Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde chocoladesubstituten

Voordelen

 1. Het hoge suiker- en vetgehalte van chocolade kan gewichtstoename en potentiële gezondheidsrisico's veroorzaken, waaronder diabetes en hartaandoeningen als u er teveel van eet. Als je hebt geprobeerd om te stoppen met chocoladekoude kalkoen met gemengde resultaten, probeer dan de suikerachtige traktatie te vervangen door gezondere chocoladesurrogaten om het hunkeren naar te stillen terwijl je de voeding verhoogt.

Cacao

 1. Bevredig het hunkeren naar chocolade met cacao, de bonen van de cacaoplant die in poeder-, boter- of bonenvorm kunnen worden gegeten. In tegenstelling tot de zoete zoete chocolades die commercieel worden verkocht, heeft cacao een bittere smaak vanwege de afwezigheid van suiker en palmstropen. Rijk aan ziektebestrijdende antioxidanten, andere gezondheidsvoordelen van cacao zijn onder meer verlaagde bloeddruk, insulineresistentie en verbeterde spijsvertering door een hoger vezelgehalte in vergelijking met chocolade. Sommige cacaoproducten bevatten echter suikers en ingrediënten om een ​​zoete, smaakvolle traktatie te creëren. Lees alle pakketetiketten om te bepalen hoeveel suiker en vetten u binnenkrijgt.

Chocolademelk

 1. Chocolademelk voldoet niet alleen aan de hunkering naar chocolade, maar biedt ook een voedingsboost in de vorm van calcium en vitamine D. Zoek naar merken die weinig suiker en vet bevatten om mogelijke gewichtstoename te voorkomen. Als u zuivelproducten als gevolg van allergie of intolerantie vermijdt, probeer dan een lichte melkchocolade met soja, rijst of amandelchocolade als alternatief. Chocolademelk dient ook als een gezonde drank na het sporten om het herstel na zware trainingen te verbeteren vanwege de verhouding spierherstellende eiwitten en glycogeen herstellende koolhydraten.

Carob

 1. Johannesbrood is een gezond alternatief voor chocolade, vooral omdat het geen cacaobevattende stimulerende middelen bevat, waaronder cafeïne en theobromine. Hoewel deze stoffen enkele gezondheidsvoordelen bieden, zijn veel mensen gevoelig voor stimulerende middelen of kunnen ze overstimuleren. Te veel kan leiden tot nervositeit, kriebels, rusteloosheid of een snelle hartslag. Qua voeding is johannesbroodpoeder minder vet dan gewoon cacaopoeder dat chocolade vormt, maar veel meer koolhydraten en suikers. Johannesbroodsnoepjes, ongezoet, bevatten ook aanzienlijk meer calcium dan snoep van melkchocolade, met respectievelijk 86 milligram en 13 milligram calcium per portie van 1 ons.

Donkere chocolade

 1. U kunt uw chocolade krijgen - en ook eten - als u de juiste soort kiest. Donkere chocolade is een gezonder alternatief voor melkchocolade met veel toegevoegde suikers. Donkere chocolade die geen uitgebreide verwerkingsmethoden heeft ondergaan, is een bron van flavanolen en antioxidanten voor ziektepreventie en gezondheid van het hart. Zoek naar chocolade die ten minste 70 procent cacao bevat en houd je aan portiesuggesties, of met andere woorden, geniet met mate.



Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407