Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde alternatieven voor jamgelei

Bandanatag

 1. Het ouderwetse stuk toast dat in te zoete jam of jam is gesmeerd, is een favoriet ontbijt voor zowel volwassenen als kinderen. Toast bestaat voornamelijk uit koolhydraten, die in het lichaam veranderen in suiker. Als je een jam op basis van suiker of jam bovenop toast legt, krijg je een suikerbom. Dit zorgt ervoor dat het lichaam naar meer koolhydraten en suiker hunkert naarmate de dag vordert. Gelukkig zijn er manieren om de jam te vervangen en je toast te veranderen in de basis van een uitgebalanceerd ontbijt.

Sugar Spike vermijden

 1. Het nadeel van het beginnen van uw dag met een overweldigende hoeveelheid suiker is dat uw lichaam vervolgens een toename van de bloedsuikerspiegel ervaart. Insuline komt vervolgens vrij uit de alvleesklier, waardoor de bloedsuikerspiegel naar normale niveaus daalt. Volgens de American Diabetes Association kan teveel suiker echter insuline belemmeren om zijn werk te doen of zelfs leiden tot insulineresistentie.

Wissel een ander snoepje

 1. In plaats van verwerkte jam of gelei, kiest u een zelfgemaakte fruitcompote of fruitsalsa. Een fruitcompote is in wezen fruit dat is gehakt en gekookt tot een heerlijke kleverige topping. Fruitsalsa is eenvoudig gesneden fruit, meestal gemarineerd in een zuur zoals citroensap en koud geserveerd. Elke fruitcombinatie kan worden gebruikt, dus wees creatief.

Overschakelen naar hartig

 1. Ga naar de hartige kant om je toast te versieren. Sommige opties zijn een gebakken ei, verwarmde kipfiletplakken en cheddarkaas, magere roomkaas en salsa, magere kwark en zonnebloempitten, of zelfs ricottakaas met plakjes tomaat. Het voordeel voor elk van deze opties is dat ze eiwitten en gezonde vetten bevatten die de bloedsuikerspiegel behouden. In een recente studie in het "American Journal of Clinical Nutrition" bleek proteïne het gevoel van volheid te vergroten, tussendoortjes te verminderen en onbedwingbare trek te verminderen.

Go Nuts

 1. Als u uw toast met gezond vet bedekt, zorgt u voor een blijvende bloedsuikerspiegel, langere verzadiging en voordelen voor uw hart. Een artikel van de American Heart Association legt uit dat mensen die noten eten als onderdeel van een gezond voedingspatroon lagere niveaus van lipoproteïne met een lage dichtheid of "slechte" cholesterol en een lager risico op hartaandoeningen hebben. Kies voor voedingsmiddelen die ook wat eiwit bevatten, zoals noten- en zaadboters. Probeer cashew-boter met frambozen, amandelboter met plakjes banaan of zonnebloempitboter en rozijnen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407