Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde keuzes bij een ontbijtbuffet

Voordelen voor de gezondheid van fruit

 1. Ontbijteters hebben de hele dag door een verbeterde productiviteit, geheugen en concentratie in vergelijking met degenen die het ontbijt overslaan, volgens de American Dietetic Association. Bovendien kan het nuttigen van een gezond ontbijt helpen bij het bevorderen van gewichtsbeheersing. Een ontbijtbuffet lijkt misschien een geweldige manier om het hele gezin tevreden te stellen en iedereen aan het ontbijt te krijgen. Als u echter niet voorzichtig bent, kunt u gemakkelijk overmatig genieten en honderden extra calorieën consumeren.

Fruit en vruchtensap

 1. Kies voor heel vers fruit of fruitsalade, want ze zijn beide bronnen van veel essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine C, foliumzuur, kalium en voedingsvezels. De meeste soorten fruit zijn caloriearm, vetarm. Pas op voor stroopachtige fruitbeleg, want deze bevatten vaak veel toegevoegde suiker.

 2. 100% vruchtensap drinken kan ook een gezonde optie zijn bij het ontbijtbuffet. Vergeet niet om niet meer dan één klein glas te consumeren, want calorieën kunnen snel oplopen. Vruchtensap mist de vezel in vers fruit, dus het helpt je niet zo lang vol te blijven.

Eieren en andere magere eiwitten

 1. Eiwit is vetvrij en cholesterolvrij, terwijl de eidooier veel cholesterol bevat (referentie 4). Veel ontbijtbuffetten hebben een omeletstation dat, als u daarom vraagt, een ei-witte omelet klaarmaakt. Laad de groenten op en sla de worst, bacon en kaas over. Zelfs hele eieren kunnen nog steeds een gezonde keuze zijn, omdat de dooier een uitstekende bron van choline is. Probeer je te beperken tot één heel ei, maar je kunt extra eiwitten consumeren. Kies in plaats van spek of worst voor magere ham of Canadese spek om je verlangen naar vlees te verzadigen.

Brood en granen

 1. Kies indien mogelijk voor volkoren ontbijtproducten, zoals havermout, 100 procent volkoren brood en granen en muesli. Volle granen bieden meer vezels dan hun verfijnde tegenhangers. Kijk uit voor granola; het lijkt misschien een gezonde optie, maar het zit vaak boordevol calorieën uit toegevoegde suikers en vet. Sla de broodjes, muffins en croissants over, want ze bevatten veel minder gezonde vetten.

Dairy

 1. Kies voor magere of magere zuivelproducten, omdat deze een goede bron van magere eiwitten zijn. Zuivelproducten zijn ook rijk aan calcium, kalium en vitamine D. Goede opties zijn magere yoghurt, magere of 1 procent melk en magere kwark. Andere zuivelproducten, zoals volle melk, room en kaas, bevatten veel verzadigd vet en cholesterol, wat een negatieve invloed kan hebben op uw gezondheid. Regelmatige consumptie van grote hoeveelheden verzadigde vetten kan de LDL, "slechte" cholesterol, niveaus in de bloedbaan verhogen, waardoor uw risico op hartaandoeningen toeneemt.

Specerijen en spreads

 1. Kwark en jam zijn uitstekende alternatieven voor boter om op uw toast te smeren. Gebruik verse bessen of suikervrije siropen in plaats van gewone siroop. Specerijen en spreads kunnen van een gezonde maaltijdkeuze een caloriearme maken.

Kleine porties

 1. Bij het ontbijtbuffet is het belangrijk om de portiegrootte te bewaken. Wanneer u beslist hoeveel voedsel u op uw bord wilt leggen, onthoud dan dat de helft van het bord fruit of groenten, een kwart granen of zetmeelrijke groenten moet zijn, en het laatste kwart moet eiwit zijn. Kies ook voor de kleinere schaal ter grootte van een voorgerecht, omdat grotere borden te veel eten stimuleren. Als u ver van de buffettafel zit, kunt u ook uw drang om meerdere ritten naar de buffetlijn te maken onder controle houden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407