Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezond broodmeel

Volgende stappen

 1. Er zijn veel alternatieven voor traditioneel wit meel voor het maken van brood. Hoewel witte bloem het hoogste glutengehalte heeft, is het niet zo gezond of voedzaam als ander potentieel broodmeel. De bakmethoden variëren met verschillende broodmeel, dus experimenteer met ander bloem door wit meel in brood.

Tarwemeel

 1. Tarwebloem is qua textuur en smaak het meest vergelijkbaar met witte bloem. Volgens de Wheat Foods Council wordt tarwebloem gemaakt van de gehele tarwebes en bevat daarom alle voedingsvoordelen van de tarweplant, inclusief vezels, eiwitten en vitamines E en B. Omdat tarwebloem het zetmeelrijke endosperm van de tarwebes bevat bevatten gluten, maar de gluten in tarwebloem zijn minder geconcentreerd dan witte bloem, wat zorgt voor een iets dichter brood. Meng tarwebloem met witte bloem bij het maken van brood voor een gezond en licht eindproduct.

Roggebloem

 1. Roggemeel wordt meestal gebruikt om zeer donkere, zware broden te maken, waaronder rogge en roggebrood. Rogge heeft een lager glycemisch gehalte dan tarwebrood, waardoor het een kookmeeloptie is voor diabetici. Rogge is zeer vezelrijk; een kopje gekookte rogge bevat 26 gram vezels. Rogge is niet glutenvrij, maar omdat het een lagere glutenconcentratie heeft dan tarwe of witte bloem produceert het een dichter brood.

Boekweitmeel

 1. Boekweitmeel wordt gemalen uit boekweitgrutten, die eigenlijk gerelateerd zijn aan rabarber. Deze bloem heeft een sterke, bittere smaak op zichzelf en wordt vaak gebruikt in zoetere bakproducten zoals pannenkoeken of muffins. Boekweitmeel kan echter worden gebruikt voor het maken van brood. en kan een heerlijk brood maken in combinatie met een zoetstof zoals suiker of honing. Boekweitmeel wordt gemakkelijk verteerd en is glutenvrij. Het bevat veel vezels en vitamine B.

Meel van bruine rijst

 1. Bruine rijstmeel wordt vaak gebruikt om glutenvrije broden te maken. Volgens Wheat Free, een glutenvrije online bron, wordt deze bloem gemalen uit ongemalen bruine rijst, waardoor het zowel zeer voedzaam als vrij dicht is. Zoals met alle glutenvrije meel, kan het gebruik van deze bloem bij het maken van brood een zwaar brood produceren, tenzij gecombineerd met een lichtere bloem. Bruine rijstmeel bevat veel vezels en eiwitten. Let bij het maken van brood met bruine rijstbloem op de fijnste gemalen bloem die beschikbaar is, want deze bloem kan behoorlijk korrelig zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407