Jicht treedt op wanneer uw urinezuurspiegels overmatig worden en kristallen vormen die zich in een enkel gewricht verzamelen. Vlees bevat meer purines dan de meeste andere voedingsmiddelen. Hoewel voedingsfactoren volgens Johns Hopkins Medicine of JHM voor de meeste mensen niet de belangrijkste oorzaak van jicht zijn, kunnen purinerijke voedingsmiddelen, waaronder vlees, uw symptomen activeren of verergeren. Het hebben van een genetische aanleg voor jicht verhoogt uw risico aanzienlijk. Jichtsymptomen treden vaak plotseling op, in afleveringen die bekend staan ​​als jichtaanvallen. Ze kunnen verschillende gewrichten beïnvloeden, maar het gewricht in je grote teen komt het meest voor.

Geleidelijke oorzaken

 1. Vlees bevat omega-6-vetzuren, die de ontsteking kunnen verhogen, vooral als u te weinig omega-3-vetzuren consumeert, die veel voorkomen in koudwatervis, lijnzaad en walnoten, volgens aan artritis vandaag. Hoe meer vlees je eet, hoe minder ruimte je hebt in je dieet voor heilzame voedingsmiddelen en hoe groter je risico wordt voor gewrichtsontsteking, pijn en stijfheid. Jichtsymptomen kunnen zich ook geleidelijk vormen naarmate uw inname van voedsel dat rijk is aan purine toeneemt. Als je gewrichten gewond zijn geraakt, is het mogelijk dat het eten van inflammatoire voedingsmiddelen, zoals vet vlees, je symptomen verergert of het genezingsproces vertraagt.

Andere probleemproducten

 1. De ongezonde vetten in vlees worden over het algemeen als problematischer beschouwd dan het vlees zelf als het gaat om gewrichtspijn. Als uw maaltijd of algehele dieet andere bronnen van ongezonde vetten bevat, kunnen deze ook bijdragen aan uw symptomen. Niet-vlees verzadigde vetbronnen zijn eierdooiers, gefrituurd voedsel en vetrijke zuivelproducten, zoals volle melk, kaas, ijs en boter. Trans-vetzuren kunnen ook ontstekingen veroorzaken, volgens het Linus Pauling Institute aan de Oregon State University. Gebruikelijke bronnen zijn stokmargarine, bakvet en commercieel bereide koekjes, cakes, crackers, glazuur, friet en gebak. Andere purinerijke voedingsmiddelen die kunnen bijdragen aan jichtpijn zijn sardines, ansjovis en gist, die veel voorkomt in brood.

Tips

 1. Om uw urinezuurwaarden te verlagen en te beschermen tegen jicht, kiest u plantaardige eiwitbronnen, zoals bonen, linzen en tofu, in plaats van vlees het vaakst. Vetarme zuivelproducten kunnen ook helpen bij het minimaliseren van jichtsymptomen, volgens JHM. Plantaardige eiwitbronnen bieden ook verzadigde vetvrije alternatieven voor vet vlees, of je nu jicht hebt of een ontsteking die verband houdt met andere aandoeningen. Vlees dat weinig verzadigd vet bevat, is gevogelte zonder vel, wit mager rundergehakt en mager varkensvlees. Bereid voedsel voor met extra gezonde gerechten, zoals bakken, braden, stomen en grillen met olijfolie in plaats van frituren. [! 35720 => 1130 = 5!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407