Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde manieren om kip te koken

Sodium

 1. Amerikanen eten meer kip dan ooit. Volgens het American Meat Institute verbruikt de moderne Amerikaan jaarlijks meer dan 85 pond kip, vergeleken met 40 pond per persoon in 1970. Kip bevat minder vet, verzadigd vet en cholesterol per portie dan rood vlees zoals rundvlees en varkensvlees. Een studie uit 2012 in de "Archives of Internal Medicine" bepaalde dat het ruilen van een portie rood vlees per dag voor gevogelte zoals kip het risico op overlijden aan hartaandoeningen met maar liefst 19 procent kan verlagen. Maximaliseer de gezondheidsvoordelen van kip door een gezonde, vetarme, caloriearme kookmethode te gebruiken.

Gebruik de grill

 1. Goed gedaan, gegrilde kip is niet alleen gezond, maar zacht en smaakvol. "How to Grill" auteur Steven Raichlen vertelt Bon Appetit dat de sleutel tot het grillen van een stuk kip, van borsten zonder botten tot bot-in drumsticks of dijen, is om het vlees eerst te marineren en vervolgens de indirecte grillmethode te gebruiken met het deksel van de grill op zijn plaats. Grill de kip altijd tot de interne temperatuur 165 graden Fahrenheit bereikt en laat het afgewerkte vlees een paar minuten rusten voordat u het opdient. Serveer gegrilde kip met gegrilde groenten.

Bak in de oven

 1. Marion Nestle, professor en voedingsdeskundige aan de New York University, zegt dat bakken bovenaan je lijst met gezonde manieren moet staan ​​om kip te koken. Nestle adviseert de kipdelen met olijfolie in te wrijven, ze aan alle kanten op smaak te brengen met kruiden of specerijen en het vlees te bakken op 350 graden Fahrenheit, omringd met stukjes groenten zoals aardappelen of wortelen, teentjes knoflook of schijfjes citroen. Voor de minste hoeveelheid vet per portie, verwijder de huid van elk stuk kip en gooi deze weg voor het bakken.

Pocheren in vloeistof

 1. Het stropen van kip vereist geen toegevoegd vet en levert vlees op dat als zodanig kan worden geserveerd of in stukken kan worden gesneden en later kan worden gebruikt in salades, stoofschotels, sandwiches en pastagerechten. Elk stukje kip kan worden gepocheerd, maar de recepteneditor Emma Christensen van Kitchn raadt het gebruik van kipfilet zonder botten of botten met de huid verwijderd voor de minste calorieën en de meest veelzijdigheid. Doe de kip in een grote pot en bedek deze met water, wijn, bouillon of een combinatie. Voeg smaakversterkers zoals knoflook, uien, takjes verse kruiden, zout of peper toe, indien gewenst, en breng de vloeistof aan de kook. Zet het vuur lager zodat het mengsel zachtjes kookt en kook gedurende 10 tot 15 minuten, of tot de interne temperatuur 165 graden Fahrenheit is.

Breek de stoomboot af

 1. Net als pocheren vereist het stomen van kip geen toegevoegd vet. Bij deze methode wordt de kip boven, niet in kokende vloeistof geplaatst in een afgedekte soeppan die een stoominzetstuk of een in de handel verkrijgbare stoomboot bevat. Elke vloeistof kan worden gebruikt, inclusief water, bouillon, sap of wijn. Voeg groenten, kruiden of kruiden zoals uien, wortelen, knoflook of rozemarijn toe aan de vloeistof voor gestoomde kip met extra smaak, of marineer de kip voor het koken. Stoom de kip in een enkele, rustige laag gedurende ongeveer acht tot 10 minuten of tot het vlees gaar is. Bind de vloeistof om te serveren met het vlees of bewaar het voor een ander gebruik.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407