Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde manieren om courgette te repareren

Eiwitinhoud

 1. Courgette is een zomerpompoen die qua vorm op een komkommer lijkt. Het is rijk aan voedingsstoffen en biedt vitamine C om ontstekingen te helpen bestrijden, evenals omega-3-vetten en andere ontstekingsremmende stoffen om je hart, bloedvaten en maag-darmkanaal te beschermen, merkt de website van de Michigan State University Extension op. Het is ook een goede bron van vezels en B-vitamines. Er zijn talloze manieren om van deze veelzijdige groente te genieten en tegelijkertijd de gezondheidsvoordelen ervan te benutten.

Au Naturel

 1. Courgette hoeft niet te worden gekookt en behoudt een hoog niveau van voedingsstoffen wanneer u het in zijn natuurlijke staat eet. Snijd de pompoen in dunne muntvormige plakjes om toe te voegen aan salades, of gebruik een groenteschiller om schaafsel te bereiden om toe te voegen aan salades, soepen, gebakken aardappelen en andere gerechten. Voor een gezond tussendoortje doopt u rauwe courgettestokken in hummus of een dip op yoghurtbasis.

Gegrilde

 1. Grillen is een perfecte manier om groenten te koken, omdat u niet veel vet hoeft toe te voegen tijdens het kookproces. Grill dunne courgetteplakken in een foliezak en bespuit ze gewoon met een fijne nevel kookspray om kleven te voorkomen. Of plaats dikke plakjes pompoen, licht bedekt met olijfolie, direct op de grill en keer na enkele minuten om.

Roer-Fried

 1. Gewokte courgette kan een gezonde aanvulling zijn op uw Aziatisch geïnspireerde maaltijd of als bijgerecht bij pasta of vlees. Als je de wok roert, kook je de pompoen nauwelijks op een zeer hoog vuur, met heel weinig bakolie. Afhankelijk van je keuze van keuken, kun je bak plakjes courgette roeren in olijfolie of sesamolie. Beide oliën bevatten gezonde vetten die je cholesterol kunnen verlagen en hartaandoeningen kunnen voorkomen.

Oven gebakken

 1. Groenten bakken is een ideale keuze voor gezond koken als u bij slecht weer uw grill niet kunt gebruiken of als u andere gerechten in de oven kookt. Voor knapperige in de oven gebakken courgette, bedek dunne plakjes van de pompoen met magere melk of olijfolie - en gooi ze vervolgens in gekruide paneermeel. Bak de plakjes op een licht geoliede of gespoten bakplaat gedurende 25 tot 30 minuten op 425 graden Fahrenheit, afhankelijk van de dikte van de plakjes.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407