Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde manier om zalmsteaks te pannen

Baking

 1. Pangrills zijn binnenalternatieven voor barbecues en grills buiten. Ze zien eruit als een gewone pan, maar met verhoogde groeven om een ​​grill te simuleren. Zalm koken met een pangrill is een gezond alternatief voor andere bereidingswijzen, vooral frituren. Bij het grillen van zalm moet u echter rekening houden met de beste technieken.

Voordelen

 1. Zalmlapjes zijn een belangrijke bron van omega-3-vetzuren, die kunnen helpen het cholesterol te verlagen en tegelijkertijd een solide eiwitbron zijn. Het gebruik van een pangrill is een gezondere manier om eiwitten, zoals zalm, te koken, omdat het vlees van het kookoppervlak en vettige oliën komt. In tegenstelling tot het bakken in de pan, kookt het grillen van de zalm steaks zonder ze te verzadigen met vetten, met behoud van de gezonde voordelen van de zalmsteak.

Oliën

 1. Bij het grillen van een zalmsteak moet u een kleine hoeveelheid olie gebruiken om te voorkomen dat de zalm aan de grill blijft kleven. Het type olie dat u gebruikt, kan de gezondheidsvoordelen van uw zalm steak verhogen of verlagen. De beste olie is vloeibare plantaardige olie. Vloeibare plantaardige olie bevat weinig verzadigde vetten en cholesterol die slecht zijn voor je hart. De meest voorkomende vloeibare plantaardige olie is eenvoudige koolzaadolie, hetzij uit een standaard fles of spuitbus.

Technieken

 1. Verwarm uw pangrill op middelhoog vuur. Breng een lichte laag vloeibare plantaardige olie aan op het oppervlak van de grill. Als u spuitolie gebruikt, spuit het hele oppervlak gelijkmatig. Gebruik anders een grillborstel of een opgevouwen papieren handdoek die in olie is gedompeld om de olie op het grilloppervlak aan te brengen. Leg de zalm met de velzijde naar beneden op de grill en kook grondig, ongeveer zes tot acht minuten, afhankelijk van de dikte van de zalmsteak.

Overwegingen

 1. Overweeg manieren om smaak aan uw zalm toe te voegen, zonder vetten of calorieën toe te voegen. Zalmsteaks werken goed als ze gemarineerd zijn. Citrus sap, sojasaus, verse kruiden en kruiden zijn gezonde keuzes voor gebruik in zalm steak marinades. Eenmaal gekookt, is het eten van de zalmhuid optioneel. Zalmhuid is een dichte bron van de omega-3-vetzuren die heilzaam zijn in zeevruchten. Het verwijderen van de schil kan echter helpen het vetgehalte van de zalm te verlagen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407