Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde manieren om paprika en uien te braden

Klein maar rijk aan voedingsstoffen

 1. Het bereiden van paprika's en uien is een gezonde methode om deze aromatische en smakelijke groenten te bereiden. Bak met een kleine hoeveelheid olie in een pan op hoog vuur om gesneden of gehakte paprika en uien snel bruin en zacht te maken. De gezondheidsvoordelen worden echter beperkt door het type bakolie en de saute-methode. Beide keuzes hebben invloed op het aantal calorieën dat aan het uiteindelijke gerecht wordt toegevoegd.

Bakolie

 1. Tafeloliën en bakvet waarmee u paprika en uien sauteert, zijn er in een breed scala, van gezond tot niet zo goed voor u. Verzadigde vetten, waaronder boter, reuzel en andere op dieren gebaseerde bakvet, evenals transvetten, zoals margarine, zijn ongezond en bevatten veel cholesterol. De Cleveland Clinic adviseert om deze ongezonde bakvet te vermijden om groenten te braden. Kies in plaats daarvan enkelvoudig onverzadigd en meervoudig onverzadigd om te koken. Deze opties omvatten plantaardige oliën zoals koolzaadolie en olijfolie die gezonde vetten bevatten en helpen het schadelijke choelsterolgehalte te verlagen.

Rookpunt

 1. Bakolie moet goed worden verwarmd voordat u groenten in de pan doet. Dit voorkomt dat de paprika en uien in hun eigen water koken in plaats van gebakken te worden. Sommige soorten bakoliën, zoals maïs- en walnootolie, kunnen echter ongezonde en zelfs giftige verbindingen afgeven wanneer ze op middelhoog tot hoog vuur worden verwarmd. De Cleveland Clinic beveelt het gebruik aan van bakoliën met een hoog "rookpunt", wat betekent dat de olie geen rook begint af te geven tenzij deze wordt verwarmd tot zeer hoge temperaturen. Koolzaadolie, zonnebloemolie en olijfolie van eerste persing of extra vierge hebben allemaal hoge rookpunten en zijn veilig om te gebruiken voor sauteren.

Methode

 1. De hoeveelheid bakolie die bij het sauteren wordt gebruikt, maakt ook een verschil in het aantal extra calorieën dat deel uitmaakt van uw paprika- en uiensaus. Gebruik een spuitfles in plaats van de bakolie in de pan te gieten om de hoeveelheid te verminderen die nodig is om de bodem van de pan gelijkmatig te coaten. De MayoClinic.com beveelt het gebruik van een pan met antiaanbaklaag aan om te bakken met heel weinig of zelfs geen bakolie. Roer bovendien de paprika's en uien voortdurend om ze gelijkmatig met de olie te bedekken en gelijkmatig bruin te laten worden zonder te overkoken.

Stomen

 1. Door groenten te stomen worden ze licht gekookt met de hete stoom van het water of de bouillon in de pan en blijven natuurlijke voedingsstoffen behouden. Deze methode voorkomt ook dat calorierijke bakolie aan de groenten wordt toegevoegd. Gedeeltelijk stomende paprika's en uien voor het bakken om ze zacht en zacht te maken en heeft minder of geen olie nodig om ze te koken.

Tips

 1. Sauteren kookt snel kleine of dun gesneden stukjes groenten. Was en dep de paprika's en uien droog met een theedoek voordat u ze in hapklare stukjes snijdt of in plakjes snijdt om te voorkomen dat overtollig water wordt toegevoegd dat het koken vertraagt. Voeg de groentestukken toe aan de verwarmde bakolie zonder de pan te vol te maken voor gemakkelijker bakken en gelijkmatig koken.

 2. Sauteren kookt snel kleine of dun gesneden stukjes groenten. Was en dep de paprika's en uien droog met een theedoek voordat u ze in hapklare stukjes snijdt of in plakjes snijdt om te voorkomen dat er teveel water wordt toegevoegd dat het koken vertraagt. Voeg de groentestukken toe aan de verwarmde bakolie zonder de pan te vol te maken voor gemakkelijker bakken en gelijkmatig koken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407