Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde Broccolikaas

Fosfor

 1. Broccoli en kaas zijn een klassieke combinatie. Maaltijden en snacks zijn eenvoudig te bouwen met deze populaire, kruisbloemige groente en de verschillende kazen die ermee gepaard kunnen gaan. Broccoli en kaas zijn niet gecompliceerd noch oververwerkt, ze dragen bij aan een reeks voedzame stoffen en vitamines, hebben weinig voorbereiding nodig en bieden veelzijdige, bevredigende smaken.

Broccoli: voedingswaarde

 1. Broccoli's onverdiende reputatie als een doorweekte maaltijd voor het eten is alleen omdat broccoli routinematig te gaar is. Je moet het rauw of licht gestoomd serveren. Zoals beschreven door auteur Dale Kiefer in het tijdschrift "Life Extension" van juni 2007, bevat broccoli chemische verbindingen zoals indol-3-carbinol en sulforafaan die de groei van kankercellen remmen. Het heeft bètacaroteen, dat uw lichaam omzet in vitamine A voor het gezichtsvermogen en de gezondheid van de huid; calcium voor cellulaire en botfuncties; Vitamine C voor immuniteit; vezel voor de spijsvertering; folaat voor normale ontwikkeling van bloedcellen; en slechts 35 calorieën per 1/2 kop.

Kaas: voedingswaarde

 1. Kaas heeft ook een reputatie: "slecht" voor diëten. Als u echter vetarme versies selecteert, profiteert u van de vele voordelen van kaas. Vetarme ricotta, feta, Parmezaanse kaas, mozzarella en kwark bevatten allemaal gemakkelijk opgenomen calcium dat sterke botten en tanden bevordert, calciumafhankelijke cellulaire activiteiten ondersteunt en zorgt voor een gezond zenuwstelsel. Merk op dat 1/2 kopje ricotta 337 milligram calcium heeft, terwijl 1 c melk slechts 280 m heeft. Kaas heeft eiwit voor spierherstel en het heeft zelfs enzymen en microben die de smaak stimuleren en de spijsvertering bevorderen.

Vetarme kaassoorten

 1. Aangespoord door consumenten die betere voedingsnormen willen, hebben veel fabrikanten nu gezondere versies van volle kazen. Neufchatel is een milde, magere kaas die gewone roomkaas kan vervangen. Zachte geitenkaas, zoals beschreven door TravelLady.com, is een smeerbare lekkernij met de helft van het vet van roomkaas. Feta-kaas is kruimelig, met scherpe smaken die sterker zijn dan die van cheddar. Mozzarella kan worden versnipperd voor pizza en, met een textuur vergelijkbaar met die van Zwitsers, gesneden voor gegrilde broodjes. Zachte kazen zoals brie en Camembert bevatten meestal ook minder vet. Zoek ze in de zuivelafdeling van je supermarkt of vraag ze om voorraad te hebben.

Eenvoudige gerechten: geen bereiding vereist

 1. Een eenvoudige salade van gestoomde of rauwe broccoliroosjes gegarneerd met 1/2 kop kwark en 1/2 kop vers fruit combineert zoete en zoute smaken met zachte en knapperige texturen, 16 g tot 20 g eiwitten en langzaam werkende koolhydraten die de bloedsuikerspiegel niet verstoren. Je kunt ook een ongecompliceerd tussendoortje of aperitief maken van broccolisperen en kazen die op een schotel zijn gerangschikt als dips of in plakjes.

Gezondere versies van hoofdgerechten

 1. Vervang vetarme ricotta's en vetarme Zwitserse kaas door vetrijke kazen zoals cheddar, Amerikaanse en volle Zwitserse. Broccoli-kaas souffles zijn geschikt voor deze substituties. Maak voor pizza een topping van broccoli, magere mozzarella en bestrooide Parmezaanse kaas, die van nature caloriearm is. Omeletten kunnen gehakte broccoli en vetarme, smeltbare kaas bevatten. Maak voor lasagne een mengsel van magere ricotta en cottage cheese met een laag vetgehalte. Geniet van een gezonde broccoli-kaassoep door broccoli te pureren met magere melk, het te verwarmen, wat mozzarella en magere cheddar te smelten en het af te maken met verkruimelde feta. Door uw favoriete recepten op deze manier aan te passen, verbetert u uw dieet en uw gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407