Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Gezonde taartbodems met Garbanzo-meel

Vitaminen en mineralen

 1. Dezelfde garbanzo-bonen die kunnen worden gebruikt om romige, hartige hummus of falafels te maken, kunnen worden gebruikt om heerlijke, zachte taartbodems en ander gebak te maken. Garbanzo-meel, beter bekend als besanmeel of kikkererwtenmeel, wordt gemaakt door gedroogde kikkererwten tot een fijn poeder te malen. Deze glutenvrije bloem voegt een voedingsboost toe aan gebakken producten met zijn hoge eiwit- en vezelgehalte. Of je ervoor kiest om het alleen te gebruiken, of als onderdeel van je bakmix, garbanzo-meel is het waard om te experimenteren met de volgende keer dat je je eigen taartbodem maakt.

Voordelen van Garbanzo-bonenbloem

 1. Uit puur voedingsoogpunt is er geen strijd in de strijd tussen geraffineerde witte tarwebloem en garbanzo-meel. Het is bijvoorbeeld minder waarschijnlijk dat garbanzo-meel een piek in uw bloedsuiker veroorzaakt dan traditioneel meel op basis van tarwe. Bovendien is het glutenvrij en bevat het meer dan drie keer zoveel eiwitten en bijna vijf keer zoveel vezels als geraffineerde witte bloem. Als een toegevoegde bonus verlicht garbanzo-meel de dichtheid van notenmeel en voegt elasticiteit toe aan glutenvrije mengsels, waardoor het gemakkelijker wordt om je taartbodem uit te rollen.

Alleen Garbanzo-bonenmeel gebruiken

 1. Garbanzo-bonen voegen romigheid, textuur en een onmiskenbare smaak toe aan taartbodem. Als u uw korst eenvoudig wilt houden, zorgt het gebruik van alle garbanzo-meel voor bedieningsgemak. Combineer kikkererwtenmeel en zout in een keukenmachine voordat je de bakolie van je keuze in het mengsel druppelt. Verwerk tot de consistentie vergelijkbaar is met paneermeel en voeg vervolgens langzaam water toe totdat het deeg goed is gevormd. Rol het deeg uit op een plat oppervlak en plaats het in je taartvorm, waarbij je het overtollige deeg van de randen snijdt. Prik het deeg met een vork en bak het ongeveer 10 tot 15 minuten in een oven die is voorverwarmd tot 350 graden Fahrenheit. Als je de taartbodem voor een zoete taart gaat gebruiken, voeg dan een eetlepel of twee van de zoetstof naar keuze aan het mengsel toe tijdens het verwerken.

Garbanzo-bonenmeel gebruiken als onderdeel van een mix

 1. Net als andere bonenmeel voegt garbanzo-meel een sterke smaak toe aan je taartbodem. Als je nog geen garbanzo-bloem gebruikt of gevoelig bent voor de smaak, probeer het dan als onderdeel van een bakmix. Traditionele bakkers kunnen het eiwitgehalte van hun taartbodem verhogen door gelijke delen bloem voor alle doeleinden en garbanzo-bloem te gebruiken. Glutenvrije bakkers kunnen een eiwitrijke bakmix maken door ruwweg 1 1/4 kopjes garbanzo-bloem te combineren met 1 kop witte of bruine rijstmeel, 1 kop tapiocameel en 1 kop maizena, aardappelzetmeel of pijlwortelzetmeel . Gebruik vervolgens die bloemmix om een ​​lichte, smakelijke taartbodem te maken door deze te combineren met kokosolie, xanthaangom, ciderazijn, een snufje zout en de zoetstof naar keuze.

Tips

 1. Als u geen andere bloem in uw korst wilt gebruiken, overweeg dan om de garbanzo-bloem te combineren met gehakte walnoten of pecannoten die in een keukenmachine tot een fijne maaltijd zijn verwerkt. De noten voegen textuur en smaak toe om de garbanzo's te compenseren. Een andere manier om de smaak een beetje te verminderen, is om geraffineerde, witte suiker te vervangen door muscovado, dadel of Rapadura, die allemaal de licht bittere smaak van het meel van de garbanzo kunnen compenseren.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407