Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezond brood om te eten voor ontstekingsremmende voeding

Pascha

 1. Ontsteking maakt deel uit van de immuunrespons van het lichaam. Acute of kortdurende ontsteking kan uw lichaam helpen genezen van dingen als een sportblessure of infectie, maar chronische ontsteking kan verband houden met de ontwikkeling van ziekten zoals kanker of hartaandoeningen. Stress, omgevingsfactoren en voeding kunnen allemaal een rol spelen bij ontstekingen. De Academie voor Voeding en Diëtetiek merkt op dat er enig bewijs is dat bepaalde voedingsmiddelen, waaronder sommige soorten brood, ontstekingen kunnen onderdrukken.

Ontstekingreductoren

 1. De Academie voor voedings- en diëtetiek beveelt aan een dieet voor hele voedingsmiddelen te volgen dat rijk is aan fruit, groenten, volle granen en gezonde vetten om antioxidanten te stimuleren en ontstekingen te verminderen. Wanneer u brood kiest als onderdeel van een ontstekingsremmend dieet, zoek dan naar een gemaakt met deze ingrediënten, inclusief 100 procent volkoren meel; omega-3-rijke walnoten, vlas, chia of hennepzaden; en onverzadigde vetten zoals olijfolie.

Verpakt brood

 1. Donkere of meergranenbrood wordt niet altijd gemaakt van gezondere volle granen, dus het is belangrijk om het voedseletiket te controleren en te zoeken naar de woorden "100 procent volkoren" op het ingrediëntenetiket of de stempel "volkoren" op de verpakking. De ingrediënten van een voedingsmiddel staan ​​op gewicht, dus controleer ook of toegevoegde ingrediënten zoals zonnebloem, pompoen of lijnzaad, die veel gezonde vetten bevatten, bovenaan de ingrediëntenlijst staan.

Zelfgebakken brood

 1. Je eigen brood maken is de beste manier om ervoor te zorgen dat je een gezond product krijgt dat vol zit met ontstekingsbestrijdende ingrediënten. Begin met volkorenmeel zoals volkoren, haver of boekweit en voeg gezonde vetten toe van gehakte noten, zaden en olijfolie. Mixen in gedroogd fruit zoals rozijnen, veenbessen of kersen, of groenten zoals zongedroogde tomaten of geroosterde rode pepers voegt een extra antioxidantboost toe. Het toevoegen van kruiden en specerijen verbetert niet alleen de smaak, maar kan ook bijdragen aan de ontstekingsremmende eigenschappen van het brood.

Te vermijden ingrediënten

 1. Volgens de Arthritis Foundation kunnen bepaalde voedingsmiddelen of ingrediënten die in brood worden aangetroffen ontstekingen veroorzaken en moeten worden vermeden. Controleer het ingrediëntenetiket om ervoor te zorgen dat uw brood geen suiker of glucosestroop, gedeeltelijk geharde olie, geraffineerde witte bloem of kunstmatige zoetstof bevat. Voor sommige mensen kan een tarweallergie of gevoeligheid voor gluten ook een ontsteking veroorzaken. In dit geval moeten alle broden tarwe- of glutenvrij zijn. Werken met een geregistreerde diëtist is de beste manier om mogelijke voedselgerelateerde ontstekingen te identificeren en suggesties voor alternatieve producten te ontvangen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407